משבר בחיי הנישואים - קצת ארוך

butally

New member
משבר בחיי הנישואים - קצת ארוך

שלום רב,
אני בת 33 ואמא לילד בן 3.5, אני ובעלי ביחד כבר 8 שנים.
כשרק פגשתי אותו חשבתי שהוא האחד והיחיד, הוא היה קשוב, אוהב, מפנק, למרות שמאז ומתמיד היו בינינו ויכוחים רבים כי אנחנו שני אנשים שונים לגמרי.
בפעם ה-1 שחשבתי על גירושים היה לפני 4 שנים, אז לא היה לנו עוד ילד ולא הינו נשואים (רק מאורסים), כמה זמן לפני אותה תקופה בעלי עבר משבר, קרה משהו לאחיו והוא קיבל את זה קשה ומאז הכל התחיל...הוא הפך מבין לילה לבן אדם חסר סבלנות, עצבני, כל הזמן מצוברח, לא קשוב בכלל, אחרי אותו משבר גילו שיש לו בעיה בבלוטת התריס, באותה תקופה הוא גם עבד קשה מאוד בעבודה פיזית קשה והיה חוזר הביתה ונופל על המיטה מעייפות.
אני תמכתי בו והבנתי שצריכים לעבור תקופה זאת, הכל התחיל להיות גרוע יותר כשגיליתי שאני בהריון, היתי כבר בתקופה שרציתי לעזוב כי היתי גמורה מהמצב הזה של לתמוך בבן אדם שהוא כל הזמן עצבני, עייף וחסר סבלנות. שנינו רצינו את ההריון הזה ואז הוא אמר שנארגן מהר חתונה והתחתנו. התקופה של ההריון היתה סיוט, הוא לא תמך בי בכלל, הוא היה רק צועק עליי, אני היתי עצבנית מאוד בתקופה הזאת בגלל השינוי ההורמונלי, הוא לא הבין אותי והיה כועס עליי...היתה פעם שהוא כמעט העיף אותי על הריצפה כשאני בהריון (הוא לא הכה אותי, רק משך אותי עם היד כשהיה עצבני), זה לא קרה שוב אבל זה הספיק לי על מנת לבכות כל הלילה. אחרי שהילד נולד התחילה תקופה קצת יפה יותר, אני הקדשתי את כולי לילד ואיכשהו שכחתי מכל הצרות שלנו, הוא גם טיפה נרגע אבל עדיין היה חסר סלבנות, פעם אחת כשהילד בכה הוא התחיל לצרוח עליו ואז אמר שהוא מצטער הוא פשוט עצבני ועייף. אחרי תקופה היחסים התחילו קצת להשתפר, התחלנו קצת לצאת עם הילד, סיימנו לימודים, קידמו אותו בעבודה לתפקיד טוב ואני הצלחתי למצוא עבודה טובה. לאחרונה (חצי שנה אחרונה), שוב יש לנו תקופה רעה. אני חייבת לציין שמאז הוא לא השתנה ועד היום הוא נשאר בן אדם חסר סבלנות ועצבני ונהיה לי קשה איתו מאוד... הוא חסר סבלנות כלפי כולם, גם כלפי הילד, הוא לא משקיע בו ורק צועק עליו כשהוא עושה משהו לא טוב...צריכים לחנך את הילדים אבל צריכים גם להראות להם אהבה וחיבה. הוא לא מחלק מחמאות, אין לו סבלנות להקשיב לי, כשאני רוצה לפתוח לו את הלב ועבר עליי יום קשה בעבודה, הוא ישר אומר "גם לי היה יום קשה, בואי לא נדבר על זה", ואני נמצאת במצב בו אין לי על מה לדבר איתו יותר כי לא בא לו לשמוע כלום, לא בא לו לצאת לבלות איתנו, אפילו לא למען הילד, הוא לא רוצה לצאת, הוא שונא חתונות וגם כשהוא כבר בא איתנו לאירוע הוא תמיד מצוברח ורוצה לעוף משם כמה שיותר מהר. הוא לא חייב לאהוב את זה אבל אם אנחנו כבר שם למה לא לנסות להנות ? הוא אמר לי שהוא חושב שיש לו דיכאון כי שום דבר לא מעניין אותו אבל בחודש האחרון נדמה לי שזה פשוט האופי שלו. אנחנו מאוד שונים ומכאן מגיעה האי הבנה בינינו, אני אוהבת לבלות, להנות, אין לי בעיה להקשיב לו אם עבר עליו יום קשה, הוא ההיפך ממני לגמרי. קשה לי מאוד! אני מנסה למצוא משהו להיאחז בו כדי להמשיך ולהילחם למען היחסים שלנו והמשפחה שלנו אבל אין לי במה...הוא לא משקיע בילד, הוא לא משקיע בי, הוא רק עובד ולומד (גם אני), בקושי הולך לחנות, בקושי כאן לילד בלילה...פשוט כלום. השאלה אם להמשיך ולהילחם או להיפרד ? אני לא רוצה שהילד יגדל במשפחה כזאת.
דבר אחרון, הוא לא קיבל חום ואהבה כשהיה ילד, אמא שלו זרקה אותו מהבית בגיל 17 וגם היום בקושי מתקשרת איתו...הוא לא יודע מה זה.
עזרה בבקשה!

אמרלדה

Active member
דבר ראשון

היית צריכה לשים את הדבר האחרון כדבר ראשון. כי משם הכל מתחיל.

דבר שני, ברור שמה שקרה לאחיו השפיע עליו קשות, אבל איך את אומרת? זה האופי שלו, כנראה. זה כבר הרבה זמן ככה. האופי שלו עוצב בשנות הילדות, ואופי אי אפשר לשנות. התנהגות כן. אז הוא התאמץ ושינה את ההתנהגות שלו בזמן החיזור.

דיכאון יכול להיות דבר קשה מאוד, ואני מסכימה אתו שיכול להיות שזה מצטרף לצלקות הקודמות שהיו לו. אבל בדיכאון כמעט בלתי אפשרי לטפל לבד. יכול להיות, קודם כל, שביקור אחד אצל רופא פסיכיאטר יעבוד, והוא יקבל כדור אחד וזה יסדר את כל העניינים. בדרך כלל, צריך יחד עם זה טיפול פסיכולוגי מעמיק ולא נראה לי שהוא ילך.

חשוב לציין גם שהנה, מזה חצי שנה החיים שלו מסודרים. עבודה טובה, לך יש עבודה טובה, ילד שהוא רצה - פעם אמרה לי פסיכיאטרית שדיכאון לא בא "סתם". בדרך כלל הוא בא על רקע של משהו לא טוב שקורה בחיים. אז הנה, אתם במצב טוב ובכל זאת. מה שמחזק את האופציה שזה גם דיכאון וגם אופי וצלקות מעברו הקשה, מה שמחזק את האמירה שהוא חייב לעבוד על זה.

ואם לא? - אני הייתי הולכת. הדברים לא ישתפרו מעצמם. את יכולה לייצר לבן שלך חיים טובים יותר. כמובן, עם הסדרי ראייה ראויים עם אבא שלו. זה חלק מה"ראויים יותר".

תראי, רצית לעזוב אותו וההריון הפחיד אותך. אל תתני לפחד לנהל אותך שוב.

משבר בחיי הנישואין

שלום לך!
את מתארת תקופה ארוכה של יחסים לא טובים בינך לבין בעלך אם לא תעשו משהו זה ימשיך והתעצם,תתרחקו אחד מהשני ותחיו בתסכול מתמשך. התחתנתם כשהיית בהריון לא הספקתם לבסס את הביחד שלכם והפכתם למשפחה. נשמע שבעלך עובר משבר מתמשך-הוא בעצמו אומר שהוא בדכאון- האם הוא הולך או מעוניין ללכת לטפל בזה? כך קורה שכל אחד מכם לבד עם המרמור וזה הופך לכעס וליאוש. נשמע עוד שאין ביניכם תקשורת ויש מה לעשות בכדי לגשר על כך אבל בשביל זה צריך לרצות ולהתאמץ.
מה משך אותך אליו בהתחלה?
מה קרה בתקופות שאת רושמת שהיו יותר טובות?
תרחיבי ואנסה לעזור.
יהודית.

butally

New member
ברור לי שהכל מתחיל מילדות

והוא לא יודע מה זאת אהבה וחיבה, מה זאת משפחה, מה תפקיד האבא ומה תפקיד האמא, אבל אני יודעת שהוא מפחד להפוך להיות דומה לאמא שלו, הוא אמר לי את זה לא פעם אחת. לאחרונה הוא גם הסכים ללכת לטיפול פסיכולוגי כי הסברתי לו שמה שקורה לו זה לא נורמלי. הוא כל הזמן רוצה לישון, כל הזמן עייף, לא בא לו כלום, מה גם שהוא נורא עצבני וחסר סבלנות, כרגע אנחנו דחינו את זה בגלל הכסף.
לפעמים הילד לא רוצה ללכת אליו וזה מפחיד אותו מאוד, הוא שאל אותי אם זה בסדר. הבעיה אצלנו שהוא מאוד מאוד עקשן, הוא שואל מה דעתי ובכל זאת חושב שהוא צודק, הוא לא מקשיב לי.
במאי האחרון הינו בחופשה בת 4 ימים באילת (בלי הילד) והכל היה יפה, הוא היה יחסית רגוע ושלוו, הוא אפילו יצא איתי למקומות (למרות שהיה ממש חם והוא בדר"כ סובל מחום), דיברנו, צחקנו, הכל היה בסדר. זאת תקופה יפה.
עוד תקופה יפה, כשהילד היה סביב גיל שנתיים הינו יוצאים איתו למקומות ואז אני מרגישה שאנחנו משפחה. גם היום הוא יוצא איתנו שישי שבת לגן שעשועים אבל זה תמיד איתי, הוא אף פעם לא יוצא איתו לבד.
אם אני מבקשת לקלח את הילד אז אני תמיד מתפללת בלב רק שהכל יעבור חלק, שוב כי הוא חסר סבלנות ומתחיל להתעצבן, אבל גם אם הוא התעצבן הוא אחר כך מחבק את הילד ומנסה לצחוק איתו...
אני אובדת עצות כי היתה תקופה יפה ורגועה בחיינו וגם היום אני יודעת שהוא אוהב אותנו ועובד קשה בשביל שיהיה לנו הכל בבית, הוא חושב על לקנות דירה, עכשיו קנינו מיטה בצורת מכונית (מאוד יקרה) לילד. כלומר, מבחינת הכסף הוא דואג לנו מאוד, גם אם הוא טס לחו"ל מטעם העבודה, הוא תמיד יקנה לנו משהו (ולא יקנה לעצמו). יש לו לב טוב אבל אני לא יודעת איך להמשיך להילחם כי אני מרגישה שהסבלנות שלי נגמרת ואני לא יודעת עוד כמה זמן אחזיק מעמד.

butally

New member
עוד דבר

הוא רוצה עוד ילדים ומאוד מאוד רוצה בת, ניסינו כמה חודשים אבל אז התחיל שוב "הבאלגן" ואני חוששת, אני מאוד רוצה עוד ילדים אבל לא רוצה להמשיך לחיות ככה.
עוד דבר חיובי, חגגתי לו יום הולדת, עשיתי לו הפתעה שהוא מאוד נהנה ממנה, באותו יום הוא היה מאושר כמו ילד קטן והיה לנו יום הכי כיף בתקופה האחרונה, הוא סיפר על ההפתעה הזאת לכולם עוד חודשיים אחרי ואמר שאם אני לא היתי מארגנת את זה, הוא בחיים לא היה עודה את זה לעצמו.
דבר נוסף, ליום הולדת שלי השנה הוא גם הכין לי הפתעה (משהו שהוא לא עשה כבר מספר שנים), הוא אירגן הכל ככה שהיה עם מי להשאיר את הילד ולקח אותי לצימר עם מסאז'ים ליומיים, וגם קנה לי שעון יקר מאוד (למרות שאמרתי לו לא לבזבז כסף על מתנות) נהננו מאוד.
עוד דבר שמראה על ליבו הטוב - הוא הסכים שאמא שלי תבוא לחיות איתנו (היא לא עובדת), כמובן שהיא עוזרת לי עם הילד והכל, אבל לא כל גבר היה מסכים לזה.

איך מתגברים על המשבר

נשמע שיש לך בן זוג נדיב ובעל לב טוב. ככל הנראה כפי שכתבתי בתגובה הקודמת הוא עובר משבר מתמשך וזה פוגם בתקשורת וביחסים ביניכם.לדעתי אתם צריכים לדבר על הכל, את צריכה להסביר לו את תחושותייך, לנסות להקשיב בצורה אמפטית כשהוא מדבר על מה שעובר עליו ולבקש ממנו להקשיב לך ולהרגשתך. לעתים כשאדם עובר משבר הוא לא יכול להצביע בדיוק על הדבר שקשה לו וזה מתבטא בעצב,כעס, פחד וכו'. לפי דעתי בן זוגך זקוק לטיפול כי נראה שהוא סובל ולא עושה במתכוון את הדברים.טיפול יעזור לו להבין ,לקבל תמיכה מקצועית,לעבור תהליך ולהרגיש טוב. במקביל אני חושבת שכל הזמן אתם צריכים להיות בתקשורת גלויה.את בתור אשתו סובלת בגלל מה שעובר עליו וסביר להניח שזה משפיע גם על ילדכם.
מקווה שיצליח.
יהודית.

butally

New member
פסיכולוג או יועץ זוגי

האם כדאי שיפנה לפסיכולוג או שנלך יחד לייעוץ זוגי? האם יש פסיכולוג שתוכלי להמליץ עליו (מאיזור המרכז או השפלה)? האם את יודעת מה העלות דרך כללית?

butally

New member
פסיכולוג או ייעוץ זוגי

אני רוצה שהוא יפנה לפסיכולוג לפגישות אישיות (אולי אוכל להצטרף אליו לפגישה הראשונה), מה דעתך ?
האם יש פסיכולוג מומלץ וכמה בדר"כ עולות פגישות כאלה ?
האם ידוע לך אם יש הסדר עם הכללית ?
מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכותרפיסט, ומה עדיף ?

פסיכולוג או יעוץ זוגי

היי
אני חושבת שזה נכון שבעלך יתחיל טיפול בנוגע לקופ"ח- החלה רפורמה בכל נושא בריאות הנפש / טיפולים נפשיים. אני מציעה לך שהוא יפנה לרופא המשפחה ויבקש הפנייה לטיפול.
בנוגע לפסיכולוג או פסיכותרפיסט לכל אחד יש את הכלים והנסיון לעסוק בטיפול - כל אחד מהם עבר את ההכשרה בצורה אחרת אך הכי חשוב שיהיה מקצועי ובעל נסיון ושיהיה למטופל כימיה עם המטפל.

בהצלחה

למעלה