משבר בנישואים

סתם12

New member
משבר בנישואים

שלום, אנו זוג דתי באמצע שנות העשרים. התחתנו מאוד צעירים, אנו כבר 6 שנים נשואים ויש לנו בן, בן שנתיים ו7 חודשים (אחרי טיפולי פוריות קצרים יחסית). לפני מספר ימים גיליתי הודעות טקסט אצל בעלי בפלאפון ובעקבותן הוא התוודה שבגד בי לפני כחודש- פעמיים עם בחורה שהיה לו קשר איתה לפני נישואינו. הוא אומר שתיכנן לספר לי אך ידע שזה ישבור אותי ושניתק איתה קשר אחרי שגילה שעשה טעות ואני 'כל חייו' (למרות שהודעות הטקסט הן מלפני 6 ימים). אני פגועה ומבולבלת. הוא רוצה טיפול זוגי ומבקש לשפר את חיינו הזוגיים. ואני יודעת שאין לי כוחות להתמודד עם גירושים וסה"כ אני אוהבת אותו אך איני יודעת אם אוכל אי פעם לתת לו לגעת בי או לסמוך עליו. מעולם לא העלתי על דעתי לבלוש אחריו כי סמכתי עליו לחלוטין עד עתה, אך הוא התחבר עם בחורים צעירים, רווקים, חילונים ש'מבלים' כל הזמן בטיסות להודו וכד', סמים קלים ודיבורים על סקס חופשי. ניסינו טיפול זוגי לפני כשנה מאחר ואנו מודעים לבעיות שהתעוררו לאחר הלידה (בעיקר שלי- קושי למגע פיזי מאז הלידה) אך בזמנו 'נפלנו' על מטפלת שרק הרעה את המצב מאחר ותפסה צדדים וליבתה את המריבות במקום לגשר. אני מרגישה כאילו הוא עובר כעת את גיל ההתבגרות ולמרות שהביע חרטה ובכה ומנסה לשפר ולהשתפר אני מרגישה אבודה ולא יודעת איך לעשות סדר במחשבות. אנא עזרתך.

קשה מאד להחזיר אמון שאבד ובצורה כל

כך פוגעת. זהו זמן לשניכם לחשבון נפש ויש מקום לעבודה אישית וזוגית ולהחלטות חדשות. אני מבינה שאת למרות כאב הבגידה מוכנה לטפל בכם , בזוגיות וכל הכבוד לך על כך. לפני בחירת מטפל והתחלת טיפול אתם צריכים לשבת יחד ולהחליט מה אתם רוצים מהטיפול. כל אחד שיעלה את הקשיים שלו והדברים אותם רוצה לשפר בזוגיות . בעלך צריך להתחייב לפנייך שהוא מנתק או ניתק את ההתקשרות המינית שהיתה לו וגם את קשריו החברתיים החדשים. זו זכותך לדרוש את זה. אני לא יכולה להבטיח לך שתוכלי להרגיש שוב ביטחון איתו ותרצי לתת לו לאהוב אותך אבל בזמן הטיפול מתחילים להבין טוב יותר את דפוסי התקשורת וההתנהלות שהביאה כל אחד מכם בדרכו להתרחק מהשני וכאשר יש הבנה ומתחילים לתקשר באופן נכון יותר, אז אפשרי גם לסלוח. בקשר לבחירת מטפל, בכל מקצוע ישנם אנשים שלא נוהגים במקצועיות אבל אני בטוחה שניתן למצוא מטפל/ת שיעזרו לכם לפתוח בחיים זוגיים טובים יותר. יש לך היום יותר נסיון והבנה למה את זקוקה מטיפול ואפשר כבר בפגישה ראשונה להתרשם האם ישנה התאמה. מאחלת לך שיהיה יותר קל.

למעלה