משבר בנישואין לאחר לידה שניה

cinderela01

New member
משבר בנישואין לאחר לידה שניה

אנחנו נשואים כבר 4 שנים אבל ביחד 12 שנים. אני 28 ובעלי 32 + שני בנים בני שלוש וחודשיים. המשבר התחיל בשלב ההריון השני. ההריון הכי קשה נפשית שיכול להיות... כל כך הרבה חוסר הסכמה ועל כל דבר. הגעתי למצב כזה שאני לא יכולה להתמודד יותר מול העלבון הנפשי שהוא מעביר אותי והוא יודע להפוך את הדברים כך שאני זו שתמיד אשמה ובעייתית וכו' וכו'... אז אין לי שום דרך להתמודד איתו במילים כי הן לא נוגעות בו בעצם, מצאתי את עצמי (שוב, מתוך תיסכול) מפעילה עליו כח פיזי כמו לתפוס לו את היד כדי שיקשיב לי. הוא הביא אותי למצב קשה נפשית בחוסר קשב שלו, באדישות הבלתי נסבלת שלו, במניפולציות שהוא מפעיל עלי, באגואיזם שלו שהוא לפני הכל ולפני הילדים, בנאמנות הבלתי נסבלת שלו לעבודה, באמונה שהוא יודע הכל וגם אם לילה בחוץ, הוא ישכנע אותך שזה יום! רק אם הוא היה משקיע בחיי המשפחה כמו שהוא משקיע בעבודה שלו, בקשב שלו ללקוחות שלו... סדר העדיפויות שלו הוא כזה: עבודה, הוא (אני, עצמי ואנוכי...), לימודים שלו, משפחה ובסוף הרשימה אני (אשתו). אז כמו שהבנתם הגענו למבוי סתום, הוא ממש מחכה שאני רק ישלח יד לכיוון שלו ואז הוא משתגע וממש גם מחזיר ומפעיל הרבה כח. מה שקורה בשבועיים האחרונים חל שינוי לרעה בתגובה שלו ואני רק "מלטפת" אותו והוא משתולל ומאבד עשתונות ומשאיר לי סימנים בידיים. אני רוצה לציין שאף פעם לא היתה ביניינו אלימות פיזית, וגם עכשיו זה קורה כתגובה למה שאני עושה, אבל גם לציין שהוא עושה הכל כדי להביא אותי לרגע שאגע בו. הוא מקלל, מניף לי אצבע שעושים לילד "אוי ואבוי אם תתנהג ככה"..., ומתעלל בי נפשית, עד שאני מתפוצצת. בבקשה אל תבינו שאני בן אדם רע, אבל כבר איבדתי את הצפון שלי וכבר לא יודעת אייך להתמודד יותר. קצת עזרה לא תזיק....

נראה שאת באמת זקוקה לעזרה. את מנסה בכל כוחך

לגרום לו להקשיב לך, להתייחס אלייך ולהיות איתך ונראה שככל שאת יותר רוצה הוא פחות וזה הפך כבר למשחק מכוער בינכם שצריך להפסיק. את ראויה לאהבה ותשומת לב ולכל מה שאת מבקשת ממנו ובמיוחד עכשיו אחרי לידה, תינוק חדש. הדרך שלך לא עובדת והפערים רק הולכים ומעמקים בין שניכם. אני מציעה לך ללכת ליעוץ לבדך, את זקוקה לכוחות כדי להחליט מה את עושה ואיך את עושה שהפגיעה שלו בך תפסיק ומיד. בעלך מתנהג כמו משהו שכועס וזורק עלייך את התיסכול שלו, יתכן שההריון השני היה קשה לעיכול, אולי לא התאים לו כל כך או שלא רצה בו בכלל, כמובן שאין שום הצדקה להתנהגות הקשה שלו והתגובה מולך אבל יש לזה יסודות שצריך לבדוק אותם אם רוצים לעשות שינוי. אם תוכלו להגיע יחד לטיפול זה כדאי, לא בשביל לבדוק מי לא בסדר ואת מי צריך להאשים במצב אלא כדי לשפר אותו. אינך יכולה לחיות כך יותר וגם לא ילדייך שנפגעים מאד גם. אינך אדם רע כלל, את נקלעת למצוקה נפשית ואת פגועה ובזמן שאת הכי צריכה עזרה ותמיכה. אני רוצה לעודד אותך לא לוותר ולבקש עזרה מקצועית ומיד.

cinderela01

New member
תודה שחיזקת את ידי ולא ביקרת אותי

הבנת את הכל בלי שאפרט יותר מידי וזה אומר לי איזה בן אדם את. אז באמת תודה על ההקשבה וההבנה ואני אכן אפנה לייעוץ אישי כי ייעוץ זוגי עברנו לפני כשנתיים והוא לא כ"כ הצליח. כולי תקווה שזה באמת יעזור. שוב תודה!

למעלה