משבר בעקבות אח קטן...

הילה@

New member
משבר בעקבות אח קטן...

שלום לכולם, שמי הילה. יש לי ילדה מקסימה בת 3(דנה) ותינוק בן 3 חודשים. אני מרגישה שדנה עכשיו מתחילה לקנא, או לפחות לבטא את הקינאה. כל היום היא צמודה למוצץ וכמה שאני יודעת שזה טבעי, אני מרגישה שאני משתגעת מזה. סה"כ היא גדולה וזה מעצבן אותי שהיא כל הזמן מדברת עם מוצץ ונלחצת כשהוא לא בסביבה. בנוסף , היא לא ממש מקשיבה לי. הכוונה היא שאני לפעמים מרגישה שאני יכולה להגיד לה משהו והיא תצפצף ותעשה מה שהיא רוצה. (והיא ממש לא היתה כזאת.) אם היא רוצה משהו ואומרים לה לא היא ישר נשכבת על הריצפה, והיא ברוגז, וכועסת...וגם אם אני משתדלת לא להישבר לפעמים זה קשה. בנוסף-היא נהייתה סופר רגישה. היא נעלבת מכל שטות,ישר בוכה... בקיצור- לא קל... אני מאוד משתדלת להיות קשובה לה ולהקדיש לה זמן איכות ועדיין אני לפעמים מרגישה שאני הולכת לאיבוד. האם יש דרך נכונה? האם זה נורמלי או שזה קיצוני? דבר נוסף-כל מילה שנייה שלה בזמן האחרון היא מילה כמו פיפי, קקי, פליצה...(סליחה על המילים...)אני יודעת שהיא למדה את זה מהגן אבל זה משגע אותי ואם אני מעירה לה היא מדברת דווקא בסגנון הזה. מקווה שלא עשיתי בליל מכל הדברים. אשמח לשמוע מנסיונכם. הילה

לאה_מ

New member
הילה, דנה לא גדולה, היא עדיין קטנה!

נכון שלעומת עולל בן 3 חודשים, ילד בן 3 נראה ממש גדול, אבל תנסי לרגע להזכר איך היא נראתה לך לפני ארבעה חודשים, לפני הלידה. אני מוכנה להתערב, שהיא נראתה לך קטנה, ואת יודעת מה? היא באמת קטנה. והיא לא גדלה בחודשים האלה הרבה, רק פתאום נדרשה להיות בוגרת וגדולה, וכולם כל הזמן אומרים לה כמה היא גדולה. אבל היא עוד קטנה! אני רוצה להמליץ לך על ספר מצויין - "אחים ללא יריבות" מאת אדל פייבר ואליין מייזליש. יש שם דוגמא מצויינת שנועדה להמחיש איך מרגיש האח הגדול עם לידת האח הקטן, ואני אצטט לך קטעים, כי זה מאד עוזר להבין: "תארי לך, שבעלך מחבק אותך ואומר: "מותק, אני כל כך אוהב אותך, ואת כה נפלאה, שהחלטתי שתהיה לי עוד אישה בדיוק כמוך". כשהאישה החדשה מגיעה לבסוף, את רואה שהיא צעירה מאד ודי נחמדה. כששלושתכם נפגשים עם אנשים הם אומרים לך שלום בנימוס, אבל מתפעלים מהחדשה. "נכון שהיא נהדרת? הלו, מתוקה... את משהו!". אחר כך הם פונים אליך ושואלים "איך את אוהבת את האישה החדשה?". האישה החדשה זקוקה לבגדים. בעלך ניגש לארון הבגדים שלך, מוציא כמה מהסוודרים והחצאיות שלך ומוסר לה אותם. כשאת מוחה, הוא מצביע על כך, שמאחר שעלית קצת במשקל, בגדיך צרים מדי והם יתאימו לה בדיוק. האישה החדשה מתבגרת במהירות. מיום ליום היא נראית יותר פקחית ויותר מוכשרת. יום אחד, בזמן שאת מתאמצת להבין איך להפעיל את המחשב החדש שהביא לך בעלך, היא מתפרצת לתוך החדר ואומרת: "אוה, את מרשה לי להשתמש בזה? אני יודעת איך!". כשאת אומרת לה שאינך מרשה לה להשתמש במחשב, היא רצה מתייפחת בבכי אל בעלך. אחרי כמה רגעים היא חוזרת איתו, פניה שטופות דמעות וזרועו כרוכה סביבה. הוא אומר לך: "מה יקרה אם תתני לה קצת את המחשב? למה אינך מסוגלת לחלוק?"." בקיצור - אם תנסי לדמיין את עצמך בסיטואציה המתוארת, אני בטוחה שתוכלי להבין נהדר את הרגשות של דנה כלפי אחיה הקטן וכלפיך. זה מאד קשה. מה שהיא זקוקה לו עכשיו יותר מכל זו אהבה. אהבה ללא תנאים, אהבה שאינה תלויה בדבר. אהבה גם אם היא אומרת "פיפי" או "קקי" או "פליצה". אהבה גם אם היא בוכה. אהבה גם אם היא מדברת עם מוצץ בפה. אהבה גם אם היא שוכבת על הרצפה וצורחת. אהבה גם אם היא מתנהגת כאילו היא מצפצפת עליך. אני יודעת שזה לא קל, שגם את אחרי לידה, שגם לך קשה. אבל תזכרי, שאת בוגרת יותר ממנה, שהאחריות היא שלך. אני מאמינה, שאם תתני לה לחוש את הודאות של האהבה שלך, התופעות האלה ילכו ויפחתו בהדרגה. אבל שום דבר ממה שאת מתארת הוא לא חריג ולא קיצוני. זה מאד טבעי ומאד צודק (מבחינתה של דנה). כל מה שהיא רוצה, זה להיות בטוחה שאוהבים אותה.

משבר אחים...

היי. לגבי תיאורך את יחסה של ביתך ואת קנאתה המתפרצת תיארת בדיוק כמו שאני עברתי לפני כשנה וחצי כשתומר נולדה. היו רגרסיות נוראיות למוצץ ולהרטבה ועוד מכל טוב. אבל לקחתי הכל בפרופורציה, כי הבנתי ששחר היא בסה"כ בעצמה עדיין קטנטונת וגם היא זקוקה לאמא ולהרבה חום ואהבה. (אפילו יותר המתינוק החדש, כיוון שתינוק קטן אוכל וישן בהתחלה) ואומנם ככה התייחסתי אליה. אומנם זה היה קשה, בכי לא מוסבר לפעמים ועוד אבל ידעתי לקחת אותה אליי ולחבק חזק, ולהסביר כמה שאפשר, למרות חוסר הרצון מצידה להקשיב. היום הן החברות הכי טובות בעולם ואני כ"כ נהנית לראות אותן משחקות ביחד, למרות שמידי פעם (כמו בכל משפחה) יש ביניהן מריבות. לגבי העצה של לאה, היא נהדרת, באמת כדאי לך להזכר איך היה לפני שילדת והיא נראתה לך קטנה. היא לא גדלה בעשר שנים אלא רק בשלושה חודשים!!! אנחנו עכשיו מחכים ללידת הילד השלישי במשפחה בעוד כשבוע, ואני מצפה עכשיו לקרב איתנים מול שתי הבנות... בהצלחה, ואל תקחי את הכל קשה, כי זה יסתדר בסופו של דבר... ביי פנינה

rachell

New member
כתבה על נושא הקנאה

התפרסמה לפני מספר ימים בפורום השכן "חינוך לגיל הרך" כנסי הוציאי את הכתבה ממולץ בחום

למעלה