משבר בתחילת הבנייה..

דנה A

New member
משבר בתחילת הבנייה..

זו התוכנית של קומת הכניסה, הכנסתי כמה מהשינויים שהחלטנו להוסיף כיוון המדרגות הוחלף- כך שניתן היה להוריד את הקיר שהיה בין דלת הכניסה - למדרגות. בגלל תזוזת המדרגות - נוסף עוד כמטר לאזור שהיה מיועד לפינת האוכל - והוחלט להחליף בין המטבח - לפינת האוכל. תוכנן קיר קצר מימין לדלת הכניסה, אני שוקלת אם להוריד, כי בכל זאת איזו הפרדה בין הדלת לבית.. ליד פינת האוכל ישנו חלון וחשבנו להגדילו (משמעותית) ולהתקין שם ויטרינה גדולה, אולי עם יציאה החוצה- ואז לבטל את הדלת שאמורה היתה להיות יציאה מהמטבח.. אשמח לשמוע את דעתכם דנה

בינא

Member
מדוע הכותרת "משבר בתחילת הבניה"?

התחלתם לבנות לפני שסיימתם את התכנון???

דנה A

New member
כי התחלנו לבנות

אבל לא הייתי שלמה עם כמה נקודות ועכשיו אני עוד פחות שלמה..

בינא

Member
כל שינוי בבניה יעלה פי 10 !!!

אני מאוד מקווה לטובתך (ולטובת חשבון הבנק שלכם), כי השינויים על הנייר, שאת מספרת עליהם, נעשים עוד לפני שבוצעה רצפת קומת הקרקע, כי אם לא, שינוי מיקום מדרגות מחייב שינויים קונסטרוקטיביים גם ברצפת הקומה וגם בתקרת קומה א'. עדיף לעצור את הבניה, להשלים את התכנון ורק אז להמשיך. "החיפזון מהשטן" ובצוע שינויים במהלך הבניה זה "לחם" לקבלנים וסיבה נהדרת לדרוש ולקבל תשלומים נוספים בגין השינוי שלא היה כלול בהצעתם... כל זמן שהשינוי על הנייר, "הנייר סובל הכל" ואם הקבלן לא ביצע שום פעולה שהשינוי יכול להוות איזו שהיא הוצאה נוספת עבורו (כמו לפרק ברזל שהונח כבר, לחצוב בבטון שיצקו וכיו"ב עבודות), יש לקרוא לשינוי - "עידכון לבצוע" וככזה להורות לקבלן על ביצועו. המצב הגרוע ביותר שבו אתם כולים להיות הוא המצב אותו את מתארת: "לא הייתי שלמה עם כמה נקודות ועכשיו אני עוד פחות שלמה.." אל תמשיכו עד שתהיי שלמה! אתם עלולים למצוא את עצמכם עם שלד גמור, מלא שינויים, אבל בלי כסף לגמור את המבנה, כמו עשרות שלדי בניינים אחרים שפזורים בארץ הזאת, בין היתר מסיבות כאלה, שלא לדבר על משפטים בהם אנשים מכלים את שארית כספם בתשלום לעורכי-דין ואם הם מפסידים במשפט, גם לקבלן.

fireman

New member
תרגע תרגע....

אתה יותר מידי היסטרי..... כבר הגעת לעורכי דין ולמצוקה כלכלית בחשבון הבנק....קח אויר. תעצרו את הבניה, תתאפסו על עצמכם ותמשיכו הלאה.

../images/Emo150.gif

בוודאי ! הרי כך מתכננים על פי רוב

וזה עובד מצויין מנסיון שלי . זה שהבית קטן זו לא אשמתי .

דנה A

New member
שאלה שונה- מה ההבדל בין בלוק פומיס

לבלוק רגיל? הבנתי שיש יותר חורים עבור אוויר כלוא, שהוא יקר יותר, שהוא קל יותר, מבודד יותר מה בדיוק יוצר את ההבדלים הללו? (קבלן השלד שלי בונה לי בבלוק פומיס) תודה

החומר שלו קל יותר וכנראה מבודד יותר

יש לו 5 חורים במקום 4 בבלוק הרגיל . אני לא הייתי סומך כל כך על ה 5 חורים . היה לי בלוק רגיל עם 5 חורים לא הרגשתי בהבדל שזה אמור לתת . לעומת זאת כאשר בנו אצלי תוספת של ממ"ד בקרוילה , עשו לו טיח מבודד - למרות שהקירות מבטון ההרגשה בתוך הממ"ד נעימה מאוד .

fireman

New member
פומיס זה סוג של אגרגט

שמגיע מאיטליה.... נטען בעבר שהוא פולט יותר ראדון.....לוקשים של החברות המייצרות בלוקים קלים (איטונג\אשקלית) אני בניתי בבלוק אפור כי בניתי בית מאבן כך שאני לא יודע מה לומר בעניין העדיפות לכאן או לכאן.

למעלה