משבר גיל,קיים או לא?

משבר גיל,קיים או לא?

ראשית תודה על הברכות.התרגשתי.כמובן שארצה להגיע ולהכיר את הפורום. שנה שעברה בגיל 40 חשתי ב"היי".שמחתי להגיע לגיל שבעיניי הוא השיא בחייו של אדם.מאתמול בגיל 41 אני עצוב אולי קצת דיכאון. אולי זה נובע מהסתכלות על רשימת המלאי או היעדים בחיים שלא משהו ד כה אולי הפחד על העתיד לכיוון 50.לא יודע פשוט רע לי. איך אצלכם/ן למי שהגיע/ה לגילאים האלה?

עין 3

New member
מדהים, לא?

לי מלאו 41 לפני 5.5 חודשים וגם אני עברתי משבר. גם אני, כמוך, בגיל 40 הייתי ב"היי" אבל גם הייתי 4.5 חודשים אחרי לידה (אולי זה קשור). לאחר יומולדת 41 הייתי בדכאון מספר שבועות. אולי כדאי לעשות מחקר על משבר גיל ה-41...

אבל עין, וגבר, זה תלוי....

תלוי באיזה מקום נמצאים בחיים. אני לא יודעת למה, אבל אני מרגישה היום הכי טוב שהרגשתי בשנים האחרונות. נכון, יש בעיות, יש עליות, יש ירידות, אבל אני מרגישה חזקה יותר, מתמודדת יותר, בטוחה יותר בעצמי, בהשגים שלי, בעבודה שלי, במשפחה שלי ובחברים שאני בוחרת לי. דווקא לפני כשנתיים הייתי במשבר הרבה יותר גדול, דווקא בסביבות יום ההולדת ה39 שלי. אז היה לי קשה בכול. בכל התחומים. שקעתי מאוד באותה תקופה, אבל דברים השתנו ואני השתניתי וגם המחשבות שלי על החיים השתנו והפרופורציות ולכן, דווקא היום אני שלמה יותר ומפויסת יותר עם עצמי ועם הסביבה. זה תלוי באיזה מצב בן אדם נמצא בחיים שלו. נכון שגיל 40-41 הוא גיל לחשבונות נפש, זה גיל של בגרות בשלה. משפחה. עתיד. בנייה מחדש. ומסקנות מן העבר. אם תרחיב קצת, גבר, אז נדע אולי קצת איך למקד אותך.

בדרך כלל(ושאלה לפורום)

זה חשבות נפש של עיסוק מקצועי,כסף,זוגיות. אני מנהל חשבונות וחלומי שיהיה לי מסעדת פועלים.אני לא בשלן ולא אכלן אבל אוהב את התחום הזה.ואז זה מביא לחלק של כסף שאם היה אז הייתי מיישם נוסף לזה כסף זה חו"ל,רכב נוסף,לקנות דברים שרוצים אפילו מותרות.זוגיות זה אישי לשתף אבל אני מעלה שאלה את הפורום: נראה שמה שמשותף כאן זה שיש "חבילה"מהעבר שזה ילדים.יש מריבות בדר"כ בזוגיות בגלל "החבילה מהעבר".האם היה לנו טוב יותר אם לא היינו באים עם העבר לזוגיות העכשווית?

חבילה חבילה

לא יודעת אם המונחים "טוב" ו"רע" הם המונחים שמתיישבים לי עם הסוגיה הזו. החיים שלי לאחר כשלון הזוגיות הקודמת הם ללא ספק שונים וההשפעות של העבר מופנות לכל עבר, כמו גם על הזוגיות חדשה. אם זה טוב או רע? לא יודעת, אבל זה בטוח שונה. זוגיות מספר 2 היא אחרת, אצלי כנראה עוד הרבה יותר משל האחרים כאן, אני בכלל עוד לא רואה את עצמי מתיישבת שוב לגמרי במקום של זוגיות מוגדרת, מפחיד אותי להשאב שוב למקומות שאני עלולה להחבל מהם (כן כן זה אולי יעבור, אני יודעת) ובאותה נשימה אני גם יודעת לספר שכואב לי מדי פעם המקום החדש הזה שלא מאפשר לי יותר להתיישב בנחת עם תחושת עירסול אופטימית, דבר שללא ספק לא היה לפני הזוגיות הקודמת.

כשהייתי בגילך ...

וזה היה לפני עשור, הסתיימה לה זוגיותי הראשונה , ובסיומה המוחלט - החלה השנייה המוצלחת, המענגת, הקסומה , החלפתי מדים וקריירה , בקיצור איש ברכות ליום ההולדת ודע , יש חיים אחרי הגירושין ואחרי 40 50 60 70 ובטח גם אחרי בהצלחה יוסי

היי גבר

עם הגיל הזיכרון שלי כבר לא מה שהיה ולכן אני לא זוכרת איך עברתי את 40-41 ,היום אני חודש לפני 44 (אבא'לה) ונראה לי שתמיד חייתי ממשבר למשבר,אבל חייבת לציין שתמיד הרמתי ראש וחלמתי על הטוב ביותר ,אתמול אחרי שקראתי את המאמר של יואב ברנזון התברר לי הרבה יותר למה אני תמיד במשברים....מצויינות. (ראה מאמר בהודעתי מאתמול) שואפת לבינוניות -יציבות שוב מזל טוב

rolan

New member
סליחה, נשאר גם לי מקום../images/Emo35.gif

טוב, אז אצלי הפוך מכם... לקראת גיל ה 40 הייתי היסטרית לחלוטין. החשש הגדול שלי היה - איך אומר מעכשיו שאני בת 40
זה היה המשבר, על פניו... מעבר לכך היו עוד סמפטומים של היסטריה ומשבר. החלטתי שאני עוזבת את מקום העבודה שלי, שלכל הדיעות (וגם דעתי היום...
), היה מצויין עם תנאים נפלאים... כולם, כולל הבוס שלי הרימו גבה בפליאה... ואני, בשלי
ביום ההולדת עצמו הייתי משותקת מפחד ומהפתעה - הבנות שלי הכינו לי הפתעה וניסו לשמח אותי (דוקא הצליח להן...
). תוך יומיים הבנתי שאין מה לעשות וזרמתי עם זה.... היום - אני לא מתביישת, אומרת בגאווה רבה, שאני בת 44 חודשיים ו10 ימים כמעט... ובתוך תוכי מרגישה ילדה
כמו שהייתי קודם
ואולי יבוא עוד משבר כזה... למשברים כאלו אני מסכימה תמיד

1נתי 1

New member
אך...... גיל 40

כמה שנים לפני הגיל ה....40.. החלטתי מה תהייה המתנה שאתן לעצמי בעצם 2 החלטתי שאני עוברת דירה עד גיל 40 ו....נוסעת לתאילנד - מה שפיספסתי בגיל שבו כל הצעירים נוסעים באוקטובר אותה שנה טיילתי בתאילנד ובדצמבר עברתי דירה בדצמבר הקרוב אחגוג 43 ומרגישה 10 האמת שאת משבר גיל ה- 40 עברתי בגיל 30
באותו מועד עשיתי חשבון נפש מאין ולאן - והתגרשתי

*יערית

New member
רגע אחד כולכם../images/Emo18.gif

שכחתם את משבר גיל ה-30
למה כולם מייחסים משבר לגיל ה-40
אני בת 32 וחצי ומודה שאני לא כמו שהייתי בגיל 29....אבל עדיין החיים לפניי, עדיין לא הגעתי לכל היעדים שמסומנים לי בראש, נחלה משלי,רכב{עצמאות} משלי,גינה משלי,{אני בגיל המשכנתא והקריירה אעלק} אבל....יש לי
ובגיל הזה כמו בכל גיל זה הרבה לא כך?{או שאני מדברת שטויות?} אז עוד 8 שנים למנייאק.....טיפים וכלים להתמודדות יתקבלו ברכה

rolan

New member
אהבה מכסה על הכל

יעריתושקה אהבה מביאה את שאר הדברים... חכי ותראי... עוד 8 שנים
יש לך זמן... תהני עשי את מה שטוב לך, כשתגיעי לגיל נדבר...

למעלה