משבר החלב בסין - רעל בחלב

itaychi

New member
ממש בקלות

קודם כל לוקחים עניינים בפרופורציה: מי שנמצא בסיכון זה ילדים קטנים ותינוקות שנפגעים בקלות מכל זיהום, בכל סוגי החלב שמצאו בהם את החומר הזה עד עכשיו (ועכשיו בודקים את כל סוגי החלב) מצאו ריכוזים שלא יפגעו במבוגרים ששותים פחות משני ליטר ליום. אני אישית שם פחות משני ליטר חלב בקפה שלי ביום אבל זה בעיקר כי אני אוהב אספרסו. נקודה שניה שצריך לקחת הפרופורציה זה שכל החלב שנמצא בו החומר הזה הורד מהמדפים. אז אם עוד לא הגעתם לסין זה לא משפיע עליכם, ואם אין לכם ילדים קטנים זה לא ישפיע עליכם, ואם יש לכם ילדים קטנים או תינוקות והם שתו מהחלב הזה אז מה אתם עושים בפורום? רוצו לבית חולים! מה שמזעזע זה בעיקר איך אנשים חשבו בדיוק שני סנטימטר קדימה ורק על הארנק שלהם לפני שהם הוסיפו את החומר הזה לחלב כדי שיעבור בדיקות של מחלבות טוב יותר, וכמובן מי שהוסיף יותר קיבל דירוג טוב יותר והחלב שמדורג הכי גבוה הולך למזון תינוקות.. קצת אירוני.

אם אתה שואל אותי - זה לא אירוני זה טראגי

ודווקא מכיוון שמדובר במזון לתינוקות ודווקא בגלל שהפגיעה היא בהם זה יותר כואב, כי הם נאכלים על ידי המבוגרים רודפי הבצע שהרעילו אותם, והם לא בחרו לאכול אלה נתנו להם את האוכל והם נאיביים לחלוטין בכל הסיפור ולא מגיע להם יותר מכל אחד אחר. דבר שני, יש לי ילדה קטנה, אמנם לא בגיל ששותים תחליף חלב אבל דווקא בגלל זה ודווקא בגלל שהמעבר לסין קרוב זה מאוד מטריד אותי המחשבה של "זה היה עלול לקרות גם לנו . . ." אני יודעת שגם בארץ היה סיפור רמדיה ושאף אחד לא בטוח מסיכונים ומהחומרים שמכניסים לנו לאוכל (או מחסירים ממנו). ובכל זאת אם אהיה בסין עם תינוק בן יומו מאמינה שאביא לו את הסימילאק מהארץ, כי אישית זה נראה לי יותר בטוח. השאלה היא אם עכשיו הפסקתם לשתות ולאכול חלב או שיש חלב אחר או חברות שלא הכניסו את המלאמין מלחתחילה, שאתם יכולים לשתות וגם הילדים? האם זה כולל כל מוצרי החלב גורף? למשל הבת שלי חולה על גבינות, מעדנים, גלידות , כמו כמעט כל ילד . עכשיו גם מבוגר שאוכל הרבה מוצרי חלב עלול להגיע לכמות גדולה של החומר המסוכן אם אתה מצרף יוגורטים גבינות ביחד עם אוכל או לחוד . . . אבל בהחלט החשש הרציני ביותר הוא הילדים. אני אשמח לדעת איך הישראלים עם הילדים מתגברים על המצב. ושהכל יסתיים בשלום לכולם.

itaychi

New member
חולה על גבינות

חולה על גבינות? אז חזק העניין הזה שאתם עוברים לסין... תגידו לה מראש עד כמה סין ידועה במוצרי החלב הרבים והמגוונים שלה! האירוניה היא שדווקא החלב שהוסף לו הכי הרבה מלאמין הגיע ישר לתינוקות, הטרגדיה היא שהוסף בכלל מלאמין לחלב. מי שהכניס מלאמין לחלב הוא לא חברות החלב אלא האיכרים שרצו לעשות עוד כמה ג'ובות על החלב שלהם או שהחלב שלהם לא עמד בתקן מלכתחילה, החברות פשעו בזה שהן לא בדקו את החלב שלהם כמו שצריך לפני שסיפקו אותו והמדינה פשעה בזה שהיא פטרה את היצרנים הגדולים מבדיקות איכות חיצוניות כי הם יצרנים גדולים ומפורסמים.

כמו שאמר רבינו דגרשון

מי שהולך לישון עם תינוקות, שלא יתפלא שהוא קם רטוב. אם אתה עובר לסין, אתה לוקח סיכון. עם כל הכבוד, סין היא עדיין מדינת עולם שלישי, ומדינה שבה כולם מנסים לעשות רווח על כולם. יש גורמים נוספים מלבד נושא האוכל, והם זיהום האויר, התחבורה, וסיכונים נוספים שאתה לוקח כשאתה עובר לסין. כמו שאמרת, הבת שלך היא הצד הנאיבי בעניין, כי ההחלטה היא לא שלה, אבל תשפיע עליה. אם היא אוהבת גבינות, מעדנים ומוצרי חלב, אז אתם בבעיה. המבחר בסין קטן מאוד, והמחירים יקרים. אל תחשוב שזה כמו בארץ.

קונים את מה שהוכרז כנקי

יש סוגי חלב שנבדקו ונמצאו נקיים ממלמין. כרגע קונים יוגורטים, מעדני חלב ומוצרי חלב אחרים רק מיובאים. יש המון יבוא מאוסטרליה, ניוזילנד וכד' וזה מה שאנחנו קונים כעת. י-ק-ר מאוד אבל אין ברירה כרגע...

rambling

New member
תוספת

המוצרים המיובאים האלה לא רק יקרים אלא גם בסגנון וטעם שונה מהארץ והמבחר מצומצם יותר. בניו זילנד בכלל יש אולי סה"כ חמש סוגי גבינות בקושי. אין מה לעשות צריך לעשות שינויים בהרגלי הצריכה והטעם. לא לדאוג יש מספיק אוכל טעים ומעניין גם בלי לאכול את אותו דבר שאוכלים בארץ.

סינית 2

New member
מה עם מי שכבר שתה מחלב מורעל?

חזרתי לפני חודשיים מסין ובמשך שנה החלב היחיד ששתיתי היה של חברת 光明 וגם קפה בסטארבקס,הבנתי שמוצרים אלה מורעלים בינתיים לא קרה לי כלום אבל מעניין אותי לדעת מה אומרים בסין ומה כדאי לעשות מי שצרך מוצרים אלה,איזה בדיקות כדאי לעשות וכל דבר הכרחי

טוב לדעת

אני בטוחה שנשנה הרבה מעבר להרגלי האכילה וצריכת המזון, כניראה שעוד אין לי ממש מושג עד כמה דברים יראו אחרת. מה שכרגע מעסיק אותי זה לאסוף את כל המשפחה והכלבים ולצאת לדרך ושעון החול זורם וכל יום אורזם עוד ומתקפלים . . . תודה לכל המשתפים

למעלה