הרכש הסורי-סורי - ../images/Emo183.gif
הרכש הסורי החדש (לפי מקורות זרים) הם סוג אחד שלי טילי קרקע קרקע - בלטיסיים לטווח בינוני Iskander-E, הטילים אלה הם מאוד מסוכנים בגלל התפעול הגמיש שלהם, האפשרות לחדור במהירות מאוד גדולה את מערכות והבקרה האויריות, אבל מעל לכל - הדיוק! זה באמת מה שמפחיד את הישראלים. תראו, לסוריה תמיד היה טילים סקאד C וD, שמכסה כמעט את כל המדינה, ישראל חיה עם איום הבטילאות שנים רבות מאוד. הבעיה מתחדדת כי הדיוק של סקדים הוא דיוק של ק"מ ואילו הדיוק של Iskander-E הוא דיוק של עד 20 מטר!!!! פגיעה בדיוק מירבי כזה מסכן מתקנים אסטרטגיים שונים בארץ. הרכש השני,הוא טילי SA10 SA18, טילי קרקע אויר מאוד מאוד מתוכחמים, שעלולים לסכן בצורה משמעותית את מאזן הכוחות של חילות האויר במזרח התיכון. לישראל כבר לא תהיה שליטה אוירית מוחלטת בסוריה, לבנון. הפחד הוא גם שנשק זה עלול לזלוג לעירק ואז לאמריקאים יש בעיה מאוד חמורה, ואף חמור יותר, להגיע לשטחי הרש"פ (רשות פלסטינית) ואף לסכן בצורה קריטית את המטוסים משדה התעופה בן גוריון. בכל מקרה, טיל החץ לא יכול להתמודד כנגד הטיל Iskander-E, הטיל הבלטסי החדש. מכיוון שראש הנפץ שלו הוא "פציל", כלומר בעת הירידה הטיל מתפצל לקרוב ל 45 טילים קטנים, כמובן שרק אחד מהם הוא חמוש באמת והשאר הם דמה. אבל לטיל החץ לא תהיה אפשרות לזהות מי מבין הפצילים הם הטיל החמוש. בכל מקרה, השאלה היא, למה רוסיה מוכרת נשק התקפי לסוריה, ללא התייעצות עם ישראל. אני חושב שהתשובה נעוצה בגוף השאלה, כי העולם המערבי וישראל כבר לא שמים על רוסיה...רוסיה בצדק רוצה להוכיח שהיא עדיין אימפריה...ומסוגלת לשנות סדרי עולם. אני חושב גם שנשיא פוטין מרגיש מאויום, בגלל השפעה המערבית שחודרת ישר לליבה של רוסיה - אוקרינה - שנשיא פרו מערבי נבחר ובכך המומעד הקומניסטי נדחק ולא נבחר. ברור לנו, שעסקת הנשק, היא קריאת האזהרה לארה"ב, שאומרת - אתם לא שליטי העולם....גם אנו (הרוסים) מעורבים.