משבר רכיבה?!

מושית פ

New member
משבר רכיבה?!../images/Emo7.gif

קצת רקע.. אני רוכבת כבר מעל שנתיים וחצי עברתי כבר די הרבה מאמנים. לפני שנה וחצי ככה עברתי חווה והרגשתי שאני מתקדמת! אבל לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש שאני כבר לא מתקדמת![היה לי כבר משבר אבל דיברתי עם המדריך ועבר]. החווה שלי בדיוק עברה חווה וקיוויתי שעם זה גם תפסיק ההרגשה שלי ואני ימשיך להתקדם ולהצליח. אבל גם שם לא הרגשתי התקדמות ודיברתי עם המדריך, המדריך אמר שהוא שם לב דפקה שאני כן מתקדמת ומצליחה ולא הבין כול כך על מה אני מדברת..אמר שאין מה לעשות, ושאני יעבוד עם סוסים קשים ואולי אז אני ירגיש טוב יותר אבל זה לא עזר והלטתי לעבור חווה .. לקחתי שם כבר כמה שיעורים אבל התחושה לא נעלמה
אני מרגישה שאני עומדת במקום בלי הקדמות אפילו לא קטנה אני מגיעה למצב שאחרי השיעור אני בלי מצב רוח ואף עם דמעות בעיניים כי זה מתסכל אותי... לקחתי גם בין חווה לחווה הפסקה של כמה שבועות חשבתי אולי זה יעזור אבל כלום לא עוזר מה עושים מפה? אולי זה רק תחושה שלי ואני פה "הלא בסדר"?? קרה לכם פעם.?

horses my life

New member
אני מזה מזדהה איתך...באמת

אני רוכבת בערך חמש שנים ובהתחלה הייתי בחווה אחרת... והיה שם מדריך שבקושי לימד אותי משו ולא הרשה לי לעשות כלום חוץ מג'וג וטרוט ככה במשך 3 וחצי שנים..כן כן לא ידעתי כמעט לעשות קנטר וזה ממש הציק לי...אז שעור אחד הוא לימד קנטר ואז עוד שעור וזהו הפסיק...אחרי חצי שנה הגיעה מדריכה חדשה וסיפרתי לה הכל והתחלנו לעשות הורסמנשיפ...שזה אפילו לא התחלתי עם המדריך הקודם והיא נתנה לנו לשתוף כל הזמן סוסים(שהמדריך לא נתן אף פעם) לימדה דברים חדשים ולא כל הזמן טרוט ג'וג וזהוו...ככה שהיה לי יותר טוב ואז היא עזבה...גם כי נמאס מהחווה יש שם תנאים מזוועים...אבל הסוסים ממש חמודים:) הבטיחו שיביאו מדריך או מדריכה חדשה...אחרי החגים אני מהחופש עד חופשת חנוכה לא רכבתי תבינו מזה!! זה כמעט חצי שנה וכל פעם בכיתי על זה שלא חזרתי...ונורא רציתי ללכת ליטבתה(שעכשיו אני רוכבת בה) אבל לפני זה באתי פעם אחת לאורווה לראות וממש נדלקתי שם...חחח נו טוב שם הרבה יותר טוב מהחווה הקודמת... אז חיכיתי מאותו יום בערך חצי חודש ובאתי פעם ראשונה אבא שלי כבר רשם אותי שילם על הביטוח הכל ומאותו היום התחלתי לרכב אבל פתאם הרגשתי שאני מתחילה להדרדר...ושבקושי ידעתי מה לעשות...כי ככה זה אחרי חצי שנה שכחתי כמעט הכל..וזה ממש עיצבן אותי אבל בסוף חשבתי כי החוקים בחווה הקודמת היו שונים מהחווה של עכשיו ואז אמרתי טוב לא נורא אני יתחיל ללמוד מהתחלה מה הבעיה דווקא יהיה יותר טוב. ד"א אני חושבת שאני יודעת מה הבעיה שלך...כשאת עוברת מחווה לחווה אז החוקים שונים נגיד בחווה 1 כשצריך לעלות תסוס לטרוט צריך לדרבן...ובחווה השניה לא צריך וככה זה צריך ללמוד מהתחלה וזה נורא מעצבן!! טוב אממ מקווה שעזרתי לך או משו

Agenst the wind

New member
הממ...

תיראי, רכיבה על סוסים זה ספורט שבו יש שיעורים שאין בהם למידה של חומר "חדש" אלא של תירגול חוזר של אלמנט מסויים, צורת ישיבה מסויימת, שוב ושוב עד להשגה של תוצאה מסויימת.. עד שפתאום מרגישים, חושבים מין "אהההה!!!! אז לזה הכוונה!!\אז מה שהסוס אמור לעשות... בלי ללכת לכיוון השני! עכשיו הבנתי!". אבל עד השלב הזה, עד השלב שבו יש ביצוע "מושלם" של תנועה עם הסוס יש הרבה עבודה קשה, וגם לא כל-כך מהנה לחלק מהאנשים. אני מבין (ותתקני אותי אם אני טועה, זה רק ההבנה שלי לגבי מה שכתבת) שאת מאוד נהנת ומגיעה להנאה המירבית (אם אפשר לנסח את זה ככה) כאשר יש לך את ה"אקשן" ולימוד של רכיבה תחרותית, אינטנסיבית נטו בלי כל ה"מסביב"- ואת בסדר, את תמיד "בסדר"- זה ספורט, זה תחביב הוא אמור להיות מהנה, למרות שאצלך, ואצל עוד רוכבים, ההנאה מגיעה כאשר יש.... ספורטיביות. למדריך שלך יש כנראה פרופורציות אחרות, ונקודת השקפה שונה לגבי מה זה הצלחה והתקדמות, והנאה.

מושית פ

New member
תודה לשניכם!

אני כן באנדם שאוהב אקשן אבל לא רק..אני הכי נאנת בעולם שאני עולה על הסוס ומצליחה לעשות את התרגיל כמו שצריך ואפילו פרפקט. גם אם זה אומר "להילחם" עם הסוס עד שמגיעה לתוצאות! אבל שאני עובדת על סוס ולא מצליחה להגייע עם הסוס לשום מקום ולחזור על משהו שהצלחתי ולעשות אותו כול פעם מחדש זה מייאש..שאני מרגישה שאני לא מקדמת את עצמי ותסוס ולא מגיע לתוצאות בשבילי זה ביזבוז וכן גם החוקים ישתנו שזה פחות מפריע לי אני מתרגלת לכאלה דברים בלי הרבה בעייה זה כאילו אני עולה על סוס נלחמת איתו קצת[כי הסוסים בחווה החדשה לא על רמה כזו טובה..] ואיתם דפקקא כן אמור להיות לי כיף כי זה לנסות ללמד אותם דברים אבל אני מוצאת את עצמי באמצע השיעור בלי מצב רוח ורצון להמשיך ולללמד תסוס ואת עצמי תודה

ToryMaster

New member
אז מה את כן רוצה?

שאלה רצינית, לא מתאים לך דבר אחד, שזה לגיטימי לגמרי, מה כן היית רוצה לעשות? איך היית רוצה להתקדם? לאן?

shirli0811

New member
נראליי שאין רוכב שלא עבר את זה..

גמלי זה היה לפני חודשיים בערך, וכמוך עברתי חווה, ועכשיו סופסווף טוב לי ברכיבה ואני הכי מאושרת שיש ((:) רכיבה זה דבר שההתקדמות לוקחת הרבה הרבה זמן. לפעמים את לא רואה ומרגישה את ההתקדמות שלך, אך המדריך רואה התקדמות. שני הדברים הכי חשובים ברכיבה זה אהבה לסוסים, וסבלנות, אי אפשר למהר לרמה ג' בדראסז' לפני שעושים רמה א' ו-ב' מושלם, ואותו דבר אי אפשר להתחיל להתחרות מטר עשרים לפני 90,מטר, מטרה עשרה מושלם, [סלחו לי שאני לא מבינה כ"כ בווסטרן
] את התוצאות של האימונים לא תמיד רואים בתחרויות-ואני אחת הדוגמאות הכי טובות לזה, אני למשל רכבתי בצח טוב והכול באימונים ובתחרויות כל אחד שראה אותי בטוח חשב "איפה היא למדה לרכב היא רוכבת זוועה", ואני מודעת לזה וזה רק בגלל הלחץ. את צריכה לנסות להתסכל על מה את כן מצליחה וכן הולך לך בשיעור במקום לחשוב מה את רוצה לעשות-להסתכל על חצי הכוס המלאה. את בסדר גמור שאת שואפת ורוצה להתקדם ולהצליח, אבל המדריכים מלמדים בקצב ובזמן שלהם, את לא צריכה ללחוץ עליהם, בסה"כ כל מדריך רק רוצה שהתלמידים שלו יצליחו וייצאו מרוצים מכול שיעור. תנסי למצוא מה טוב וכיף לך בחווה החדשה, או אפילו לעשות טבלת השוואה בין החווה החדשה לישנה [כן כן גמני עשייתי את זה] וככה לראות אחד מול אחד איפה היה לך יותר טוב, ואיפה את מעדיפה להמשיך לרכב. כמו כן את יכולה לנסות למצוא את עצמך בכיוון אחד מהענף שאת נמצאת בו- אם את רוכבת ווסטרן לעבור לאינגליש, ואם אינגליש לעבור לווסטרן.. אולי שם תהני יותר.... שיהיה לך בהצלחה
;]]

המממ כנסי....../images/Emo9.gif

אני חושבת שכמעט כל אחד שמתעסק עם סוסים היו לו את המשברים האלו.. אני כבר 8 שנים רוכבת ואני יכולה להגיד לך שהיו לי המון משברים ברכיבה שלפעמים לא הפסקתי לבכות כמה ימים..
כי לפעמים כל העסק הזה באמת מתסכל... שאת רוכבת על סוס ושאת יודעת שאת יכולה להוציא ממנו את מה שאת רוצה אבל את לא מצליחה ושהכל הולך הפוך וזה עצבים על הסוס ועל עצמך.. אבל חשוב שתדעי שקודם כל במצב כזה תעשי אפילו 5-10 דקות הליכה עם הסוס תרגעי וגם שהסוס ירגע ולנסות שוב ושוב... תמיד יש תקופות שהולך פחות טוב ברכיבה גם אצלי זה ככה ואני בטוחה שאצל רוב הרוכבים זה ככה.. וזה הכל בראש.. ותמיד תדעי שמתקופה חרא תמיד תבוא תקופה יותר טובה.. ובקשר להתקדמות.. כל רכיבה נותנת לך עוד נסיון ועוד כלים להתמודד עם הסוס.. גם אם את לא מרגישה בזה.. עוד כמה חודשים תסתכלי אחורה ותגידי שלא חשבת שתעשי ותדעי את מה שאת יודעת עכשיו.. זה תמיד ככה.. ולפעמים המדריך באמת רואה כמה שאת התקדמת לעומת ההרגשה שיש לרוכב בלב.. אל תוותרי ואל תפסיקי לרכב.. להפך ההפסקות של כמה שבועות מהרכיבה יכולות רק לפגוע בך יותר כי אומנם לרכב לא שוכחים אבל מאבדים לפעמים קצת בטחון וזה יכול לקחת אותך קצת אחורה ברמה אפילו.. מנסיון... עוד דבר שבגללו אולי את מתוסכלת ומרגישה שלא מצליחה להוציא מהסוסים את מה שאת רוצה זה שיכול להיות שאת דורשת מהם משהו שהם לא רגילים אליו.. ממה שהבנתי אין לך סוס שלך לא? אז אל תשכחי שהם בסה"כ סוסי בית ספר שהם בחווה כדיי שילמדו עליהם איך לרכב וכל יום עולים עליהם מספר אנשים שונים שכל אחד עושה ודורש מהם דברים שונים או לפעמים "מקלקל" אותם.. אין לך את הסוס הקבוע שלך שרגיל למה שאת דורשת ממנו ולצורה שאת דורשת ממנו ככה שזה הרבה יותר קשה להשיג מסוס שכל העולם רוכב עליו משהו מאשר הסוס שלך שאת כל יום עובדת איתו ורואה את ההתקדמות.. מבינה? אז אל תתייאשי וככל שתנסי ללמוד יותר ותרכבי יותר את תתקדמי יותר..

מושית פ

New member
תודה

כמו שהבנתם אין לי סוס..ואני רוכבת על סוס של החווה וגם אין לי סוס קבוע שגם זה קשה אין לי גם אפשרות לעבור חווה אז בנתיים אני נשארת בחווה הזו יקח עוד כמה שיעורים ואם עדיין ימשיך להיות המצב ככה אני ינסה להחליף מדריך ואולי גם ענף[למרות שאני מאוד אוהבת ומתחברת לווסטרון] תאמת שעזרתם לי מלא ונתתם לי לחשוב על דברים שלא חשבתי תודה לכם ויחזור עוד כמה שבועות לספר מה קורה

Ticklish

New member
לדעתי...

לדעתי, לא כדי לך להחליף חווה שוב, ובמיוחד לא להחליף ענף... יכול להיות שכל ההחלפות האלה הם שעושות את רוב הבעיה בעצם. כל פעם שאת עוברת את עוברת למקום חדש, או למדריך אחר שם אנשים לא מכירים אותך, לא יודעים למה את מסוגלת... לוקח זמן עד שבעצם את מתחילה עם העבודה האמיתית. מעבר לזה את צריכה לדאוג שהיעדים שלך ברורים לכולם. אם את רוצה להגיע להישגים תחרותיים, את צריכה לדבר עם המדריך שלך ולבדוק אם זה אפשרי בכלל להגיע לזה מרכיבה שבועית אחת או שתיים (אני לא יודעת מה את עושה כרגע). יכול להיות שהוא יגיד לך בכלל שאם את באמת רוצה להתקדם את צריכה לרכב יותר, ולהגיע יותר לחווה. זו גם אפשרות. תחשבי על הבעיה שלך מכל הזוויות, ולא רק מהזווית של "המקום שאני בו אינו בסדר". בהצלחה

segev 007

New member
אני חושב.....

גם לי קרה בידוק מה שקרה לך ואני מבין את ההרגשה שלך אבל לא תוכלי ליראות תוצעות עם לא תיתני לזה קצת זמן אני מדבר על זה שאחרי כמה שיעורים את לא יכולה לדעת את צרכיה נגיד לללכת למאמן או מאמנת שאת רוצה להתחיל לירכב אצלהם ולתת לזה קצת זמן לפחות כמה חודשים את לא יכולה להתקדם בכמה שיעורים את צריכה לתת לזה קצת זמן ככה זה היה לי הרגשתי בידיוק כמוך עברתי מורה עדיין הרגשתי ככה חיכיתי והמשחתי אצלה וראיתי ליפני שעברתי ואחרי והיה שיפור ממש ממש גדול תאמיני לי ויש גם כל מיני שלבים ברכיבה למשל עכשיו אני גם מרגיש שאני לא הכי מיתקתדם אני הרבה יותר התקדמתי אבל לא בקצב כמו מיקודם אבל אני ממשיך את צרכיב להמשיך עם המאמן שלך עוד קצת זמן לפחות כמה חודשים וליראות איך זה הולך עם אחרי כמה זמן את רואה שבאמת אין כלום כניראה שאת באמת צריכב להחליף מאמן אבל עם לא את צריכב להמשיך אצלו וליראות מה קורה תני לזה לפחות כמה חודשים..... ככה אני חושב בהצחלה....

Saint Marco

New member
listen,

להחליף ענף או חווה זו בריחה מהבעייה...על אחת כמה וכמה שאת לא יכולה לעבור חווה כרגע. אני עברתי 5 חוות במשך היום ורבע שרכבתי בהם משום שהרגשתי שאני לךא מתקדם או שהסוסים לא יכולים לקדם אותי או שהאווירה בחווה לא טובה. הדבר היחיד הוא שאת יכולה לנסות עם מדריכים אחרים שיאתגרו אותך יותר או לבקש מהמדריכה שתלמד אותך דברים חדשים. את מבינה שאם את לא ברמה לעשות תרגילים קשים יותר אז שום מדריך לא ילמד אותך תרגילים קשים ומסובכים יותר.. מן הסתם שתחשבתי שאת עושה הכל מצויין, אבל לא כל מה שנראה לנו מצויין הוא באמת מצויין לנו ולסוס. ומעבר לזה, לעבוד עם הסוסים הקשים זו הרכיבה עצמה, זה הכי קל לקבל סוס אוטומטי ולעשות הכל איתו.. יותר כיף ללמד סוסים וללמד את עצמך.. אני בזמנו הייתי רוכב בלי קשר לשיעורים אצל מישהו עם סוסים בוא נגיד לא הכי יותר לרכב והיה כיף אדיר איתם! הייתי חוזר מפורק הביתה ולא יכלתי לשבת על התחת אחר כך שבוע, אבל הרגשתי טוב! ולדעתי את צריכה לדבוק בגישה של לעבוד עם סוסים.. ועוד משהו קטנטן, אם לא תבואי ותדברי עם המדריכים שלך הם לא ידעו... בשביל מה נתנו לנו את אמצעי הדיבור אם לא בשביל לדבר ולספר על הבעיות שלנו?! לדעתי קחי הפסקה של חודש או שבועיים או לא יודע מה ותתגבשתי על מה שאת רוצה לעשות... גם אני שקלתי לעבור ענף, אבל ירדתי מהר מהרעיון הזה כי זה קשקוש. (אינגליש שליטה), אבל אני לקחתי הפסקה וחזרתי עם אנרגיה חדשה לרכיבה. כרגע אני לא רוכב כי אני בצבא, אבל אני יודע שבהזדמנות הראשונה אני אחזור.

זה טבעי,

זה קודם כל! אפשר לנסות לעשות דברים אחרים חוץ מלהתאמן ולחפור בזה. כשאני אישית נתקלתי במצבים כאלו, ונתקלתי בהם גם לבד וגם עם הסוס, אז ניסיתי לעשות קצת דברים אחרים חוץ מלהתאמן כמו למשל לצאת לטיול, זה קצת שונה ויכול להיות מרענן. אפשר לעבוד בלונג' בלי מושכות, אפשר לעשות שיעור בלי אוכף, אפשר לעשות המון דברים שהם לא רק אימונים. אני הייתי מברת עם המדריך או המאמן על זה ומבקשת לעשות שיעור מיוחד - "שיעור כייף". לפעמים זה מתיש גם את הגוף וגם המוח לבוא ולעבוד על אותם דברים ולעשות ככה ולעשות ככה ואותן הערות, וגם אם זה לא באמת ככה לפעמים זה נדמה לנו שזה כן ואז יוצא החשק. וכשאין חשק ברכיבה אז זה הרכיבה לא שווה כלום. ואחרי שיעור אחד כזה יכול להיות קצת יותר מעניין לחזור לעבוד על הדברים הרגילים ופתאום תרגישיש את באמת עושה את זה טוב יותר. את יכולה לבקש שיצלמו אותך בוידאו ותראי איך את באמת נראת וזה אולי ישנה את החשיבה שלך על הרכיבה שלך. כל אחד עובר תקופה כזאתי, שהמאמן אומר שזה נראה בסדר אבל זה מרגיש רע...לי בדרך כלל אחרי תקופה כזאתי פתאום נופל איזה אסימון, פתאום משהו מסתר ואז יש איזה חיוך ואז זה חוזר להיות נחמד ופתאום זה שוב כייף! אז גם לחכות שיפול האסימון הזה זו אופציה.

מושית פ

New member
קודם כול תודה!

אני יותר אוהבת לעבוד על סוסים קשים מאשר סוס קל שאני עולה עליו ועושה מה שאני מבקשת ישר.יותר נהנת עם סוס קשה ומרגישה שעשיתי משהו עם הסוס! אני לא יעבור חווה אני ישאר פה עוד כמה שבועות ויראה מה קורה..וידבר עם המדריכה שלי. לקחתי כבר הפסקה ושל כמה שובועות זה לא עזר רק החמיר תמצב.
ישתמש ברעיונות שנתתםפ תודה רבה ושבת שלום

למעלה