משהוא יודע איפה ניתן למסור כלב?

משהוא יודע איפה ניתן למסור כלב?

קרוב משפחה השאיר אצלנו גור אמסטף לפני חצי שנה. היום הוא בן 9 חודשים, וממש אין לנו אפשרות להמשיך לגדל אותו. כמובן שיש אפשרות לזרוק אותו באיזה מכלאה, אבל המצפון טיפה מציק לנו... איפה אפשר לפרסם מודעה או לחפש בעלים חדשים שלפחות בזמן המסירה המצפון שלנו ישאר נקי? ניתן למצוא תמונה שלו בגלריה של פורום ASP
אגב, גימיני - צדקת
הסיבה למסירה היא שהוא "השתחרר" על איזה ילד מסכן פה, מזל שזה נגמר רק בהשארת אותו ילד בלי חולצה. הוא גם דיי טרף איזה פינצ´ר מסכן. הפינצ´ר נשאר בחיים אבל רק אחרי איזה 8 ניתוחים והוצאות (מצידנו כמובן) של כמה מאות שקלים טובים. הוא קשור בצורה מפחידה - שרשרת ברזל והכל, אבל הוא בכל זאת - אין לנו מושג איך, משתחרר. הבית מוקף גדר - הוא חופר מתחתיה ובורח. למרות כל החינוך הטוב שהוא קיבל (ובאמת טוב! - אני מכניס את היד שלי לפה שלו ממש בלי דאגה, והוא ממושמע בטירוף) הוא לפעמים מקבל ת´ "ג´ננה" ולא רואה לא ימין לא שמאל. בקיצור - אנחנו דיי אובדים עצות. בתודה מראש, השפוי האחרון.

*gemini*

New member
בן כמה הוא היה כשקיבלתם אותו?

ואגב, זה היה איתך הדיון בפורום שלנו שבו אמרתי שאני לא מתלהבת מהגזע הזה, והילדה בלבן התחילה להגיד לי שזה תלוי בחינוך? כמה שאלות: מתישהו במהלך הזמן שהוא אצלכם יצא לכם לתת לו מכה עם היד? כשהולכים איתו לטייל הוא עם מחסום? איך הוא מוחזק כשהוא בבית? ניסיתם לדבר עם מאלף, או פסיכולוג של כלבים? (כן, יש כזה דבר). חשבתם לסרס אותו?

תראי, כמו שאמרתי,

לא הלכנו לחנות וקנינו כלב בשביל לישמור. דוד שלי קנה אותו חודש לפני שנולד לו תינוק. הוא חשב שהכלב יהיה השומר ראש של התינוק שלו, עד שהוא הבין מה הוא עשה, התינוק נולד, ולא היה לו איפה "לזרוק" את הכלב. הוא הביא אותו לפה איזה בשבת, אמר שיבוא לקחת אותו - ומאז אנחנו מחכים לו. בנתיים, אמרו - הוא יכול להיות אחלה שמירה. עכשיו, התעוררה הבעיה שהוא תוקפני בצורה לא סבירה. למרות שהוא היה כמה וכמה פעמים אצל מאלף, ולמרות שאבא שלי יוצא איתו לסיבוב אילוף לפחות אחת לשבוע (פרט לטיולים), הוא לפעמים רואה שחור בעיניים ותוקף. איך שזה קרה לפני כמה ימים, נזכרתי בדיון שהיה בינך לבין הילדה בלבן. אולי איפה שהוא, את אכן צדקת, ולא ניתן לאלף כזה כלב. כי גם אם אנחנו נירתם לבעיה - יום אחד הוא יכול לחתוף קריז על משהוא ולפרק לו את הצורה. אני אישית, אחרי החוויה הלא נעמיה הזאת, חושב שבהחלט יש לשקול להפסיק את הרישוי שלהם לפחות בארץ. הוא כלב כ"כ חמוד, וכשאני ליידו - ממש ממש כיף איתו, אבל מספיק שפעם אחת הוא יוריד לי אצבע (ואפילו מאיזה ריפלקס) ואני יכול להגיד שלום למקלדת לכל החיים
(לא שווה את זה). אני בכלל נגד גידול חיות מחמד, בגלל שאורך החיים שלהם קצר משם בן אדם - ואני לא חושב שכל 10-15 שנים צריך להיכנס לאיזה חודשיים דיכאון בגלל זה... לגבי הגדר, אכן נאמר לנו שאם לא מדובר בגדר 3 מטר גובה מבטון - הוא יכול לברוח. יש לו זינוקים שקשרואים הלב עומד. יש לנו נוף יותר מידי יפה בשביל להרוס אותו בשביל כלב. כמובן שיש את האופציה לסגור אותו בתוך 4 קירות - אבל זה לא יפיק טועלת לא לנו, ובטח ובטח שלא לו (להיפך). קיים חשש יותר גדול, ואני יוצא מהנושא שלי לרגע) מה קורה אם הכלב הזה נופל לידיים הלא נכונות... ולכן יש אכן להעלות לסדר היום חקיקה בנושא הזנים המסוכנים האלה.

babe10

New member
טוב, אני אשתדל להיות

נחמדה... קראתי פעם ספר בשם "מה שגור הגורילה צריך" והיה שם משפט שאני אולי אפספס קצת בדיוק, אבל בעיקרון אמר שגם גורים של גורילה צריכים לפעמים לקבל אהבה וחיבוק כי אחרת הם מתים. קצת קשה לי עם ההגדרה של כלב שמירה. כלב הוא יצור חי. עם רגשות, אולי לא עם בינה אנושית, אבל הוא מרגיש והוא צריך חום ואהבה וליטוף ובית חם. ולא. מלונה צמודה למקום שהוא קשור אליו, זה לא בית ולא חום ולא אהבה, ובטח לא יחס שמגיע ליצור חי. ואחרי הכל אתה מתפלא שככה הוא מתנהג? עצה ידידותית, אם לא ראית את הסרט "נל" (ג´ודי פוסטר) קח אותו בהקדם. תראה מה קורה לגורי אנשים שגדלים מנותקים, ותבין מה עוללתם לכלב. כל יצור חי, הולך על שתיים או ארבע, צריך חום, צריך אהבה, צריך שייכות. אוכל, שתיה ומלונה לישון בה בקור לא מספיקים. ממש לא.

מה?!?!?!

למה שיכניסו לו משהו בין העיניים?! ושכחתי לציין משהו אם תפנו לאגודה הזו אתם פשוט תשבו עם הכלב עד שתמצאו מישהו מתאםי לאמץ אותו. וזה לא טוב פשוט לא טוב לקשור כלב בחצר אם יש לכם חצר וזה מתאים לאמסטאף למה לקשור?!?! אתה היית רוצה להיות קשור? תאר לעצמך מה זה להיות קשור בגשם שקררר או בחום אימים

Necrophil

New member
מניסיון...

לא כדאי לסמוך יותר מדי על האגודות, פשוט כי הן מוצפות בפניות... נסה למצוא בין מכריך, תשאיר הודעה בכל מיני אגודות אבל אל תשב בבית ותצפה שהן יתנפלו עליך בחזרה. אני מאוד כועסת לשמוע על אנשים שלא נוח להם עם הכלב או החתול וזורקים אותו הלאה. זה חתונה קתולית! תתחילו לקלוט את זה... חשבת, במקרה, לגשת למאלף? הרי חייבת להיות סיבה שהכלב חוטף ג´ננה.

למעלה