משהוא מבין בצבי מיים?

• פותח הנושא c c c
  • פורסם בתאריך

c c c

New member
משהוא מבין בצבי מיים?

קניתי לצב מיים שלי גוף חימום. בהתחלה שמתי אותו על טמפרטורה של 28 מעלות והצב היה שמח אבל ראיתי שזה חם מדיי אז הורדתי ל22. מאז שהורדתי את הטמפרטורה הצב יושב רק על הסלע שלו מחוץ למיים ולא מוכן להיכנס למיים. דיברתי עם וטרינר בטלפון והוא אמר לי לעלות את הטמפרטורה ל 24 מעלות ולהשאיר אותה ככה שהצב יתרגל. הבעיה היא שהוא לא מתרגל וכבר 4 ימים הוא רק יושב על הסלע מחוץ למיים מה אפשר לעשות?

naja

New member
צבי מים.

יש מספר סוגים של צבי מים שנמכרים בארץ. הנפוץ מבינהם הוא צבגון אדום אוזן. הטמפרטורה המינימלית המומלצת לצבים היא 24 מעלות ויכול להיות שזו הסיבה שהוא לא פעיל.הטמפרטורה המומלצת היא 24-30 מעלות. בנוסף לכך,לצבים האלה דרוש אור שמש או תאורה מלאכותית דומה ויכול להיות שזה חסר לו ומשפיע על ההתנהגות שלו. אני מצרף מאמר ממש מומלץ על טיפול וגידול צבים אדומי אוזן.

c c c

New member
אבל עכשיו החימום על 24

( למרות שבמאמר אחר היה כתוב 28) ויש לי אותו כבר שנה וחצי ויש לו אור שמש וגם מנורה אולטרה סגולה כמו שהוא צריך ורק ביומיים האחרונים התחיל הבלאגן מה אפשר לעשות כדי שהוא יחזור לשחות במיים?

naja

New member
24 זה המינימום.

תעלי לו את הטמפרטורה בעוד כמה מעלות והוא יחזור לשחות. אולי גם כדאי להחליף לו את המים ולחטא את הטרריום. יכול להיות שהצטברו בקטריות או כל מיני חיידקים במים שמפריעים לצב.

c c c

New member
אני הולכת להחליף מיים

ומוציאה את הגוף חימום וזהו ונראה מה קורה. כבר העלתי את הטמפרטורה וזה לא מענין אותו

Liron Samuels

New member
אל תוציאי את גוף החימום

גם אם החימום לא גרם לצב להיכנס למים זה לא אומר שהוא לא צריך את החימום...

Liron Samuels

New member
הערה קטנה

אור שמש בלתי ישיר לא עוזר (הזכוכית מסננת את קרני ה-UVB). חשוב גם שלצב יהיה מקום מסתור מן השמש. אני לא יודע איזה סוג מנורת UV יש לך באקווריום של הצב אבל זה חשוב שהמנורה תהיה UVB ולא סתם UV רגילה.

למעלה