משהוא פה לקח תרופות פסיכיאטריות לפני הניתוח?

שלום לכולם עוד מעט ניתוח ב12.2 ואני קצת\הרבה

אני שייכת לכללית ואני הולכת לעשות ניתוח שרוול פרטי באסותא חיפה דרך ביטוח הפלטינום של הכללית.
מישהו עשה את הניתוח דרכם, הפחד שלי הוא שאני נותנת צ'ק דחוי על סמך ההחזר של הפלטינום על הסיכות.
למישהו היה בעיה עם ההחזר מהפלטינום? ותוך כמה זמן החזירו את הכסף על הסיכות?
חוץ מזה אני עדיין בהלם, בפחד, אנמית מהניתוח, כנראה בגלל שאני חושבת רק על הכסף כרגע.
וכנראה בגלל שהכל פתאום הולך כל כך מהר ואין לי זמן לעקל. כי אני ניגשתי לניתוח ברמב":ם בחיפה ואני מחכה כבר 9 חודשים ואין טורים.
ובדיוק עכשיו יש לי שנה בפלטינום אז ביררתי כמה יעלה לעשות בבית חולים פרטי וכבר מהר מאוד קיבלתי טור לניתוח.
הסכום הוא אסטרנומי מבחינתי. מקווה שאקבל ממכם תשובות חיוביות.

משהוא פה לקח תרופות פסיכיאטריות לפני הניתוח?

אמרו לכם להפסיק לפני עם התרופות?
למשהו פה יש בעיה לקחת את הכדורי הויטמינים.
כי פגשתי שני משורוולות והן איבדו שיניים והשיער נהיה להן מדולל והעצמות כואבות להן, הכל בגלל שלא לקחו את הויטמינים.
לעוד משהו זה קרה פה?

שרון512

New member
נוטלת ציפרלקס 10 מ״ ג

אני לוקחת ציפרלקס ואחרי ניתוח טבעת יומיים אחרי... אמרו לי שאין בעיה וההפך חשוב להמשיך בציפרלקס
לא לוקחת ויטמינים האם צריך?
אף אחד לא הנחה אותי אם צריך איזה ויטמין?
בינתיים חלשההההה...

אני

ליתיום 900 מ"ג וסרוקואל 200 מ"ג ביום.
עוד לא נותחתי (עוד שבועיים וקצת), אבל נאמר לי להמשיך לקחת כרגיל. חשוב להתייעץ גם עם המנתח/ת וגם עם הפסיכיאטר/ית כי הם לא בהכרח מבינים או יכולים לתת הנחיות שלמות בעצמם.
חשוב גם להפגש תכופות עם פסיכיאטר/ית אחרי הניתוח כי לעיתים עם הירידה במשקל משתנה המינון המאוזן.
לא יודע לגבי הויטמינים, לי לא אמרו לי כלום על ויטמינים לשרוול

קוביd1

New member
לאהבה נפלאה

הפסקת תרופות פסיכיאטריות ביעוץ עם הרופא
אין בעיה לקחת כל כדור כולל ויטמינים , שיכולים גם להיות בנוזל
המשורולות שאיבדו את השיער והעצמות כאבו להם זה בגלל הזנחה צריך להיות עם יד על הדופק בבדיקות דם כל תקופה
יש מחסור לקחת ויטמינים
לרוב בלי מרשם רופא

קובי

בדיוק מזה (גם מזה) אני פוחדת

אני לוקחת כמה וכמה תרופות פסיכיאטריות וגם לא פסיכיאטריות, שרובן גדולות מימדים, ואסור לי להפסיק אף אחת מהן בשום אופן. אני לא יודעת מה לעשות.

קוביd1

New member
תרופות

אני לוקח תרופות מכל הגדלים בכל הצבעים והרבה ,ואין שום בעיה ,תרופות גדולות אפשר לחצות לשני חלקים או יותר.

קובי

קוביd1

New member
אלומת האור

נכון שאני מטובע ולמטובעים שסגורים מידיי הרבה יש קושי לקחת את הכדורים
קפסולות אי אפשר לחצות ,כדורים אפילו הפיצפונים ביותר חוצים בעזרת מכשיר קטן שאפשר לרכוש בבתי המרקחת ,קניתי כזה בסופרפארם

קובי

לא מדויק

יש כדורים שיש עליהם ציפוי אנטרי, כלומר הוא מגן על הקיבה מפני החומר שיש בטבליה עצמה, ויש לי גם כאלה. אסור באיסור חמור לחצות או לכתוש אותם. ומה אני עושה עם קפסולות? יש לי קפסולות ענקיות שאסור לפתוח... (כמו של אנטיביוטיקה כזה).

קוביd1

New member
אלומת האור

חידשת לי על הכדורים שיש עליהם ציפוי אנטרי ,למדתי משהו חדש, ותודה שהחכמת אותי בנושא הזה .
אני בטוח שאפשר למצוא פתרון לבעיית הכדורים את לא הראשונה ולא האחרונה ,תתיעצי עם הרופאים ואשמח אם תספרי לנו על הפתרון שנמצא.

קובי

אין בעיה, כשאגיע לגשר הזה, אשתף אתכם

אופירA

New member
מנהל
גם אני לוקחת תרופות גדולות מימדים רבות

שתוכנן לא פסיכיאטרי וכן פסיכיאטרי.
אין סיבה להפסיק, ולא נדרשתי להפסיק לרגע אחד אחת מהן.
ובטח שלא בשרוול.

אבל גם לא בטבעת.
לא מהדקים את הטבעת למוות, כי בלי קשר זו לא מטרת הניתוח, לפגוע בבריאות ע"י מניעת מעבר מזון תקינה.
שותים את התרופות עם הרבה מאוד שתייה מתאימה (חלבית, חמה/פושרת, ממותקת - אם יש צורך) ודואגים לאכול משהו לאחר מכן. התרופות יישבו בפאוצ', יימסו עם האוכל והשתייה, ויעברו יחד איתם במעבר של הטבעת פנימה לקיבה.

אופירA

New member
מנהל
לגבי יום הניתוח ויום אחריו - תוודאי עם המנתח

את יכולה לשאול את המזכירות/הצוות.
לא שמעתי פה שנמנע מאנשים לקחת את תרופותיהם הקבועות בגלל הניתוח.
יש לברר עם הצוות.

גברת ע

New member
מוכרת לי הסיטואציה שלך

אני הייתי ביום שני בבוקר (לפני שמונה חודשים) אצל הרופא לאישור סופי, אחהצ כבר קיבלתי טלפון מהמזכירה/מתאמת ניתוחים שלו ואחרי שבוע הייתי בחדר ניתוח, לא היה לי זמן אפילו לחשוב על כל זה, מה שכן קראתי המון לפני, ראיתי סרטונים של הניתוח ודיברתי עם המון אנשים בכל הזמן הזה (גם לפני הפגישה עם הרופא) וזה מאוד עזר לי בהתמודדות אחכ עם התחושות הפיזיות והנפשיות השונות שאחרי הניתוח.

מבחינת כסף ופלטינום, אני נותחתי באסותא בפרטי הניתוח עלה לי 18000 ש"ח וקיבלתי חזרה 15000 ש"ח, הם מתחייבים תוך 60 יום לפעמים אפילו קצת לפני מקבלים, אצלי יומיים אחרי תאריך פרעון השיק קיבלתי את כל הכסף לחשבון. לא הייתי לי שום בעיה בקטע הזה.

בהצלחה

למעלה