משהוא קצת אחרת בכוון הורוד

משהוא קצת אחרת בכוון הורוד

שלום חברים אני מקווה במה שאני כותב יכניס קצת "אופטימיות " על תחשבו, אני מאוד מכבד במה שנכתב כאן אבל אישית הייתי רוצה ליראות הפורום הזה קצת יותר ורוד . אופרן כידי להתחיל תזכורת , המצליה שלי שטלה עץ בשדרת חסידי אומות העולם ביד ושם ,מתברר שזה עץ חרוב , התחלתי לחקור . והשאלה שלי היא " מה הקשר בין הפרי החרוב ולאבני חן " בידידות רב סבא אריה

deebeebee

New member
סבא אריה

אולי שמת לב לכך שמדי פעם אנחנו מדווחים כאן על שמחות משפחתיות- חתונות, לידות וכו'. לשואה חלק חשוב במשפחות שלנו, ואנחנו מאמינים שמוטלת עלינו משימה לזכור ולהנציח ולהעביר זאת לדורות הבאים, אבל לא לנהל חיים 'שואתיים'. אנחנו אנשים עובדים ויוצרים, אנחנו בעלי משפחות וחברים בקהילה היודעת הרבה רגעי נחת ושמחה.

אם פגעתי במשהוא סליחה ומחילה

חברים שוב אם פגעתי במי שהוא אני מבקש סליחה ומחילה גם אני אב לשתי ילדים וסב לחמישה ובעל נאמן לאישתי זה כבר 44 שנה , נכון כול אחד לא מושלם שוב סליחה ומחילה בכבוד רב סבא אריה

deebeebee

New member
סבא אריה- לא פגעת

רק חשבתי לנכון לציין שיש לנו חיים מלאים והעיסוקים שלנו והדור/ות הבא/ים ממלאים את חיינו בהרבה תקווה ואופטימיזם.

קנת

New member
הקשר בין פרי החרוב לאבני חן

זרעי עץ החרוב הם בעלי משקל זהה (0.2 גרם), לכן בימי קדם השתמשו בהם כמידת משקל אוניברסלית, למדידת משקלם של אבנים יקרות. הזרעים נקראים בעברית - "גרה" ומכאן מקור השם של יחידת המשקל "קראט".

ט"ו בשבט שמח - סבא אריה

חיפשתי בגוגל מה הקשר בין חרוב לשואה. מעבר לעובדה שלשואה ביידיש קוראים "חורבן", מצאתי קישור שלא נפתח: "יום הזיכרון לשואה ולגבורה-קווים להתייחסות בגן הילדים בספרות הנבואה מבטאת המילה שואה סכנה מצד אויבים וכן מצוקה הרס ופורענות. ... נוהגים לטעת עץ חרוב. ספור אישי של קרובי משפחה ו/או סיפור ממקורות ספרותיים שהגננת ...". ______________________ ט"ו בשבט שמח - סבא אריה, תודה על החידה היפה ושמחות רבות לך ולמשפחתך. וישר כח לקנת על התשובה!

הקשר לחרובים

בתור ילד לקראת טו בשבט אימי היתה קונה פירות יבשים וגם חרובים לחרובים היא קראה ביידיש "בוקס" מצד שני בוקס זה גם ענף ספורט בם איגרוף. ידוע לנו שסבא אריה מאמן ענף אחר בספורט, מאמן של נכדו שהגיע להישגים יפים, מכאן אנו רואים שיש קשר. כל הכבוד סבא אריה. בברכה

בני שלום ידידי

אתה רואה גם למדתי משואה ביידיש . למען האמת הקשר הנכון הוא בשדרת חסידה אומות העולם ביד ושם זה העץ ששתל גב" לקוק ב1977 בטקס לכבודה . כיום הפשר לראות שרובם הם עצי זית נכון בוקס זה איגרוף אבל אני רחוק מהספורט הזה אני להזכיר לך באומנות לחימה ג'וגו וגם קראטה זה יותר אצילי תודה לך על רוש האומור שלך זה מחמם הלב בידידות סבא אריה אנסה בעתיד להדביק כאן התמונה של העץ עם שתי הנכדים

חברים תודה ונהיה חזקים

שלום ידידים אני שמח שכולם הבינו מה היה כוונתי יכול ליהות שלא הסברתי את עצמי נכון וזה הלך לכוון הלא רצוי . להפך ביום הזכרון לשואה אני עומד דום לא רק ברחוב הלה מול מאוד ילדים אני גם משוכנע שכול בני משפחתי שנספו בשואה שמחים שם למעלה על הדרך שאני פועל כנציג המשפחה ,כלומר לבנות משפחת כאן בארץ ישארל ולהדריך הדורות להבאים שלא עוד שואה . למען האמת , שוב אני אומר שאני ההפך ממספר ניצולי שואה ,שאני מכבד אותם מכול לבי , שאינם מוכנים לספר כלום ,כמה פעמים קראתי ,גם בפורום השואה דור המשך , שבני היה גם מנהלו ,כתבו לי . למה לדברתי את הסבא או הסבתה או כמה אני מקנה בך כך אני וכך המשיך עד יומי אחרון אני מאחל לכולם הטוב שבעולם בידידות סבא אריה

ישרון

New member
הקשר בין חרוב לתכשיטים

גרגרי החרוב שימשו בימי קדם כיחידת משקל=מישקולת מידת המשקל המקובלת בזהב ואבנים יקרות היא קראט ובכן מסופר כי הקראט הוא משקלו של גרגר החרוב שזרעיו בגודל זהה ולכן שימשו כיחידת מישקולת מקובלת בימי קדם.

למעלה