משהוא קצת...אחר

lupland

New member
משהוא קצת...אחר

אולי בשל הירח המלא של שאנל או האזכור על "הפצפון" של עידית ואולי זו רק השעה המאוחרת ראיתי חובה להביא לכם קטע קצר ומשעשע זה שאני קורא כרגע: "התרבות הפופולארית המאה ה-20 אימצה אל ליבה בחום את תדמיתו זו של מוצארט.למעשה,היא העדיפה אותו על כל מלחין אחר,היותו ילד גאון,ולכן מגשים חלומות של כל הורה.אי יכולתו להיסתדר בחיים והמצוקות הכלכליות שפקדו אותו בשל כך ובעיקר המוסיקה הנפלאה שלו שביכולתה לדבר בחוסר אמצעיות אל ההדיוט ואל המלומד גם יחד כל אלה חיבבו את מוצארט על בני המאה ה-20 יותר מכל,המוסיקה שלו מנוגנת ומעובדת בכל מדיום אפשרי וחוצה תרבויות אבל תדמיתו ממשיכה להזין מיתוסים הנקשרים בשמו הממולח שבהם,פרוייקט ושמו-אפקט מוצארט,עושה רווחים על חשבון אמונתם של רבים,המשוכנעים שדווקא במוסיקה של המלחין הוילנאי הזה טמונה איכות עליונה, לפי "האפקט",עם הישמע יצירתו של מוצארט: סטודנטים משיגים תוצאות טובות יותר במבחנים האינטליגנציה של ילדים משתפרת כבר מינקותם וטף לפניה וכמובן.... כושר ההטלה של תרנגולות גובר... מה אני אגיד לכם.אמנם אין לי מבחן בשנים הקרובות בנושא זה.סתם סקרנות לגבי מיהו אותו אדם שמדי פעם נחמד לי לשמוע אותו עם אחרים לא פחות טובים ממנו. היות ונשוי עדיין עודני.אך כבר "ליויתי" כמה נשואים עד כה.הצחיק אותי הקטע שחזר על עצמו אצל לא מעט מהאמהות.שחלקן נצמדו מדי פעם לטייפ או מערכת סטריאו שמתוכה בקעו צלילי מוצארט אשר גם ליוו את התינוק בחודשיו הראשונים שלאחר. וביום מן הימים.אם.וכאשר גם לי יהיה עולל קטן.אני מבטיח לכם כי הוא גם ישמע את מוצארט ושות'.לא בגלל שרצוני הוא כי יהיה גאון.נהפוך הוא.אני לא צריך גאון.אני צריך אותו "דפוק" כמו אבא שלו. ואת מוצארט הוא ישמע יחד עם הגאנס אנד רוסס. או מטליקה.והוא כבר יחליט לבד... המשך שבוע טוב. אכן ירח נפלא היה היום ואתמול.עוד לפני שנכתב כאן שמעתי את השכן שלי בחוץ צועק לאשתו "ליאת.בואי החוצה תראי את הירח..." נב: מוצארט "הגאון" נפטר בגיל 35.ומקום קבורתו לא נודע עד היום בשל כך שנזרק לקבר אחים..."איך נפטרו גאונים ויאבדו כלי נגינה..."

אפקט מוצרט....../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

גם אני, כששמעתי לראשונה את המושג העלתי חיוך......ושאלתי את עצמי מה הופך את כותבי המאמרים על "האפקט" המיוחד הזה לאפקט של מוצרט דווקא ולא של באך או בטהובן לדוגמא. ובשל הרהורי בנושא נפתח בביתנו הקט גם דיון די מעניין בנושא ביני לבין בעלי... מה עושה לנו מוצרט? כשאני שומעת באך, אני אומרת אין ולא היה ולא יהיה גאון כמותו. ברהמס-כנ"ל. גם שופן, בטהובן, שוברט.....ויש עוד כמה שיכולים להתווסף לרשימה... מה יש בו במוצרט (חוץ מסיפור חיים מסתורי, מרתק ויוצא דופן כ"כ), איזה קסם יש במוסיקה שלו שמריץ מדענים ומוסיקולוגים לחקור דווקא את המוסיקה שלו ואת ההשפעה שלה על בני אדם? החלטנו (אני ובעלולי היקר) להקשיב למוצרט ולנסות להבין את סוד בקסם, ואם הקסם הזה שייך רק למוסיקה שלו, או שהוא קיים אצל שאר הגאונים של עולם המוסיקה. שנינו הגענו למסקנה, שהמוסיקה של מוצרט, הצליחה להפוך למוקד ולעניין מחקרי מסיבה אחת - ממש כמו שמגדיר הציטוט שלך אסף, והיא: שהמוסיקה של מוצרט " מדברת בחוסר אמצעיות אל ההדיוט ואל המלומד גם יחד". אין מישהו שלא יכול לפזם להנאתו את המלודיות הקליטות, פשוטות לכאורה, של מוצרט. נכון, גם לבאך וגם לבטהובן יש "להיטים" אבל לא ב"פשטות" המתנגנת ובכמויות שמוצרט שלף. מוצרט הצליח ומצליח עד היום לדבר ברמות שונות אל אנשים בגילאים שונים, מסוגים שונים, בעלי השכלה כזאת או אחרת ואני באמת חושבת שזה סוד הקסם. הכתיבה הגאונית שלו מרתקת כל מוסיקאי (ממש כמו הכתיבה המרתקת של באך למשל), אבל הוא גם מצליח לרתק אליו גם שומעים בעלי אוזן "לא מאומנת" (שלא כמו באך. אותו צריך יותר "ללמוד" או להאזיו לו מספר רב של פעמים עד ש"נקשרים" ליצירות שלו, אם בכלל...). בקיצור,אם בתינוקות עסקינן (אני לפחות),אז למרות כל המחקרים בנושא, נראית לי אולי קצת מוגזמת נוסחאה כגון: 'האזנה למוצרט בגיל ינקות (ועובריות) = סיכוי להתפתחות אינטילגנטית טובה יותר'... אבל............אני מסכימה שהיתה לו למוצרט בכל זאת יכולת יוצאת דופן בכתיבתו "המדברת" אל כולם, ובכך אולי עלה על שאר גאוני עולם המוסיקה..... הוי, איזו השתפכות הוצאת ממני אסף! נ.ב. מאמינה למחקרים או לא.....הפצפון שלי
שומע וישמע מוצרט.....
איזה אמא (פולניה או לא) לא רוצה בתוך תוכה איזה מוצרט בבית?

ritosh

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

כרגיל נהנתי. גם מהתגובה של עדית. אבל, האם שמתם לב לטעות בניסוח של אסף : "היות ונשוי עדיין עודני"??!! מעניין מה פרויד היה אומר... ובברכת חברים, ביי

ל3

New member
המפתח למוסיקה קלאסית

היא ביכולת שלה להיות פופולרית בכל זמן ובכל תקופה מבלי צורך להיתפשר, או לחשוף טפח בכדי לקנות את קהל האוהדים. אני חייבת הודות שהתוודתי לג'אנר הזה רק לפני כשנתיים בערך כשהייתה לי נפילה גדולה מבחינת המצב רוח. אין ספק שבין הגורמים שהוציאו אותי מכך היה שמור מקום כבוד למוסיקה הקלאסית. המוסיקה כה רכה, עדינה כמעט מתחשבת אך גם יודעת לשלב אלמנטים דרמטיים וסוחפים היוצרים מתח וציפייה. עדיין לא סיגננתי לי מלחין עדיף ואני נהנת להאזין לכול ובעיקר לבטהובן,באך,שטראוס,צייקובסקי ומוצארט. היצירה האהובה עלי אצל מוצארט היה ותשאר:"מוזיקת לילה זעירה"....

ritosh

New member
זה לא מוצרט אבל מהזה תהנו....../images/Emo140.gif

הדליקו רמקולים ומתחת לתמונה יש כיתוב. כל הקרדיט למירה מפורום פיברו'.

RITUSH

RITUSH - לפני הצפיה תזהירי אותנו שנצטייד ב-נוזלים בכמות גדולה !לא הצלחנו לסגור את הפה וכנראה שגם נחזור בתשובה !

ל3

New member
לריטה המקסימה

אין לי מילים. זה אחד הדברים היותר יפים שראיתי בחיי ואני לא יכולה להודות לך מספיק על ששלחת לנו את הדבר המדהים הזה. המוזיקה כה מרגיעה ויחד עם האיורים המיוחדים והמדהימים האלה ממש עמדו לי דמעות בעניים. תודה תודה ושוב תודה, זה פשוט א-ל-ו-ה-י אם אני רוצה לשלוח את זה באימל איך אני עושה זאת? ( סליחה על הבורות)

ritosh

New member
../images/Emo9.gif כולי עונג שנהנתם....

שירי, הדרך הכי פשוטה שאני מכירה, להעתיק בהודעה שלי את כתובת האתר. אח"כ פשוט להדביק אותו במייל שאת שולחת. לhttp://www.the9gate.com/22.HTML
לכולם, ריטה

lupland

New member
חמשת החושים

הוי ריטה ריטה יקירתי. כמה שעות קודם הייתי כותב לך תשובה ארוכה אבל עיני נופלות עלי. יום טוב.ונשתמע. ובצפייה שנייה.היכן הטעות? היות ונשוי עדיין עודני?

lupland

New member
יגעת ומצאת

ראיתי.למרות שאני עדיין חושב על המילה-עודני כפועל בעל סיומת שלילית.מעניין איך הגעתי לזה. ד"ש לפרויד.

למעלה