משהוא שרוצה לדון בו......

iris00

New member
משהוא שרוצה לדון בו......

האם מישהוא חושב או ניתקל בסוגייה שיש קשר בין ריטלין(תרופה הניתנת לילדים עם בעיות קשב וריכוז)לבין בעיות במגדר או בזהות מינית? לא סתם העלתי את הנושא,האם יש קשר בין הדברים? תגובות יתקבלו בשמחה. איריס אתכם באש ובמים.

ליטל ו

New member
מעולם לא שמעתי על שום קשר כזה,

כולל מאנשים שמכירים - אני די בטוחה שריטלין, ואם לא אז דברים דומים.

transman

New member
אני מכיר לפחות שני טרנסים עם ADD

אבל שניהם לא קיבלו ריטלין (לפחות לא בילדות).

Yaara77

New member
ADD די נפוץ

יש לכ- 10% מהאוכלוסיה ולרוב לא מצריך ריטלין אבל כשיש אי שקט המורים והגננות מתעקשים על ריטלין - שיהיה להם שקט לטרנסים/ות יש את כל הסיבות בעולם לאי שקט וכל הסיכויים שיחליטו לגביהם שזה ADD וייתנו להם ריטלין שלא לצורך לכן המסקנה שלי, בהכירי את המערכת "הטיפולית" רחמנא ליצלן: לא הריטלין גורם לטרנסג'נדריות - זו נוצרה לפני הלידה אבל הטרנג'נדריות + טימטום המטפלים מביאים יחד למתן ריטלין יש קשר - הפוך ממה שחשבתם. ואותי זה מקומם חיבוקים יערה

iris00

New member
ריטלין מה זה.

זו תרופה שנותנים לילדים עם בעיות קשב וריכוז. היא נחשבת למין סם, מישום:שעל מבוגרים היא עובדת הפוך,היא מעוררת. יש המון חילוקי דעות בקשר אליה. אך תהיה בטוח שבדקנו לפני שהילדה נטלה אותה אצל טובי המומחים. בכל אופן במקרה שלנו היא עשתה את העבודה יוצא מהכלל בזמנו. הילדה תמיד הייתה במעקב והיתה לה הזכות להחליט אם לקחת או לא. איריס

transman

New member
הייתי מציע עוד קשר

(בלי קשר לריטלין שעוד רבות נכתב עליו, רבות יכתב, ואין לי הכרות מספיקה איתו כדי לומר משהו.) לדעתי שינוי מין בפועל מצריך הרבה ארגון ותכנון, ומנגד יש הרבה קוצר רוח וחששות לקראת השינוי. הטרדות הללו יכולים להוות גירוי מפריע בלתי פוסק למי שרגיש לכך. אני חושב שמי שזו בעיה עבורה/ו עשוי/ה להתקל ביותר קשיים ב'תפעול' השינוי עצמו.

גם כאן יש לי מה לומר

לא סביר שריטלין הוא המקור. האפשרויות שפשוט אין קשר או שיש קשר דווקא הפוך או שבעיות מופיעות ביחד אפשריות. ולטענה של יערה שלא צריך ריטלין זה לא פחות גרוע מלהגיד שלא צריך הורמונים לטרנסים ורובם יסתדרו בלי. דווקא כאן יש הוכחות מדעיות שאי נתינת ריטלין גורמת ליותר נזק. לרוב מי שלוקח ריטלין מעדיף לקחת, מי שלא רוצה לא צריך להכריח.

למעלה