משהו אחד שאני לא מבינה...

משהו אחד שאני לא מבינה...

קודם כל, אני לא באה לתקוף אף אחד! אני מסיירת בפורום סתם כי מעניין אותי לשמוע דיעות של אנשים אחרים ואת עמדתם בנוגע לילדים. אני מכבדת לחלוטין נשים שלא רוצות להביא ילדים ומבינה את המניעים, למרות שלי יש אושר קטן בבית (בשם "אור" כמובן) שלא הייתי מוותרת עליה בעד שום הון שבעולם. מה שלא ברור לי הוא שמקריאה בפורום אני שמה לב שחלק מהמשתתפות שהן נגד הבאת ילדים לעולם הן כבר אמהות. האם באמת יש פה אמהות שבדיעבד היו מחליטות לא להביא את ילדם לעולם? או שהן משתתפות בפורום למען הדיון?

וסתם עוד משהו שנראה לי דפוק לגמרי

זה שדוקא בפורום כזה שמים פרסומות למוצרים לילדים

מרס24

New member
צודקת... ממש קטע

אבל בטח הם משארים שלפורום כזה יכנסו גם אנשים כמוך...

צודקת ../images/Emo9.gif

למרות שאפשר היה למצוא משהו אחר שיקלע לאוכלוסיית היעד של הפורום. לא?

Kalla

New member
אני אמא ל-4 ילדים

ולא הייתי מוותרת על ילדיי תמורת שום הון בעולם. נהפוך הוא, אחרי שהיו לי כבר 2 ילדים והיה לי קשה להיכנס להריון נוסף,כל כך רציתי עוד שלא הייתי מוכנה לוותר ולחכות ולכן אימצתי ילדה. אני נמצאת בפורום הזה כי אני מאמינה שרצונו של אדם אחר, גם אם הרצון הזה שונה משלי, אינו פחות לגיטימי מהרצון שלי. בדיוק כמו שזכותי להביא לעולם ילדים ולגדלם כי כך טוב ומתאים לי, כך זכותן של (א)נשים לא לרצות ולא להביא ילדים אם אינן רוצות בכך. אני חושבת שכאן בישראל (בניגוד למדינות נאורות רבות אחרות) לא ניתנת מספיק לגיטימציה מוסרית להחלטה לא להביא ילדים לעולם והשתתפותי בפורום היא דרך למחות על כך ולהביע את הזדהותי עם הזכות המלאה של כל אחד לחיות את חייו כרצונו כל עוד אינו פוגע באחרים.

XUXA141

New member
בתור אמא לאחד..

אני כאן כי הלחץ לעשות ילד נוסף הוא לא פחות מהלחץ לעשות את הילד הראשון. משום מה בעיני רוב החברה, עד שאין לך לפחות שנים שלושה, הרי שלא "עשית כלום". אז יש כאן נשים שלא רוצות לעשות ילדים, ויש כאן נשים שלא רוצות לעשות עוד ילדים.

uhu

New member
אז בעצם

את לא נגד הבאת ילדים לעולם, אלא נגד הפשפוש הסביבתי בחדר המיטות שלך והחדירה להחלטות הפרטיות שלך.

Arfilit

New member
אני

שמחה בהורותי ומתכוונת לנסות להביא עוד ילדים לעולם. זה לא משנה את העובדה שלדעתי חשוב לתת לגיטימציה גם לבחירות אחרות - ולדעתי כיום לגיטימציה כזו לא ניתנת בחברה שלנו.

הבנתי

היה קשה לי לקבל אמא שמצטערת שהביאה את ילדיה לעולם. אני בטוחה שיש כאלו אבל לבי לבי עם אותם ילדים שבטוח מרגישים את התחושות של הוריהם. לגיטמיציה ברור שצריכה להיות. להיפך, אני חושבת שחשוב מאוד שנשים שלא רוצות ילדים באמת לא יעשו ילדים. כך זה טוב עבור כל הצדדים. שיהיה לכולם/ן בהצלחה בדרך שבחרו. וסתם הערת אגב, כל מי שנכנסת לפורום ומטיחה האשמות לדעתי פשוט לא צריכה לזכות להתייחסות. ככל שהשירשורים האלו יהיו מרוקנים מתוכן, כך יבין אותו מעורר מהומות שפשוט לא מתייחסים אליו. וזה נכון לגבי כל פורום בתפוז ובכלל.

womandl

New member
אני לא נגד להביא ילדים.

אני כן יכולה להבין למה ישנן נשים שלא רוצות להביא ילדים. ornaca (אמא לליאה בת שנה וחצי ובהריון שני שבוע 21.)

וגם אני אמא

לשתי בנות. וגם מבחינתי ילדותי הן כל עולמי. אני אף מגדלת אותן בבית ולא שולחת אותן לאף מסגרת חינוכית וכל זו מתוך בחירה ואהבה רבה. אומנם לא שומעים ממני הרבה פה, אבל אני מלווה את הפורום הזה מיומו הראשון. מהיום שנתקלתי בשם החדש של הפורום נכנסתי לראות במה דברים אמורים ונשארתי. אני מכבדת מאוד את הנשים שבחרו לא להביא ילדים. מכבדת ואף מעריכה את ההתמודדות שלהן מול חברה אטומה ומלאת סטיגמות. מאז ומעולם הייתי אדם פתוח ותמיד דאגתי לקבל את כל מי ששונה ממני (גם במקצועי- אני מורה לחינוך מיוחד). אני חושבת שלכל אדם נתונה זכות הבחירה לחיות את חייו בדרך שהוא בוחר ושכל האנשים האחרים צריכים לקבל אותה (כל עוד הוא לא פשע, רצח וכדומה).

עינת12

New member
חנכי אותי שרון ../images/Emo63.gif../images/Emo101.gif../images/Emo184.gif

היי, איזה כייף לראות אותך כאן. אבל ברצינות שרון. את מורה לחינוך מיוחד וזה הבית הטבעי שלך. הרי אנחנו מופרעות/דפוקות/מטומטמות/רשעות/כסילות/סובלות מחסכי ילדות חמורים ומבצעות פשעים נגד האנושות. מה שאנחנו זקוקות לו הוא - חינוך מחדש! פול פוט, סטלין ועוד כמה בהחלט יכולים לעזור. קראת את ארכיפלאג גולאג? המון רעיונות נהדרים יש שם. (סתאאאאאם. בטח שקראת, הרי את זו שצריכה לחנוך א-ו-ת-נ-ו!) RISE TO THE CHALLANGE שרון! אנו זקוקות ליד קשוחה ומכוונת! אבוי..... אבל את מקבלת אותנו כמו שהננו......
שרון מה דפוק בך??????? איפה נכשלו בחינוך שלך?????? יה אלללה שלי.... שרון, כאילו את בסדר? אני דואגת נורא......

עינת הרסת אותי מצחוק!../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

אבל עכשיו באמת....רגע איך עלית על המניע העיקרי שלי להיות כאן?
את מורה לחינוך מיוחד וזה הבית הטבעי שלך. הרי אנחנו מופרעות/דפוקות/מטומטמות/רשעות/כסילות/סובלות מחסכי ילדות חמורים ומבצעות פשעים נגד האנושות...נו הרי ברור שלכן אני כאן! מי ידאג לכן אם לא אני
? הרגשתי שאני חייבת להיות במקום שבו צריכים אותי כל כך
! בכל מקרה ועכשיו ברצינות אמיתית- אני חושבת שכולכן בסדר גמור ואף יותר מזה! בחרתן משהו ואתן חיות על פיו. צריך רק לכבד ולהעריך אתכן על כך. ה-מופרעות/דפוקות/מטומטמות/רשעות/כסילות/סובלות מחסכי ילדות חמורים ומבצעות פשעים נגד האנושות- הן כל אותן נשים אטומות שנכנסות לכאן ומנסות להראות לכן את האור... גם לי בתור אמא זה חורה לראות את חוסר הקבלה והרגישות לאדם האחר. ולגבי המשפט האחרון שלך-שרון מה דפוק בך??????? איפה נכשלו בחינוך שלך?????? יה אלללה שלי.... שרון, כאילו את בסדר? אני דואגת נורא...... : מבטיחה עוד היום לשאול את ההורים שלי מה קרה להם ומה הם חשבו שהם חינכו אותי לכבד את כולם. באמת משהו לא תקין
... אחזור אליך עם תשובה
!

עינת12

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif../images/Emo63.gif../images/Emo140.gif

ובאמת תשאלי אותם במהירות האפשרית. זה מ-ד-א-י-ג כל הפתיחות הזאת. אולי הם עוד יכולים לעשות משהו כדי לשנות?

השעועית

New member
סתם טוב לי פה ../images/Emo9.gif

אני אמא ל2 ילדים, בן מאומץ ובת ביולוגית, כמעט בני אותו גיל. למה אני פה? פשוט נחמד פה. אני מוצאת את עצמי פה יותר מאשר פורומים של הורים, לא כי אני מתחרטת על הילדים, אני ממש לא, אבל אני פשוט לא אמא "טוטאלית" כזו. אני אוהבת את הילדים (כמובן) ויש לי דאגות ובעיות של הורים, אבל מצד שאני משעממות אותי שיחות (וירטואליות ולא) של הורים שכל מה שהם יודעים, מדברים ונושמים זו הורות. מעולם לא אהבתי את שיחות הגינה האלה על הילדים, של הורים ומטפלות שזה הדבר היחיד שמעניין אותם, מה הילד אכל, כמה הוא מוכשר, מתי התחיל ללכת וכו. זה לפעמים נחמד, אבל יש גבול, יש הורים שמדברים רק על הילדים, כאילו אין בעולם דברים אחרים. עם כל האהבה לילדים, אני גפ מתה על מוסיקה, ומדברת בהרבה פורומים של מוסיקה (לא של תפוז ולא ישראלים), ויש לי תחביבים אחרים ומחשבות ועיסוקים שלא קשורים בילדים, ואני אוהבת לדבר עליהם שעות, לא פחות מאשר על הילדים. חוץ מזה בלי להעליב, פורומים של הורים בתפוז רובם "סגורים", לא טכנית, אלא "אנושית", פה ושם כתבתי על בעיות עם הילדים וכמה אנשים היו אגרסיביים ולא סבלניים, ויותר מידי דידקטיים ו"קשים" ומנסים לחנך ול"רדת" על אחרים, לא יודעת, לא אוהבת לבקר שם. לפני כמה חודשים כתבי שם על כמה אני אוהבת מוסיקה ומישהו שאל אם אני בת 14 ואם אין לי ילדים. גם צחקתי על משהו, איזו בדיחה כזו על סקס, שנאמרה בסארקזם, וישר אמרו לי: "פה זה לא פורום סקס!" כאילו שאין סקס בעולם שיש ילדים (אולי יש כאלה שאין להם...). חוץ מזה מדברים פה עךל אימוצים, וזה קרוב לליבי. כמובן שאני גם בפורום "אימוץ", פורום מהכי טובים שיש. אה...וגם יש לי חתול, פעם ראשונה בחיים אימצתי חתול...

QueenOfMagic

New member
מזלט על החתול

אני מקווה שהחתול הוא נוח לילדים... יש כאלה שהם חסרי סבלנות שעלולים לשרוט או לנשוך. ויש כאלה שגם אם תשבי עליהם לא יגידו אפילו מיאו..

SaraGubits

New member
נזכרתי באחי שמשך לחתול באוזן

והחתול סרט אותו... מה באמת, יש חתולים שאפשר לשבת עליהם
לחתולים יש גבול לסבל שהם מוכנים לסבול. לא

למעלה