משהו אחר לגמרי

משהו אחר לגמרי

אמנם הפורום של מרפאים בעיסוק, אבל אני דווקא רוצה לפנות אל הפורום מכוון שונה- כי אני יודעת כמה יצירתיים האנשים כאן ומוכניים לעזור. אז ככה: אני בוועד הורים של בית ספר, שבואו נאמר שגיוס כסף לא היה מזיק לו כלל.יש המון מה לשפץ, לתקן, ולתרום לילדים המקסימים. כיום, יש עוגיאדה- שבה הילדים מוכרים מכל טוב ומגייסים כסף (אחרי שאנחנו ההורים עובדים שעות נוספות באפייה, סחיטת למונים ללימונדה ועוד), ויש מכירה פומבית- כל מה שבא לנו למכור במצב טוב- ההכנסות קודש לביה"ס. ואני מחפשת עוד רעיונות. מה קורה בבתי ספר אחרים? אשמח ואודה על כל רעיון ועצה, או אולי תכירו לנו תורם מוכר שאפשר לפנות אליו... שרון

הי שרון

בביה"ס של הילדים שלי אוספים פחיות עבור הפקדון. כמו כן עושים יריד שנתי בו הורים מוכרים שרותים: למשל אבחון ברפוי בעיסוק תמורת כך וכך שקלים מינימום, טיפול בשיאצו עבור כך וכך מימנימום, תכשיט של צורפת וכיו"ב ואז על כל פריט עושים מכירה פומבית והכסף הולך לטובת ביה"ס. בשנה שעברה לדוגמא הקימו בכסף חדר מחשבים.ביה"ס שייך לשלושה ישובים ותושבי הישובים מוזמנים לערב. כמו כן תלמידי הכיתות הגבוהות מקיימים בזאר במכירה הפומבית בו הם מוכרים עוגות, מרקים , פשטידות שהם\הוריהם מכינים. מהכסף הזה הם יוצאים לטיול שנתי ומכינים ספר מחזור.

TCP

New member
בקיבוץ שלנו

אצלנו פעם שנתיים מקיימים "שוק צדקה" - רעיון שלדעתי יכול להתאים גם לך. איך זה מתבצע? לאחר פרסום- הילדים מציבים ארגזים
במקומות שונים בקיבוץ, ובהם החברים מניחים חפצים במצב טוב שאין להם צורך בהם.בהנחיית צוות חינוכי (מבוגרים) אוספים את הפריטים מהארגזים, ממיינים, מסדרים, מתמחרים ומוכרים. פריטים לדוגמא: משחקים, צעצועים, פרטי נוי לבית, תיקים, ספרים וכו'....אלה נמכרים במחירים מוזלים וכל ההכנסות קודש למטרה מסויימת. כמו כן יש עמדת מזון למכירה. מדובר על מאכלים שהילדים מכינים עם הצוות החינוכי (פופקורן בשקיות נייר
, עוגיות ועוגות
, וכו'). במקרה שלך- לדעתי יש ערך בכך שהילדים עושים למען עצמם, למען גיוס כספים לשיפור פני בית הספר שלהם. הנה לך רעיון.

פעם

כשהייתי בתיכון והיינו צריכים לאסוף כסף להפקת הצגה, מכרנו כרטיסי הגרלה בה הזוכה *יזכה* להעיף פאי קצפת על פניו של המנהל. טוב - פאי קצפת זה משהו שנורא מצחיק אמריקאים, אבל העיקרון ברור: מישהו יגריל ויזכה לעשות איזה תעלול או משהו חצי אסור למישהו חשוב (שכמובן יהיה מאוד ספורטיבי ויסכים להיות קרבן לכמה דקות) מכרנו המון כרטיסים. הטחת פאי הקצפת שודר בטלויזיה במעגל סגור לכל הכיתות. כולנו מאז זוכרים את המנהל כ"אחלה איש"

שריד

New member
תלבושת בית ספר

בבית הספר של הילד שלי אוספים את כל הבגדי בית הספר שנשכחו/הקטנים שאף אחד לא דרש. מכבסים אותם ומקפלים יפה ובסוף השנה באחד הארועים מוכרים אותם במחירי מציאה והכסף חוזר לבית הספר. באופן עקרוני אנחנו קונים גם בגדים מאלו. שריד

למעלה