משהו בסגנון של גריג?

Mike A

New member
משהו בסגנון של גריג?

שלום, מצאתי בבית דיסק של אבא שלי של גריג, והיו שם כמה דברים שממש אהבתי. אלה הדברים שהיו שם: http://www.discogs.com/release/1125553 השאלה שלי היא אילו עוד דברים יש בסגנון הזה? זה ממש גאוני! אני לא בא מרקע של מוזיקה קלאסית בכלל, אז תנסו להיות מפורטים, תודה.

yonti261

New member
רעיונות

"פר גינט" של גריג הייתה אחת היצירות הראשונות שהכרתי.שמעתי את זה בפעם הראשונה בגיל שמונה וזה עשה עליי הרבה רושם. בתקופה הרומנטית (רוב המאה התשע עשרה) מלחינים רבים,וגריג בתוכם,ניסו ליצור מוזיקה שיש בה השפעה של מוזיקה עממית.במקרה של גריג-שירי וריקודי עם נורבגיים.תנסה להתעניין בעוד מלחינים ויצירות בסגנון הזה,שנקרא "לאומי".תקשיב למשל, ל"תמונות בתערוכה" של מוסורגסקי,ל"מחולות הפלובוציים" (אני יודע שזה נשמע רע) מהאופרה "הנסיך איגור" של בורודין,הריקודים ההונגריים של ברהמס,הריקודים הסלובניים של דבוז'אק,פתיחות של וובר,פולונזים ומזורקות של שופן וכו'.וחוץ מזה,תקשיב לעוד גריג.אני התחלתי מיצירות בסגנון הזה,לכן יש לדעתי הרבה דמיון בטעם שלנו.לאט לאט תיפתח עם ההאזנה לזרמים נוספים במוזיקה קלאסית,חוץ מהרומנטיקה הלאומנית,כמו הרומנטיקה בכללה,הבארוק,התקופה הקלאסית וכו'... אם תרצה שאמליץ לך על יצירות שהן שונות מהסגנון של גריג שבעזרתם תעשה את הצעדים הראשונים שלך בתחום של המוזיקה הקלאסית,אשמח לתת לך המלצות על ביצועים ספציפיים. תינה :) !

L m a o

New member
ריקודים סלאביים של דבוז'אק יעשו את העבודה../images/Emo45.gif

שופן יכול קצת לשעמם בהתחלה...

Mike A

New member
../images/Emo6.gif

גריג הזה הוא כמו סיימון פוספורד, זה גאוני!

L m a o

New member
וזה רק גריג, יש גם מוצארט, שופן, באך,

שומאן, סטרווינסקי, מאהלר, רחמנינוב, פלסטרינה, הנדל, מנדל(סון), שנברג..

למי שלא קרא

מומלץ מאוד לקרוא את המחזה פר גינט. מוסיף המון להנאה מיצירתו של גריג על כך.

yonti261

New member
../images/Emo6.gif

זאת כבר הפעם השבע מאות שאת כותבת הודעה כזאת.

Mike A

New member
לא בטוח

אני גרוע בלקרוא ספרים/שירים/מחזות אני בדר"כ מחכה לסרט

למעלה