אני חושב שאתה פשוט לא יודע מספיק ...
אני יודע מה יודעים ב FXCM ישראל - ניתוח טכני במיטבו שלא שווה דבר (הניתוח הטכני, החברה דווקא מרשימה)
אם אתה מבין מה זו שיטה טכנית אז השיטות הטכניות זה כולל את - אליוט, פיבונאצ'י, פיבוטים, תבניות הרמוניות, גלי וולף, ABCD, ניתוח טכני, WOODIES CCI
והשיטות האלה ממש לא מוצלחות בלשון המעטה ויש לכך סיבות מאוד ברורות שאיני מבין מדוע מי שמלמד את השיטות הטכניות לא מבין אותן
אבל זה כתוב על הקיר - רק צריך לקרוא ולהבין
אתה פשוט לא מכיר שום דבר (כנראה) חוץ מנתוח טכני ולכן אתה חושב שלא ניתן לבסס שיטת מסחר ללא ניתוח טכני. לא יודע אם זה גורם לך הרגשה טובה
אבל אתה משתייך לרב שאינו יודע דבר חוץ משיטות טכניות.
בגלל שהשיטות הטכניות הן כושלות - קמו כל מיני "חכמים" שמוכרים לכל הסוחרים המתוסכלים - שרותי איתותים, חדרי מסחר, שרותי סקירות שוק, אינדיקטורים פרטיים
שגם הם מבוססים על שיטות טכניות וגם הם פעם עובדים ופעם לא עובדים עד שהם נעלמים מהשוק
גם אני הייתי שם במצב הזה אבל זה נגמר. אני סוחר ללא שיטות טכניות בכלל. אין אצלי מתנדים אוסצילטורים וכל ה .... שהשיטות הטכניות מציעות (ניתוח טכני הוארק אחת מהן)
98% אחוז מהסוחרים סוגרים או שורפים את החיק המסחר שלהם כח הם משתמשים בניתוח טכני - כי זה מה שמלמדים בקורסים
אני לוקח ביום 3-4 עיסקאות ברב הימים 4 עיסקאות מוצלחות. ביום חלש 3 עיסקאות מוצלחות וזה נמשך שנים.
פשוט כואב לי הלב על הסוחרים הטכניים - מצד אחד הם יודעים שזה לא עובד ומצד שני אין להם פתרון אחר אז ממשיכים להאחז בכל שטות שמישהו זורק לאויר. והכי כואב זה על אלו
שנרשמים לקורסים ומשלמים כסף כדי לקנות משהו שלא שווה דבר ... מסכנים המרצים - הם יודעים מה שווה החומר שהם מלמדים ומזה הם צריכים להתפרנס.
אני באופן אישי שוחחתי עם בעלים ומנהלים בחברות שמלמדות ניתוח טכני (בארבע עיניים) ושאלתי אותם מדוע הם מלמדים ניתוח טכני. הם יודעים שזה לא שווה דבר והם מאשרים זאת
(אני לא זקוק לאישור מאף אחד אבל היה מעניין להבין את דעתם בענין) וכששאלתי מדוע הם ממשיכים ללמד זאת הם אמרו לי שזה ביזנס ... יש לקוחות ולכן יש בקוש והם מוכרים את מה
שיש כי הם צריכים להתפרנס.
יש סיבות שמסבירות במדויק מדוע שיטות טכניות לא שוות דבר - רק שאף אחד לא מחפש אותן. כולם ממשיכים לחפש את הטריק שיהפוך את השיטה הטכנית לשיטה עובדת.
אבל כפי שאני מבין זאת זה לא יקרה. הרמז היחיד שאני יכול לתת שהנחת היסוד של השיטות הטכניות שכל המידע בשוק מגולם במחיר - היא פשוט קשקוש ואינה רלוונטית לשווקים
אם זה כואב למישהו או פוגע למישהו בביזנס אני מתנצל - זו דעתי המקצועית והיא מאוד מבוססת. אני בצד של הסוחרים ולא בצד של אלה שמוכרים שרותים שאין מה לעשות איתם.
תשאלו את עצמכם שאלה פשוטה וענו לעצכם בכנות: כמה השקעתם במסחר עד היום, כמה הרווחתם, האם זה עונה על ציפיות סבירות (למשל תחשבו על זה כמשרה חלקית/מלאה)
- האם התוצאה מצדיקה את ההשקעה ... אני מדבר עם הרבה אנשים - אני יודע מה התשובה ...
בהצלחה.