משהו הולך לראות את גוסטבו דודמל מנצח על

nemo9439

New member
משהו הולך לראות את גוסטבו דודמל מנצח על

הפילהרמונית? מאוד רציתי ללכת אבל בסוף החלטתי לא :\, משהו מכאן הולך?

../images/Emo4.gifגם אני מאוד רציתי ללכת

אבל אני מאוד עמוסה עתה כך שממש אין לי זמן לזה. אבל אח"כ כשאתפנה אפנק את עצמי בדיסקים קלאסיים. מגיע לי על הזמן הכה עמוס הזה!

../images/Emo4.gifגם אני מאוד רציתי ללכת

אבל אני מאוד עמוסה עתה כך שממש אין לי זמן לזה. אבל אח"כ כשאתפנה אפנק את עצמי בדיסקים קלאסיים. מגיע לי על הזמן הכה עמוס הזה!

cut2

New member
אני כנראה אלך

במוצ"ש למאהלר ויום למחרת לשומאן-מוצרט-סטרווינסקי (לא לפתוח עליי עין, אין לי אבא מליונר, אבל אני חייל והכניסה עבורי היא בחינם). בתקווה, וזה.

jonbaum

New member
בדיוק הבוקר דיברתי עם חברה שלי

שהייתה בזה אתמול בבנייני האומה. היא אמרה שהיה מדהים.

nemo9439

New member
גם אני שמעתי ממשהו שהיה בקונצרט

של מאהלר נדמה לי השניה שלו, שזה מדהים ושהוא מצליח להוציא מהתזמורת הפילהרמונית שלנו רמה אחרת לגמרי מהסטנדרט. יש סיכוי שאני אלך למוצרט בהיכל,אבל שמעתי מזה שדברתי איתו שגיל שהם גם מגיע לארץ,שמעתם משהו? מה עדיף?

@David

New member
הייתי ונהנתי - קבלו סקירה פוסט קצרצר

מפורום שכן - היה שווה!!!

כוונתך ל"התחיה" של מהלר? הערב ראיתי. דודמל

כרגיל מנצח נפלא. התזמורת אמנם פישלה במקומות מסוימים - כלי הנשיפה תמיד לא נכנסים ביחד, הקטעים השקטים לפעמים חסרי חיים. אבל היתה גם המון מוסיקה נהדרת, קטעי פיאניסימו שקופים בשלוותם, (serene), קטעי פורטיסימו מלאי אנרגיה עצומה, כלי ההקשה בסדר גמור, מוסיפים את הנופך המיוחד שלהם. המקהלה (מקהלת האופרה) היתה מצוינת, ושתי הסולניות טובות מאד, בעיקר האלטית, שהיה לה קול יפה מאד, ושרה באצילות. גם הופעתה היתה אצילה. אני מכורה לדודמל מאז שמעתי אותו לראשונה עם הפילהרמונית. בחור צעיר מוכשר מאד ומלא אנרגיה. הניצוח שלו הוא גם תאווה לעינים. עכשיו יש להשיג את החמישית של מהלר בניצוח שלו על תזמורת דרום אמריקאית צעירה, וכותבים שביצוע זה הוא ציון דרך.

GustavM

New member
האלטית הייתה זוועתית!

היא שרה כמו איזה עקרת בית משועממת! קודם כל, אין לקול שלה נפח בגרוש. לא שומעים אותה, ואני עוד ישבתי במקום מהטובים באולם. היא לא הביעה כמעט כלום בשירה שלה. הזכירה לי יותר מדי את אותם נגני פילהרמונית עצלנים שמנגנים עם הבעה אפסית (בייחוד כנרים אבל לא רק) ומעוררים בי חשק עז לזרוק עליהם נעליים בזמן הקונצרט. אני לא מבין איך מנצח כמו גוסטבו דודאמל משלים עם תרבות חלטורה שכזו. זובין מהטה משום מה משלים עם זה, וזו אחת מהבעיות הרבות של זובין מהטה. אבל שלא תבינו אותי לא נכון לצד אותם נגנים לא-טובים, יש בפילהרמונית גם לא מעט נגנים כשרוניים ומדהימים שכל קונצרט מפתיעים עוד יותר לטובה. בייחוד אציין לטובה טרומבוניסט איטלקי אחד חדש שהביאו יחסית לא מזמן - שהוא ממש ממש תותח.

האלטית היתה מדהימה. ישבתי בגזוזטרה.

יש לה קול יפה מאד, והיא שרה בלי ללחוץ, ובהבעתיות טובה מאד. גם הופעתה (צבע השמלה) היתה אצילית, וגם התנהגותה. גם הקהל חשב כך, והריעו לה נלהבות.

GustavM

New member
באיזה יום היית?

אני הייתי ביום שבת, והבנתי מאנשים שהיו בשני הימים שביום חמישי היא נתנה הופעה הרבה יותר משכנעת. בכל מקרה, בשני הימים - הסופרנית הייתה מזוויעה. וכפי שבטח כבר אמרתי לא פעם - תשועות הקהל אינן מדד לשום דבר. לא פעם נכחתי בפילהרמונית בקונצרטים בהם הקהל הריע לביצועים מחרידים שהיו ראויים לזריקת עגבניות בלבד.

מסכימה. הייתי ביום ה'. באמת הסופראנית היתה לא

טובה. קול לחוץ, עצבני-משהו. אבל האלטית איתה נהדרת.

הקיזומ

New member
תגיד, גוסטב -

את השני של ברהאמס שמעת ביצוע ברנדל? (מעניין אותי בכל זאת לדעת, גם אם זה קשור לשרשור אחר..., בהמשך לתשובה שלך לגבי בארנבוים)

cut2

New member
אני שמעתי

יש לי את זה בביצוע של ברנדל והייטינק מנצח על הקונצרטחבאו. ביצוע מעולה ממש, כל מה שטוב בברנדל וכל מה שיפה בבראמס. יש גם אחלה איזון בין הפסנתר לתזמורת. ממליץ.

הקיזומ

New member
אהה.. הביצוע שאני מכיר...

שבו מנגן ברנדל הוא בניצוח אבאדו. לא מכיר אף ביצוע אחר חוץ מזה של בארנבוים שאפשר למצוא ביוטיוב, וכמו שכתבתי "אז" אין בכלל מה להשוות בין שני הביצועים.

למעלה