משהו זז

tsadoky

New member
משהו זז

זהו סיפור ארוך מעט אבל לתחושתי, שווה קריאה. כדי לקצר עבור מי שמעדיף כותרות אז הנה השורות התחתונות: בעידוד משטרת התנועה - מתכוונת מע"צ לשלט (סוף סוף) את כביש 4 ------------------------------------------------------------- מע"צ מודיעה: "בכוונתנו להציב שלטי אזהרה לנהגים על כביש 4 בתוך שבועות ספורים" --------------------------------------------------------------------- משרד התחבורה: לא מתלהבים אבל מע"צ לא צריכה אישור שלנו להציב השלטים --------------------------------------------------------------------- מפקד משטרת התנועה שחר אילון: "אנחנו תומכים בשילוט אופניים בכל כביש במדינה שהרכיבה בו חוקית כולל כביש 4 " ----------------------------------------------------------- רקע: כולם מדברים על החלום הגדול: שבילי אופניים מיוחדים במדינה. הבעיה: זוהי אוטופיה. חלום רחוק. לא מציאותי. בינתיים אנחנו רוכבים בכבישי הארץ - ובצורה חוקית לגמרי. (להזכירכם, רכיבה בכבישים בין עירוניים היא כשרה למהדרין). ולצערי אנחנו גם נהרגים. נפצעים. מאושפזים. משוקמים. פעמים רבות בשל נהגים רשלנים שאינם מודעים לנוכחותנו בשוליים. כבר אמרנו. גם אני הייתי מעדיף לרכב בשביל אופניים הולנדי ממוגן לאורך 200 קילומטר. אבל בפעם האחרונה שבדקתי, אין יצור כזה במדינה שלנו. מה שיש לי ולכם זה כבישים ושוליים. ושם אנחנו חיים כידוע. בינתיים. ובעיני לפחות - צריך לעשות הכל כדי להגן עלינו שם ולחדד את תודעתם של הנהגים ולהזהירם בפני קיומנו. והמעשה הבסיסי ביותר: להציב שלטי אזהרה מפני נוכחותנו. כביש 4 הוא בעיני המועמד המועדף והדחוף ביותר לטיפול. כולם כבר יודעים על הקטל הנוראי שמתרחש שם והתאונה האחרונה של יום ששי חזרה והזכירה לנו מה שאנחנו מעדיפים לשכוח. ביום ראשון פניתי בנושא למשטרת התנועה וביקשתי לברר את עמדתה בעניין.בתשובה הבהיר מפקד משטרת התנועה שחר אילון דרך דוברת האגף שעמדתו נחרצת: "כל עוד אין איסור לרוכבי אופניים לרכב בכביש זה או אחר" הצהיר, "אנחנו ממליצים למע"צ לשלט את הכבכישים הללו בשלטי אזהרה לנהגים על נוכחות רוכבי אופניים בכביש". כשביקשתי הבהרה ברורה ךלגבי כביש 4 הצהיר אילון שעמדתו נחרצת בעניין והוא ממליץ למע"צ לשלט את הכביש. התחנה הבאה היתה איפוא מע"צ. מתברר ששם מוכנים להרים את הכפפה ללא דיחוי. אחרי בירור, חזר אלי דובר מע"צ בני רום עם ההודעה הבאה:" מנכ"ל החברה אלכס ויז'ניצר הורה לאנשי התכנון ואגף התמרור לצאת לכביש 4 עם מהנדסים ואנשי המשטרה כדי לבדוק את המקומות התקינים להצבת שלטי האזהרה". הדובר הוסיף שהחברה מעוניינת לשפר את איכות חיי רוכבי האופניים והחליטה להקצות כמיליון שקל "לניקוי שוליים" בשנה הקרובה "כולל כביש 4 שיטופל בקרוב". (הוא סיפר שקבוצת רוכבי אופניים פנתה אל מע"צ באחרונה בנושא השוליים המזוהמים). רום העריך שאם לא יתערמו מכשולים בלתי צפויים ישולט כביש 4 "בשבועות הקרובים". איזה מכשולים? ובכן, מתברר שלא כולם מתלהבים מהרעיון. עליהם נמנים גורמים במשרד התחבורה ואפילו בכירים באיגוד שלנו - איגוד האופניים. בעיניהם, שילוט כביש 4 המסוכן - רק יעודד רוכבי אופניים לרכוב שם. זוהי למשל דעתו של יו"ר האיגוד ד"ר יוני מרום. זוהי דעה לגיטימית. אינני מסכים לה ואעשה הכל כדי לשכנע את האיגוד לנטוש את ההשקפה הזו. אחרי הכל, צאו וחשבו: האם יעלה על הדעת להסיר את שלטי האזהרה בפני גמלים בכבישי הדרום - מחשש שנוכחות השלטים תעודד את הגמלים ובעליהם לשוטט שם? רבותי, קיומנו בכביש היא עובדה. ועד שתמצאו לנו אלטרנטיבות ראויות, נמשיך לחיות בשוליים של 4 ו 5 , בכבישים סואנים ושקטים, רחוקים וקרובים. ראו את כביש 4 השבוע. הוא היה עמוס רוכבים. התאונה, מסתבר, לא הרתיעה רבים מאתנו. הערב אופיע בפני ישיבת הנהלת איגוד האופניים כדי לנסות לשכנעם בצדקת מה שאני מעדיף לקרוא "גישת המציאות". אני שמח שמשטרת התנועה תומכת בגישה הזו. נותר רק לקוות שמע"צ לא תחזור בה מהחלטתה החשובה ותעמוד בהתחייבותה. אני גם מקווה שאיגוד האופניים יימלך בדעתו ויתמוך ביוזמה שבסופה ישולטו כל הכבישים החוקיים לרכיבת אופניים במדינה. צעד ראשון ? צעד קטנטן ? מסכים. אבל עד שהאוטופיה של כולנו תתגשם, אני ואולי גם כמה מחבריי נרגיש טיפה יותר בטוחים.

ido mazor

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד צדוק

כל הכבוד על היוזמה והפעילות. לדעתי החבורה שפנתה בעניין השוליים התארגנה בקומונה של יורם גלבוע - וכמובן גם להם כל הכבוד. אישית אני מסכים עם האיגוד שכביש מספר 4 מסוכן לרכיבה, ואני קורא לכל הרוכבים להעדיף כבישים שקטים יותר, אבל מצד שני אני גם מודע לכך שעבור הרבה אנשים אין הרבה אלטרנטיבות לרכיבת בוקר לפני העבודה, או בכלל לרכיבה שמתחילה בבית ללא צורך בהובלת האופניים לאזורים פחות סואנים (המשולש וכו'). ולכן, כל עוד אנשים רוכבים בכביש 4, יש מקום לשילוט ותימרור שיעלה ולו במידת מה את מודעות הנהגים לזה שיש בכביש גם רוכבי אופניים. ברור שזה לא הפיתרון האולטימטיבי אבל זה יותר טוב מכלום. כל הכבוד על היוזמה והפעילות, אני מעלה הערכה לאנשים שלא מסתפקים בדיבורים ותלונות (האיגוד ככה והאיגוד לא ככה), אלא קמים ועושים מעשה.

Morder

New member
כל הכבוד!

אני מסכים לחלוטטין לכך שכביש 4 בחלקו הצפוני - ממורשה וצפונה - הוא אלטרנטיבה מצוינת לרכיבה והשילוט בהחלט יוסיף למודעות הנהגים ולבטחוננו. כל הכבוד על היוזמה ואם תזדקק לתמיכה נוספת אתה רק צריך לבקש

Eyal Hershtik

New member
רק הזמן יגיד

במידה ואכן זה יצא לפועל רק הזמן יגיד האם היה נכון לעשות זאת. זה מסוג הדברים שאין עליהם תשובה ברורה,יכול להיות שבעקבות זאת המודעות תיגדל בצורה משמעותית ואכן לא יקרו תאונות ויכול להיות שיקרה בדיוק להיפך ונוכחות גדולה יותר של רוכבים על כביש 4 (יש פה שילוט אז כנראה שרצוי לרכב דווקא פה) תביא ליותר נפגעים ותאונות. זו הסיבה כנראה שגם משרד התחבורה כנראה לא כל כך בעניין. דעתי האישית היא שלא כדאי להציב שילוט בכביש 4,אחד הגורמים אני חושב ששיפרו את הסטטיסטיקה הוא שמאות רוכבים קמים כיום בשישי ושבת ורוכבים במשולש במקום בטוח יחסית כתחליף לרכיבות בכביש 4 או 2. הפאנטיות (כאן זה מתקשר לרכיבה) יכולה לגרום לפעמים לנזק רב ואל לנו לשכוח שלרובנו זה עדיין "תחביב" (אין כאן הרבה שזה להם הרכב היחידי) ועדיין רכיבות הן עניין של "ברירה" בשונה מנסיעה ברכבים שאין מנוס מזה. הקטל בכבישים בארצנו הוא גם ככה נוראי ואם אפשר לבחור לרכב במקום אחר אז רצוי לעשות זאת. חוץ מזה: כל הכבוד צדוק על היוזמה והנחישות,משמח לראות שעוד רוכבים מתחילים ליזום דברים , בסופו של דבר רק ככה - במסה של יוזמות התרבות שאנו מנסים לפתח פה תתפתח בקצב מואץ . כל הכבוד
אייל

alalal

New member
דרושה תמיכתכם

אייל שלום, חייב קודם לציין שאת חברותי באגוד (חבר עממי) עשיתי רק לפני שבועיים מתוך רצון ואמונה שאיגוד רוכבי אופניים ישרת את צורכי הקהילה. אין לי ספק שאת עבודתכם אתם עושים נאמנה מתוך תקציב דל (יש מקום לחשיבה איך לגייס יותר רוכבים עממיים שיראו באיגוד כגוף מייצג. לי יש תחושה ודיעה שניתן לעשות ולגייס הרבה יותר אך זה לא הנושא- אם תרצה אשמח לעבור לערוץ אחר וראשיתו במסרים). ולנושאנו - מבין את שיקוליך ושיקול האגוד אך צר לי לחלוק עליך. אני חושב שנוצרה כאן הזדמנות לשלט את כבישי הארץ בהם מותרת רכיבת אופניים. המודעות, והמסר לציבור הנהגים חשובים מאין כמוהם. אתה באמת חושב שזו הגושפנקה לציבור "החובבים" לצאת לרכוב על כביש 4? מי שרוכב שם ימשיך לרכב. ואם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שתודעתו של נהג זה או אחר תגבר כתוצאה משלטים אלו אז הרווחנו. ועוד דבר, ציינת את הרכיבה במשולש- האם רכבת שם בימי חול? אני רכבתי ואני יכול להעיד שהתחושה של משאית דוהרת לצידך לכיוון נשר אינה נוחה ואף מפחידה. כן, מפחיד לרכוב בימי חול באזור המשולש (ובמיוחד בקטע של לטרון-נשר). לצדוק ולכל העושים במלאכת הקודש של הגברת מודעות נהגי ישראל לחיים/רוכבים בשוליים, כמו גם לרווחתם- שאו ברכה. אבי

yehodap

New member
יש לי שאלה-בענין רכיבה כביש

ציינת את כביש 4-שהוא מותר לרכיבה אני רוכב לפעמים גם על כביש 2 תל אביב -חיפה (או חיפה-תל אביב ) האם מישהו יודע שזה מותר או שזה אסור לרכב שם? אנא ידעוני ואחכים בתודה הרכיבה לרוב מתבצעת בצד עם התנועה לא נגד התנועה ולרוב בשעות הבוקר המוקדמות מאוד שממש אבל ממש אין מכוניות משהו כמו 3:45-6:00 אודה על דעתכם וחוץ מזה האם מותר לרכוב על כביש מספר 1-תל אביב ירושלים?

כבישים מותרים ואסורים....

ראה בשאלות הנפוצות. בכבישים מהירים אסורה הרכיבה, למשל בכביש 1.

yehodap

New member
איפה יש את הנושא-שאלות נפוצות

הדרך לינק מקום אשמח לקרוא ערב טוב

yehodap

New member
איק בעניין רכיבת כביש?????????

לפי מה שקראתי מותר לרכב משער הגיא למטה מתחנת הדלק עד ירושלים האם זה נכון???? תודה בכל מקרה

yehodap

New member
תשמע-אני לרוב כידוע רוכב בשעות

הבוקר המוקדמות מ א ו ד!!! למה לא מומלץ? עליות כאילו אין בהרבה מקומות בארצינו חוץ מאשר בדרך קרית שמונה - חרמון או כנרת - רמות - אפיק האם אני צודק? תראה - אני לרוב נזהר בכביש מאוד במיוחד מנהגים שנוסעים כמו ההוא ביום שישי שפגע לצערינו הרב ב 4-רוכבי כביש אני לא מבין את אותם אנשים שאומרים לי תיזהר. אפשר גם לנסוע ברכב ולהיפגע מנהג פוחז מסוים מה יהיה הסוף? מה אתה אומר? יש מקומות אימון נוספים ארוכים עליות כמו העליה לירושלים תקן אותי אם אני טועה אבל כמו המשפט-"קשה באימונים-קל בקרב" אני לא יודע למה לא כדאי בעליות בי-ם לרכב?

menzib

New member
אותן שעות בהן רוב הנהגים ישנים על

הכביש!!! השעות מוקדמות שלך... אחי אתה בסרט, ספר איך בדיוק אתה נזהר מאותם נהגים כגון אלו שפגעו ברוכבים בשבוע שעבר?! לעולם אינך יכול להזהר ממה שלא בשליטתך, הינך יכול רק להמנע.

zeevg12

New member
ותעביר את המסר לההוא מכביש 6

שנסע לפני 20 דקות בין החורשים לניצני עוז כוון דרום. מספיק לנו עם תאונות מיותרות, שמעת ?

tsadoky

New member
תזוזה נוספת

אני שמח להוסיף שאיגוד האופניים מצטרף ליוזמת השילוט ב 4. הערב הצגתי את הנושא בפני הנהלת האיגוד. הגישה היתה חיובית ואוהדת והובהר שהאיגוד יתמוך ביוזמה. אני חושב שמגיע אשראי ליו"ר האיגוד יוני מרום, שבעבר הביע עמדה מסוייגת כלפי העניין, שהיה אמיץ ופתוח מספיק לשנות את עמדתו כשהבין את חשיבות הנושא וההזדמנות לשפר את בטיחותנו. עכשיו נותר לקוות - לא זו לא המילה - לדאוג לכך - שמע"צ תעמוד בהתחייבותה לשלט את הכביש. אני מאמין שעם הגיבוי החדש של האיגוד - ניתן יהיה לראות תוצאות בקרוב.

aFish

New member
כל הכבוד על הביצוע.

בתקוה שיצא לפועל וגם יהיה בעל ערך = יעלים את כמות הנפגעים בכביש זה.

סמלסקס

New member
כביש 5 לדוגמא

כביש 5 משולט בחלקו בשלטים ענקיים שמזהירים את הנהגים שרוכבי אופניים רוכבים בשוליים.

Eyal Hershtik

New member
כביש 5 מקאסם מזרחה

משולט ב-4 שלטים מאירי עיניים והוא כולל גם שוליים רחבים ונקיים. ללא ספק הכביש הכי שווה באיזור המרכז . גם רוכבים נצפים שם מדי פעם. אייל

למעלה