משהו חדש על שולחן הקפיצות!

לשם מה?

זאת השאלה העיקרית שאני שואלת. ערבית אל המקפצה מבצעים כדי לשנות את מצב הגוף כדי שיתאים לביצוע אלמנטים באוריינטציה לאחור. כלומר יורצ'נקו. אבל קפיצת ידיים לפני המקפצה לא תורמת לקפיצה עצמה שום דבר שלא ניתן לעשות בלי קפיצת ידיים. וגם ככה לא נראה לי שנותנים על כך תוספת ניקוד (וגם אין סיבה לתת), לכן לְמה?

cubano1

New member
נראה לי שזה פשוט גימיק...

לקבל עוד איזו עשירית על מגניבות מהשופטים...

Tammie

New member
זה באמת מגניב

אבל אני מסכימה אם נועה, אני לא רואה יתרון בביצוע קפיצת ידיים בהתחלה, אלא לשם ההצהרה.

אמא לה3

New member
קצת מזכיר לי את הדיון

של "האם ללמד מתעמלות גשר ר"ר לאחור", הרי לא משתמשים בזה בשלבים מאוחרים יותר (מבחינת ההתעמלות התחרותית) אז למה ללמד? לדעתי הקפיצת ידיים לפני המקפצה זה רעיון מגניב וחדשנים, מי יודע לאן דבר כזה יכול להתפתח בעתיד, תחשבו בקרקע על שרשרת של קפיצת ידיים+דניש+ סלטה, לשם מה בעצם מכניסים את הדניש?

נעממהה

New member
בכלל לא מבינה את השאלה.

זה בדיוק כמו לשאול למה לעשות פס של ערבית טמפו ואחריו טריפל בורג (או דאבל סלטה, לא משנה) במקום לעשות ערבית פליקפלאק ואז טריפל בורג. הרי מה ההבדל? זאת אותה קפיצה אחורה- לכאורה לא נותנת שום דבר. לפעמים אפילו בקושי אפשר לשים לב להבדל.. הקטע שזה פשוט מעלה את דרגת הקושי! מצטערת, אני לא מבינה את השאלה שלך נועה. את יכולה לשאול את אותה שאלה על הרבה דברים אחרים בהתעמלות. כתבת שאין סיבה לתת תוספת ניקוד- למה אין סיבה לתת תוספת ניקוד? את משווה כניסה לשולחן הקפיצות לאחר קפיצת ידיים לכניסה לשולחן הקפיצות מריצה רגילה? עוד דוגמא: http://www.youtube.com/watch?v=K9MoezYGEv8&feature=related לכאורה לשם מה להוסיף את הערבית ואז לעשות חצי סיבוב אם אפשר פשוט להיכנס לשולחן הקפיצות מריצה בלבד? הרי בסופו של דבר היא דוחפת את השולחן ממצב שבו כאילו לא הסתובבה כלל! אם לא מוסיפים ניקוד על כזה תרגיל זה אולי רק בגלל שזה לא עוד לא בחוקה..

Tammie

New member
אבל זה לא ככה

הריצה לקפיצה אינה נשפטת. מתעמלת לא מקבלת ניקוד על הערבית לפני היורצ'נקו. ברמת העיקרון אם היא במקום ערבית תעשה ניתור חצי פנייה זה יקבל אותו ניקוד. כך גם עם הקפיצת ידיים, היא לא מוסיפה שום ניקוד מכיוון שאינה נחשבת חלק מהתרגיל. אני מסכימה שיש צורך בללמוד את האלמנט רק לשם הלימוד וה"הר" החדש שאפשר להגיד שהגיעו לפסגה שלו, אבל אין בזה שום יתרון מעבר לזה. כמו שאמאלה3 כתבה, זה מחזיר אותנו לדיון העקרוני של האם ללמד תרגיל שלא יכול להתפתח לשום מקום ולא מעניק לנו יכולת מיוחדת.

יש הבדל

קפיצת ידיים לפני הסוס שונה במהותה מהוספת טמפו בשרשרת אקרובטית בקרקע או מגשר רגל רגל. טמפו או גשר מרגל רגל הם חלק מתרגיל הקרקע. לא משנה כרגע אם הם מובילים או תורמים למשהו בהמשך או לא, אבל הם חלק מהתרגיל. כמו שתמי אמרה, הריצה והכניסה אל המקפצה אינן חלק מהקפיצה. המהות של מכשיר הקפיצות היא ביצוע מעוף מהמקפצה אל הסוס, דחיפת הסוס, ביצוע מעוף שני ונחיתה. אצל שנג פיי, בקפיצה היפהפייה שהבאת, ניתן לראות שדרוג של דרגת הקושי של הקפיצה עצמה, כלומר, של המעוף הראשון שהוא חלק ממרכיבי הקפיצה. כאשר מתעמלת מבצעת תרגיל לפני המקפצה, הוא חורג מהמהות של המכשיר ולכן מיותר. אם מדובר על איזה שהוא תרגיל רב-מכשירי משולב, מופע או כל דבר אחר- שם זה יכול להתאים.

למעלה