משהו חסר !

ToMmY27

New member
משהו חסר !

שלום חברים!
עד כה הייתי קורא פסיבי ואני חייב לציין שאני נהנה מהדינמיקה מהעזרה ומהתמיכה שמוצעת כאן לכלל.
החלטתי שמהיום והלאה אני הופך להיות פעיל בפורום הזה.. קצת מנחם לדעת (סליחה שזה נשמע רע) אבל שלכולם יש בעיות שדי דומות/מזכירות את הבעיות שלי וככה אני יודע שאני לא לבד בעולם הזה..
אני לא בדיוק יודע מאיפה להתחיל ואין לי בעיה ספציפית אבל אני פשוט מרגיש שמשהו חסר לי..
אני משוחרר מזה כשנה אחרי שירות מלא ודי מספק. אחרי טיול של 3 חודשים בארהב חזרתי לארץ ואני עובד בעבודה די מכובדת ורווחית (לאחר קורס אינטנסיבי וממיין) . העניין הוא שאני מרגיש שמלבד העבודה אין לי שום דבר.
אני הייתי עד לפני הצבא רקדן ופסנתרן ופשוט פעיל בתחומים רבים אחרים, אבל אני מרגיש שאין לי שום מוטיבציה לחזור לאותם התחומים. משהו כבה בדרך.
יחד עם זאת אני עדיין גר עם ההורים ותודה לאל שיש תמיכה כלכלית ושפע שזה מצד אחד נורא נחמד ונוח אבל אני מתחיל לאט לאט לאבד את זה בבית. אני מוצא את עצמי יותר עצבני ויותר לחוץ וחסר כוחות.. כרגע אני בעיקר חוסך ללימודים כי אני מתכוון ללמוד במוסד לימודים מאוד יקר והנקודה היא שאני פשוט מרגיש שאני לא יכול להמשיך במסלול שבו אני נמצא.. ( יש לציין שאני אוכל הרבה שטויות ולא בריא ועליתי במשקל ) ואני מחפש את המוטיבציה, התמיכה והעזרה לעשות ריסט ולהתחיל מנקודת אפס.
אני מתנצל מראש על החפירה אני יודע שלא הייתי בדיוק ממוקד אבל פשוט פרקתי את כל מה שיושב על לבי..
אז אשמח לכל תגובה שהיא. תודה לכם !

תתחיל

עם קניית מחברת גדולה (ויפה*)
בה תכתוב כותבת: שאיפות ומטרות

ובתוך המחברת תתחיל לכתוב
מה אתה רוצה מהחיים שלך
מטרות ממוקדות, מוגבלות לזמן מסויים

למשל

1.כתבת שאתה חוסך ללימודים
עד איזה תאריך אתה מתכוון לחסוך?
לידיעתך יש גם המון מלגות,

(יש אנשים שככל שעובר הזמן החשק ללימודים אקדמאים פוחת)
ככה שממליצה לך לעשות חושבים על נושא הלימודים שלך

ובעיקר למה , הלמה שלך, למה אתה רוצה ללמוד זאת?
האם רק בגלל כסף? או כי אתה אוהב את התחום הזה?

2.כתבת על חטיפים ושטויות
ועלייה במשקל
יש אנשים שאוכלים כי זה נפשי אצלהם, אוכל לא כי הם רעבים אלא כדי ''לסתום'' את הכאב שיש להם בלב, כאבים של חוסר סיפוק מהחיים וכדומה.

תחליט עם עצמך
זו עוד מטרה , נוספת
האם אתה רוצה להרזות?
מה תהיה מוכן לעשות למען זה?
תקבע תאריך יעד להרזייה- תאריך ריאלי של נגיד חצי שנה מהיום.

כנ''ל לגבי השטויות שאתה אוכל
האם אתה מוכן לוותר עליהן?
ולאכול אוכל בריאותי?
האם אתה רוצה את השינוי?

כדי לעשות שינויים כאלו
צריך מאמן אישי-קואוצ'נג
ואם זה יקר אפשר לקחת סטאז'ר

כי מאמן אישי ימקד אותך במטרות שלך,
ותוך 10-12 פגישות יעזור לך בהגשמת המטרות ובמיקוד
זה בתנאי שאתה באמת תהיה מוכן לשינוי ותרצה בו.
(לא קל לאנשים לעשות שינויים, הם אוהבים להישאר ברע המוכר והידוע)

כמו כן
ראיתי בהודעתך
שאיבדת את התשוקה שלך....
הזנחת את התחביבים שלך..
זה בסדר אתה לא לבד, אני גם ככה בקטע הזה, בעולם הלחוץ של היום אנחנו מזניחים את הדברים שאנחנו אוהבים לעשות

וההמלצה שלי היא =לכתוב במחברת בדף נפרד, מהי התשוקות שלך
מה גורם לך לניצוץ בעיניים?
להכין רשימה של 15-20 דברים כאלו
ואז לבחור דבר אחד שאתה יכול לעשות כבר החודש, לדוגמא להירשם לחוג כלשהו בריקוד, או כל דבר שמלהיב אותך

בהצלחה

* רצוי מחברת יפה, אך לא חובה

היי,

אתה מרוצה מעבודתך?העבודה הזו היא מה שייחלת לעצמך?(לא מדברת רק על המשכורת הטובה שאתה מקבל, האם היא מספקת אותך באמת?)
אני רואה שיש לך המון תחביבים, אולי תנסה במקביל לחזור אליהם, אולי שמת בזמן הנוכחי את כל הדברים שאתה באמת אוהב לעשות בצד בשל חוסר זמן או סיבות אחרות.
מאילו סיבות לא טוב לך בבית?מרגיש חנוק?מרגיש שההורים מציקים?או סיבה אחרת?
מה לגבי זוגיות?אתה מרגיש שאתה מוכן אליה?
אולי תנסה לצאת יותר מהבית, לצאת עם חברים, להכיר, למצוא תחומי עניין נוספים.

מצטערת על החפירה של השאלות, זה פשוט דרש את זה

oromer

New member
מנהל
קודם כל...

תתחיל להעריך את מה שיש לך. ויש לך הרבה דברים טובים בחיים.
התקופה שאחרי הצבא היא נורא מבלבלת. פעם ראשונה שאין מסגרת, ולפעמים לוקח זמן להיכנס למסלול מוגדר ומסודר. תקבל את זה. אין לך בעיות כלכליות, יש תמיכה מהם, יש לך כיוון בלימודים היה לך שירות צבאי מספק טיילת בחול, יש לך עבודה טובה.

בנוגע לתחביבים, אנשים משתנים ומה שהתאים פעם לא חייב להתאים תמיד. אבל אני מרגישה שחסר לך. חסר לך עיסוק שאתה נהנה מימנו. תמצא משהו אחר שאתה נהנה מימנו.
ברגע שתהיה עסוק בהרבה דברים פחות תרגיש את הנוכחות של ההורים.
תמיד יש פתרון של לגור בשכירות- אבל זה דורש משאבים כלכליים שאתה חוסך אותם לצורך לימודים. אם תהיה עסוק בתחביבים, לימודים עבודה אתה פחות תרגיש אותם.

תהיה אופטימי, יהיה בסדר. ותשאר בפורום

ToMmY27

New member
תודה רבה לכולכם !

אני באמת מרגיש שהצלחתם להבין אותי..
את השינוי התחלתי היום.. אמנם עדיין לא רכשתי מחברת חדשה (ויפה :} )
אבל אני ארכוש אותה..
כן העסקתי את עצמי יחסית יפה היום..
בנוגע למעבר הדירה , הדבר פחות רלוונטי כרגע כי אני פשוט משקיע את כל הכסף בעבור הלימודים.
בכל אופן תודה על התגובות של כולכם. מדהימים אתם !

oromer

New member
מנהל
אני מסכימה

איתך שרצוי לא לשכור דירה כאשר אדם במצב של לחסוך כסף עבור לימודים. כמובן שאם אין ברירה אז שוכרים אבל העלות גבוהה מידי.
אני שמחה שנכנסת לפורום וקיבלת את המענה. לפעמים אנשים מרגישים מבולבלים או שקשה להם והפתרון הוא לפעמים יחסית פשוט, ונמצא במקום שלא חיפשנו.

ToMmY27

New member
אני מניח גם שאני צמא פשוט

ליחס כלשהו. אמנם קצת עצוב שהוא מספק אותי ברמה הוירטואלית אבל פשוט שהמעגל החברים שלי די הצטמצטם מאז הצבא/ביס והמעגל החזק הנוכחי הוא מהעבודה, אם כי יוצא לנו להתראות לא בפורום מלא ורק בזמן המשמרות.. אבל טוב נו זה עדיף על כלום אני מניח :)

oromer

New member
מנהל
זה משהו שאני רואה שמשותף

להרבה גולשים שנכנסים לפורום.
תראה, מגיע לך הרבה יותר. כשאתה תתחיל ללמוד זה יתרחב. תנסה לצור חברויות משמעותיות שלא יגמרו רק בלימודים אלא שישארו לאורך זמן. אני מבינה שהחיים ממשיכים וכל אחד עסוק בלימודים, עבודה, אבל חבל שבגלל זה מתנתקים קשרים.

Any991

New member
תומך ומוסיף

אני תומך במה שנאמר כאן מעליי ואני חושב שהם הצליחו לתת לך תשובות ממוקדות ונהדרות למה שאתה מרגיש.
אז אין לי הרבה להוסיף, רק שתדע שהרבה במצב שאתה נמצא בו, והרבה מרגישים ככה גם בפורום הזה.
לגבי תחומי עניין/תחביבים, זה משהו שהרבה מאוד מאבדים בדרך לטובת לימודים או עבודה או שירות צבאי. אני אישית גם הפסקתי עם זה אבל קצת, אבל אצלי זה גם היה מסיבות נוספות.

oromer

New member
מנהל
בנוגע לתחביבים

אנחנו משתנים ומה שהתאים בעבר לא בהכרח מתאים היום וזה בסדר. ויכול להיות שצריך לתת לכך הזדמנות נוספת.

לדעתי בגיל שלנו ובגלל שאנחנו עסוקים בהרבה דברים: חשוב לעסוק בתחביב שעושה לנו טוב, מרגיע אותנו, ומצד שני שהתחביב ידרוש משאבים שזמינים לנו, ושהוא יוכל להשתלב בחיים שלנו.
כל אדם יכול למצוא לעצמו משהו מהנה ולעשות אותו מידי פעם.

אני מרגישה שהפורום הפך להיות קצת כמו קבוצת תמיכה. הרבה גולשים בפורום מתארים דברים דומים.

למעלה