משהו חשוב שיש למישהו חדש להגיד

shilk84

New member
משהו חשוב שיש למישהו חדש להגיד

אני חדש בפורום, אני דתי, בן 19 וחייל במודיעין, ואני בטוח שבעתיד עוד ייצא לי להציג את עצמי יותר. רציתי להגיד לחלק גדול מכם - אתם מזלזלזים!!!( ומי שלא מזלזל - ואני מאמין שיש הרבה, או מי שסתם מתעצל, מוזמן לקפוץ ולקרוא את החלק האחרון). אתם מזלזלים ביהדות כי אתם בטוחים שרק אתם רואים את האור בעוד שאנשים דתיים תקועים בחושך של ימי הביניים. אתם מזלזלים ביהדות כי אתם לא חושבים שיש צורך לקבוע כללים איך אדם צריך להתנהג, אבל כולכם תכעסו על חרדי שיעבור על כללי הטקס בימי הזכרון. אתם מזלזלים כי אתם לא באים מתוך גישה של בואו נקשיב אלא מגישה של בואו נתווכח. אתם מזלזלים כי בעולם שבו יש דגש רב על החומר קשה לוותר ממנו לטובת דת טיפשית ועתיקה. אז שתדעו שאני לא מזלזל בכם חלילה, ואני לא בא להגיד לכם מה נכון ומה לא ומה לעשות ומה לא. אבל אני כן מבקש שתקשיבו. אני בעצמי מקשיב וקורא ובגלל הוויכוח על ט' באב החלטתי שהגיע הזמן להכנס לפורום. הרבה מאד היגיון ומחשבה עומד מאחורי היהדות, היגיון של דורות רבים שאי אפשר לסכם בהודעות בפורום. נכון, היום היהדות יותר מדי פעמים לא מוצגת באור הנכון והיפה, אבל זו לא סיבה להתרחק ממנה ולעצב דעה מוצקה לגביה. אז כל מסע ארוך מתחיל בצעד אחד קטן, אז הנה נק' קטנה למחשבה: ביהדות, הנביא הכי גדול שקם (משה רבינו כמובן) היה נשוי לגרה, ולא לסתם גרה, אלא לבת כל יתרו, שנא' עליו שעבד כל עבודה זר אפשרית עד שהגיע ליהדות. בנוסף, שושלת המלוכה לא מתחילה במשפחת אצילים, אלא במואביה פשוטה שהחליטה לקבל על עצמה את אלוהיי ישרל ולחזור עם חמתה לא"י, ובעשיר שהיה מספיק רחום וקשוב כדי לקחת אותה תחת חסותו. שני הדברים האלו כבר אומרים משהו על היהדות, לא?

lala897

New member
../images/Emo45.gif

וברוך הבא לפורום!!

פלסטיק

New member
יש לי משהו קטן להגיד לך

נראה לי שאתה מזלזל אתה באת לכאן עם משנה סדורה בלי שום קשר להודעות שאנחנו כותבים בפורום אתה כבר החלטת שמזלזלים ביהדות בלי להכנס לשום תגובה עניינית אתה פשוט כבר יודע הכל ולכן אתה לא צריך להקשיב תכנס לאותו שרשור ותענה לתגובות (בקיצור תקשיב) ואז אולי הדברים יהיו ברורים יותר לך. בקיצור, מה שאתה כותב על זלזול בצד השני נראה שמאוד תואם להודעה שלך אז בוא תצטרף, תקשיב, תדבר, תהיה פחות שיפוטי ותאמין לי שתופתע בעיקר לטובה

אני מסכימה

אבל אני לא חושבת שמזלזלים. ברור שיש זלזול מסויים, אבל לא נראה לי שהוא מתבטא בפורום, כי בעצם למה למישהו שמזלזל בדת לבוא ולדון עם דתיים? בשביל מה? יש כמובן אי הבנה כי חילונים לא חיים כמו דתיים ודתיים לא חיים כמו חילונים. כל מה שאמרת נכון, רק שאני הייתי משנה את המילה "זלזול" במילה "חוסר הבנה" במובן שאין הרבה ידע לגבי החיים האחרים.
ברוך הבא לפורום

Vdrums

New member
נכון, חוסר הבנה.

ברגע שאתה בא בגישה כזאת, אז גם אתה מזלזל בצד השני.

Marinka78

New member
ברוך הבא לפורום! 2 דברים:

ראשית, אני לא חושבת שאי הסכמה היא לא בהכרח זילזול. רוב חברי הפורום דווקא מנמקים את מה שיש להם לומר, וזילזול פירושו ביטול דברי הזולת בלי נימוקים. כשיש חילוקי דעות (וכאן זה תרכיז חילוקי דעות, לא?
) לפעמים לא הכי נחמדים אחד לשני. אבל זה עדיין לא בא בקנה מידה אחד עם זילזול ביהדות. מלאכית אמרה, ונכון - מי שמזלזל ביהדות, למה שיבוא בכלל לפורום? בשביל להוכיח שמישהו טועה? אנשים כאלה נושרים די מהר, כי סתם הוכחת טעויות של האחר היא מלאכה מעייפת וכפוית טובה. שורה תחתונה - לא נראה לי שרובינו מזלזלים בחברינו לפורום או ביהדות. שנית - יהדות, בתקופת התנ"ך הייתה הדת המתקדמת ביותר באיזור (אם לא בעולם כולו). בדיוק מכל אותן סיבות שציינת, ועוד רבות אחרות. לי אישית יש המון כבוד ליהדות דווקא בגלל זה. החברה שנשענה על הדת הייתה אז מתקדמת וסבלנית מאוד יחסית לזמנה: מעמד העבד, מעמד האישה (כן כן - יחסית לאז, כשאישה נחשבה לנכס נייד, יהודים לפחות המציאו את הכתובה שתגן עליה. עזבו את זה שהיום זה כבר לא כל כך רלוונטי, נושא לדיון אחר). וכו' וכו'. אתה בתור דתי בטוח תוכל להביא יותר דוגמאות ממני החילונית. למה אני חותרת? לכך שהיום המגמה הזו של ללכת ולהשתנות בהתאם לזמן נ-ע-צ-ר-ה! אתה יודע איזה בעיות עושים למי שרוצה להתגייר?! (ע"ע רות המואביה). שלא לדבר על מעמד האישה (הבלטה שלפני הכיור, לצערי) וכ' וכו'. נכון שיש המון פסקי הלכה במשך מאוד השנים שיהדות מונה. אבל רובה חומרות חדשות. לא משהו שמקדם אותנו לנאורות. כך לפחות זה נראה בעיני החילונים. לדוגמא, פאות נוכריות. אסתר המלכה חבשה פאה? שרה, רחל, רבקה חבשו פאות? בעיני פסק ההלכה הזה לא ממש קידמה, בלשון המעטה. זו סתם חומרה מיותרת. ואם הפאה נראת בול כמו השער, מה עשינו בזה? כבר עדיף שביס. (שוב נושא לדיון נפרד
) בקיצור - לולא היהדות, מדינת ישראל לא הייתה קמה, והיינו עדיין בגולה. אבל! הדרך בה הממסד הרבני מציג אותה עושה ליהדות עוול ענקי. בשביל לתת לעצמינו סיכוי ל"טהר את שמה" של היהדות אנחנו פה. להקשיב ולדבר.

Baby Boo

New member
שוב ויכוח.. זה לא נכון

מה זאת אומרת רק בשביל להתכווח? אני לא רואה פה מישהו מתווכח עם חוקים. אבל עם השלחות של הדת על האנשים כן! שמע מפה כל עיניין הפורום. השוני בגלל החוקים! אם אני לא נצמדת לחוקים מסיבות שונות ונגיד מתגייסת ובחורה שהולכת לפי הדת לא מתגיסת נוצר ויכוח והוא מוצד בפורום. מישהו נצמד לחוקים יתחתן רק עם יהודי ויגיד שזה אל בסדר להתחתן עם גוי ואני רואה בזה כנורמלי שוב ויכוח שהמבה שלו היא פה. זה לא למען הויכוח זה בלל השוני..

tamarhp

New member
ברוך הבא!!

אבל את הדברים האלו אתה צריך להגיד לאלו שלא בפורום.. הרוב המוחלט של החילוניים כאן בפורום דווקא כן מוכנים להקשיב. אולי יש לפעמים זלזול מסויים, אבל בפורום הזה הוא כמעט ולא מורגש. (אני אומרת את זה כבת דתיה)

למעלה