משהו חשוב !!!!

-TURTLE

New member
משהו חשוב !!!! ../images/Emo70.gif ../images/Emo67.gif

אנחנו זוג אשכנזים ומחפשים כמה שירי מוזיקה מיזרחית לחתונה... מכירות?

dorlim

New member
מוסיקה מזרחית ומוסיקה בכלל ../images/Emo79.gif

לדעתי, כדאי לתת לDJ לקרוא את הקהל ולשים מה שמתאים. אנחנו מתכוונים לתת רק הדרכה בשירי ה- must והשאר כראות עיניו (בכל זאת הוא איש המקצוע לא?!) ואם בכל זאת את מחפשת משהו מוגדר יותר, לכי על מה שמוגדר כ"מיין סטרים" : אייל גולן, שרית חדד, שלומי שבת וכאלה.

-TURTLE

New member
אני רוצה משהו שונה ולא רגיל..

לא עוד אייל גולן ושרית חדש!! לא אכפת לי אפילו משהו יותר כבד ..אבל שונה.

לאשכנזים המתמזרחים...

ראשית, המשפט "אנחנו זוג אשכנזים" העלתה חיוך על שפתינו... שנית, אנחנו הגדרנו מראש שירים מזרחיים עבור ה-DJ ואמרנו לו שישים כמות בהתאם לרמת ההתלהבות של הקהל. אין מה לעשות - שירים מזרחיים משלהבים את הרחבה, ומעצימים את ההשתוללות. שלישית, הנה הרשימה שהכנו: ב.מ.וו שחורה (חופשי ומאושר) - אתניקס (ללא ספק שיר החתונות מס. 1 בתחום) יאללה מוטי לך הביתה - שרית חדד (ולו רק בשל הידע של הקהל במלות השיר) מחרוזת משירי זוהר ארגוב (מיקס מדהים שאמור להיות לכל DJ) יפה שלי - אייל גולן הDJ פתח את הקטע "המזרחי" עם נעימה אתנית, שהיתה ברובה תופים ודרבוקות, וחיברה מצוין את הקהל למוזיקה. תרחבו ותסעדו!!!

-TURTLE

New member
נכון...אבל זה כבר שגרתי ובנאלי

ומושמע בכל החתונות.... אני מחפשת משהו אחר ומעניין.

שתי תשובות מציון...

א. גם אנחנו חשבנו ככה. אבל זה היה הצלחה כבירה, ואפילו נכנס לסרט של החתונה. ב. מקורי, אחר ומעניין במזרחי? הייתי הולך על קטעים אתניים - אום כולתום, פריד אל-אטרש, נטשה אטלס, נוסראת פתח עלי חאן וכדומה. לצערי, אבל, קשה לי לראות קהל משתולל לקטעים כאלה כמו שישתולל לאייל גולן ואתניקס. עצוב אבל נכון...

שמופית

New member
פעם למדתי ריקודי בטן

ומכורח המציאות הקשבתי ורקדתי לצלילי מוזיקה מזרחית פלוס (מצרית, לבנונית). יש שיר שנקרא : חביבי יא נור איל עיני (ובתרגום לפולנית: יקירי, משוש חיי)
הוא שיר ממש יפה, אין לי מושג בביצוע של מי. אני חושבת שיש כמה ביצועים וצריך לחפש את היפה ביותר כי יש ביצוע חדש שקצת הורס...

אחלה שיר...

יש הרבה גרסאות (בחלק השיר מופיע כ"נור אל עיני" ובחלק כ"חביבי יא עיני". גם amr diab (זמרת ערביה) מבצעת את זה, וגם אלבינה. כל מיני גרסאות מופיעות בכל מיני מקומות. והוא *מאוד* אהוד על רקדניות בטן...

שמופית

New member
וחוץ מזה,

הייתי פעם בחתונה של זוג ידידים - מרוקאים מכל כיוון אפשרי. המוזיקה היתה בהתאם - מזרחית עד מרוקאית כבדה והיה שם שיר אחד במרוקאית שהלוואי והייתי יודעת איך קוראים לו ואיך להשיג אותו - הוא פשוט עשה הרבה שמח וכולם התפרעו בו על הרחבה. אבל מצד שני, יכול להיות שזה בגלל שהם הכירו את השיר...

אני לומדת כיום ריקודי בטן

ומכירה את השיר, אבל גם לא יודעת בביצוע של מי הוא, ויש לו ממש אחלה של ריקוד
רוצים שאני יופיע החתונה שלכם
יש לי אפילו את המטפחות עם המרשרשים...

כאמור, שתי הגרסאות הפופולריות

הן של אלבינה (יש לה שתיים... אחת עם הג´יפסי קינגס בגרסה ספרדית/ערבית) ושל עמרו דיאב, זמר מצרי, שגם הוציא רמיקס של השיר (אם אפשר לקרוא לזה ככה). אני יכול לשלוח לאי-מייל, אם תרצו... (אין זו אגדה)

שתי המלצות ואזהרה

המלצה 1 - כמו שכבר אמרו, הכי טוב לשאול את ה-DJ שלכם. הם יודעים יותר מרובנו, יש להם נסיון במה מושמע ומה לא, והם אמורים לדעת לקלוע לטעם שלכם. אתמול ישבנו עם הנבחר, ושאלנו אותו על משהו שרצינו לעשות, יותר בקטע של לבחון אם הוא בראש שלנו מאשר שאלה רצינית - הוא שלף שני שירים שהראו לנו שהוא לא רק קלע לטעם שלנו, אלא גם מבין במוזיקה ואוהב מוזיקה. אז זה תמיד מקור טוב להמלצות. המלצה 2 - שאותה אני חייבת לאתי א., שהכירה לי את המבצע. שמו שב מאמי, והוא אלג´יראי, הוא זה שמבצע את קולות הרקע המדהימים בשיר של סטינג DESTER ROSE. יש לו דיסק שנקרא MELI MELI ושם יש כל מיני שירים במקצבים מדליקים, עם מילים מיוחדות (יש תרגום) ומאוד מקוריים בלי להיות ´תחנה מרכזית´ (סליחה על הגזענות). אזהרה - שירים מזרחיים זה אחלה, אבל אם בוחרים שירים בשפות שלא מדברים, חשוב נורא נורא לדעת מה משמעות המלים. יש שיר של אחינועם ניני בתימנית, שמתאר כלה ביום חתונתה והגבר שלי החליט שכאות כבוד למוצאו התימני הוא רוצה אותו בחתונה. הייתי צריכה לשבת ולהסביר לו שזה שיר עצוב, שכמיטב המסורת מתאר את הכלה הצעירה הבוכה על זה שהיא נקרעת מבית הוריה לטובת גבר זר. נכון שזה שיר מסורתי (העצב של הפרידה הוא חלק מהטקס התימני, כמו בכל מיני חברות אחרות), אבל יש גבול... זה מזכיר לי בנדוד של הגבר שבחר כסלואו ראשון לחתונתו את NOTHING COMPARES TO YOU - מבלי לקלוט שהשיר מדבר על זוג שנפרד והבחורה מתגעגעת לבחור... אז זהירות.

למעלה