שתי המלצות ואזהרה
המלצה 1 - כמו שכבר אמרו, הכי טוב לשאול את ה-DJ שלכם. הם יודעים יותר מרובנו, יש להם נסיון במה מושמע ומה לא, והם אמורים לדעת לקלוע לטעם שלכם. אתמול ישבנו עם הנבחר, ושאלנו אותו על משהו שרצינו לעשות, יותר בקטע של לבחון אם הוא בראש שלנו מאשר שאלה רצינית - הוא שלף שני שירים שהראו לנו שהוא לא רק קלע לטעם שלנו, אלא גם מבין במוזיקה ואוהב מוזיקה. אז זה תמיד מקור טוב להמלצות. המלצה 2 - שאותה אני חייבת לאתי א., שהכירה לי את המבצע. שמו שב מאמי, והוא אלג´יראי, הוא זה שמבצע את קולות הרקע המדהימים בשיר של סטינג DESTER ROSE. יש לו דיסק שנקרא MELI MELI ושם יש כל מיני שירים במקצבים מדליקים, עם מילים מיוחדות (יש תרגום) ומאוד מקוריים בלי להיות ´תחנה מרכזית´ (סליחה על הגזענות). אזהרה - שירים מזרחיים זה אחלה, אבל אם בוחרים שירים בשפות שלא מדברים, חשוב נורא נורא לדעת מה משמעות המלים. יש שיר של אחינועם ניני בתימנית, שמתאר כלה ביום חתונתה והגבר שלי החליט שכאות כבוד למוצאו התימני הוא רוצה אותו בחתונה. הייתי צריכה לשבת ולהסביר לו שזה שיר עצוב, שכמיטב המסורת מתאר את הכלה הצעירה הבוכה על זה שהיא נקרעת מבית הוריה לטובת גבר זר. נכון שזה שיר מסורתי (העצב של הפרידה הוא חלק מהטקס התימני, כמו בכל מיני חברות אחרות), אבל יש גבול... זה מזכיר לי בנדוד של הגבר שבחר כסלואו ראשון לחתונתו את NOTHING COMPARES TO YOU - מבלי לקלוט שהשיר מדבר על זוג שנפרד והבחורה מתגעגעת לבחור... אז זהירות.