משהו חשוב

roi251

New member
משהו חשוב

הי מה נשמע? אחרי הרבן זמן אני נרשם לקורס בון ברייס יש לי אבחון ממכון הדס שמתאים ללימודים ביטוח לאומי אם אגש אם אבחון לביטוח לאומי אקבל עזרה? מה אפשר לעשות? תודה להתראות
 
מה יש לך להפסיד?

ברור שכדאי לגשת אליהם. מקסימום, לא יעזרו. אין לך מה להפסיד. בהצלחה בלימודים!
 

roi251

New member
תודה אפנה אליהם

איך שוק עבודה היום כלפי כבדי ראייה ועיוורים?
 
שוק העבודה היום מחורבן.

בלי קשר לעיוורים או לא. רק היום שמעתי על חברה נוספת שמעסיקה אלפי עובדים ועומדת להיסגר. כמו תמיד, לעיוור וכבד ראיה יותר קשה למצוא משהו. בשביל זה אתה צריך ללמוד קשה, לקבל ציונים טובים ולהיות תותח בתחום. קודם סיים לימודים, ואחר כך תתחיל לחפש עבודה. הלוואי ועד אז המצב הכלכלי בעולם ובארץ ישתפר.
 

roi251

New member
עוד שאלה

הי אם עובדים ,מבטלים לחלוטין את קצבת נכות? יש 100% נכות איך זה הולך בדיוק? אם אתה עובד ביטוח לאומי עוזר במימון לימודים? ביי
 
קצבת נכות אינה תלויה בהכנסות,

אתה יכול לעשות מליונים, ולא תפגע הקצבה שלך. הלוואי ובאמת תעשה מליונים.
 

roi251

New member
תודה ושאלה

היי בביטוח לאומי אמרו שיבטלו את קצבה בשבל מסוים אפילו אם לא אעבוד מותר להם?
 

שיווה100

New member
אתה טועה ומטעה

קצבת ניידות אינה קשורה לכושר השתכרות, קצבת נכות ועוד איך קשורה. זו קיצבה ששמה השני הוא חוסר יכולת השתכרות - משמע אם אתה משתכר מעל סכום מסויים (כיום הוא כ-1900 ש"ח אאל"ט) הקיצבה מפסיקה, ואז אם הפסקת להרוויח סכום כזה מסיבה כלשהי אתה צריך שוב לתבוע ולבצע את כל התהליך על מנת לקבל את הקיצבה מחדש.
 
הנה נתונים מלאים מאתר המוסד לביטוח לאומי:

אפשר לעבוד, להשתכר ולקבל קצבת נכות, אם לדעת הביטוח הלאומי בשל מצבך הרפואי אינך יכול להשתכר יותר ממה שאתה משתכר בפועל, ואם הכנסתך החודשית מעבודה (ברוטו) היא אחת מ- 3 האפשרויות הבאות: 1. ההכנסה החודשית שלך מעבודה (ברוטו) היא בסכום של עד 25% מהשכר הממוצע - 1,982 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) 2. ההכנסה החודשית שלך מעבודה צומצמה, והיא מחצית או פחות מההכנסה מעבודה שהיתה לך לפני קביעת דרגת הנכות. במקרים אלה הזכאות היא בדרך-כלל לקצבה חלקית. כיצד קובעים אם הכנסתך מעבודה צומצמה במחצית לפחות? הקביעה נעשית על-ידי השוואה של ההכנסה החודשית שלך מעבודה (ברוטו) אחרי קביעת דרגת הנכות, להכנסה שלפני קביעת דרגת הנכות (ההכנסה כוללת גם תשלומים חד-פעמיים כמו ביגוד, הבראה וכו' בחישוב חודשי). ההכנסה שלפני קביעת דרגת הנכות מחושבת כך: אם היית עובד שכיר - לפי ממוצע הכנסתך ב- 6 חודשים מתוך 18 החודשים שקדמו לקביעת דרגת הנכות (מתחשבים ב- 6 חודשים שבהם ההכנסה היא הגבוהה ביותר) אם היית עובד עצמאי - לפי הכנסתך באחת מ- 3 השנים שקדמו לשנה שבה נקבעה דרגת הנכות (מביאים בחשבון את השנה שבה ההכנסה היא הגבוהה ביותר). 3. למי שלא עבד לפני קביעת דרגת הנכות או שהכנסתו מעבודה (כשכיר או כעצמאי) היתה נמוכה - ההכנסה מעבודה המותרת לך נקבעת לפי רמת השכלתך והיא: לאקדמאי או לבעל השכלה מקבילה - עד 55% מהשכר הממוצע במשק (השכר הממוצע: 7,928 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) לבוגרי תיכון או לבעל השכלה מקבילה - עד 45% מהשכר הממוצע במשק (השכר הממוצע: 7,928 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) לבעל השכלה נמוכה מאלה, לרבות חסר השכלה - עד 37.5% מהשכר הממוצע במשק (השכרהממוצע: 7,928 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) לחישוב לפי השכלה של 45% או 55% מהשכר הממוצע, עליך להמציא תעודות על ההשכלה. במקרים אלה הזכאות היא בדרך כלל לקצבה חלקית. אם ברצונך לדעת כמה מותר לך להשתכר, אנא פנה, לאחר שתמצא עבודה מתאימה, לפקיד התביעות לקבלת הסבר נוסף והנחיות בדבר אישורי השכר שעליך להמציא. אם תחול בעתיד החמרה במצבך הרפואי או התעסוקתי (הפסקת העבודה או צמצום בעבודה/בשכר), תוכל לפנות מיד לפקיד התביעות בבקשה לבדיקה מחדש. כמו כן עליך להודיענו תמיד אם התחלת לעבוד, או חל שינוי בהיקף עבודתך או שכרך. מעת לעת בודק הביטוח הלאומי ביוזמתו את היכולת לעבוד ואת הזכאות לקצבה. ותודה לשיווה 100 על התיקון.
 

vered73

New member
(*) סעיף ג' קטן ../images/Emo8.gif

כאמא לילד נכה, שעברה שלל ועדות ביטוח לאומי, אני יכולה לאמר כי ביטוח לאומי אינו תמיד נצמד לתקנות עצמן. במקרה שלי סתרה הועדה את שנקבע בפסיקה של בג"ץ בענין זכאותם של אנשים בעלי לקות דומה לזו שלו - לקבל הכרה בנכותם מתאריך מסוים. ועדיין, קיבל הילד זכאות לא מהיום על פי הפסיקה אלא לפי הדוקטור שישב בועדה. הכרתי בעבר נכים רבים שויתרו על זכאויות בשל מסכת היסורים שעוברת עליהם בועדות. לצערנו, זו לא סטיגמה על המוסד. זו האמת המרה והקשה. כבר קרו מקרים של ביטול הקצבה, קיצוצה, ועוד כהנה וכהנה על פי גחמותיו של פקיד כזה או אחר. וכידוע לכל אדם נכה שעבר תחת ידיהם, עד שמשיגים את מה שמגיע, מזיעים הרבה.
 
למעלה