משהו טוב לקראת שבת :

ויוי 25

Well-known member

בא לכם להתענג על עוגת תפוחים טעימה ואפילו היא ללא קמח וללא סוכר, וגם הכנתה ממש מהירה,
בכמה דקות של ערבוב - והיא בתנור.( מה עוד נוכל לבקש? )

ראשית יש להכין מראש תבנית בגודל 25*25 ס"מ, עם ניר -אפיה משומן במעט שמן.
דבר שני : לחמם מראש את תנור -האפיה 180 מעולות חום.
ולהכין במגש את המצרכים הבאים:
1/4 כוס ממרח-שקדים (או רבע כוס רסק-תפוחים.)
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס חלב סויה- ללא סוכר.
תחליף לסוכר : סוכרלוז - נוזלי 18 טיפות.


2 תפוחי -עץ ,רצוי ירוקים, (גם זן פינק -ליידי יתאים כאן.)
4 ביצים


ההכנה:
פרט לתפוחים והביצים שאותם נשאיר להמשך המתכון ,
נערבב בקערה את כול יתר המצרכים, ולאחר הערבוב כדאי לטעום את רמת המתיקות (במידה ויש צורך,
הוסיפו כעת כמה טיפות נוספות של סוכרלוז, ולערבב היטב.)
להוסיף לקערה 4 ביצים בלולות במטרפה,
ומוסיפים לתערובת שבקערה את הקמחים הבאים :
1/2 כוס שיבולת שועל- טחונה דק לקמח ,(טוחנים כחצי דקה בבלנדר.)
וכוס אחת שקדים טחונים לקמח, (חשוב לטחון בבלנדר עם מנוע חזק כדי שייטחן לקמח דק. )
מוסיפים לקערת הקמחים שקית אבקת אפיה, (10 גרם.)
ויוצקים לתבנית (עם ניר -האפיה המשומן שהוכנה מראש.)

ולבסוף, בעזרת קולפן מקלפים את 2 התפוחים מקליפתם,ופורסים אותם לפרוסות דקות,
ולהניח את הפרוסות הדקות מעל לתערובת שמונחת בתבנית.
ולהכניס את התבנית לתנור המחומם 180 מעלות חום, ולאפות כ- 20 דקות אפיה ,
לאחר מכן, נועצים קיסם בעוגה ובודקים שהקיסם יוצא יבש,
אם הקיסם לח עדיין - יש להמשיך ולאפות עוד כ - 5 דקות.
לאחר מכן להוציא את העוגה מהתנור ולחתוך לריבועים.

לאחר צינון העוגה (אם יישאר משהו ממנה,) אפשר לשמור אותה במקרר בקופסא עם מכסה אטום.
(נשמרת במקרר עד 4 ימים.)

הערה:
מי שאלרגי לשקדים ישתמש ללא בעייה בקמח טף. (יש להשיג בבתי הטבע.)
 
למעלה