משהו טוב מ-ברוקולי :
המלצה לפשטידת -ברוקולי מעולה,טעימה ודלת-פחמימות:
לפני ההכנה יש להפשיר את הברוקולי:
500 גרם פתיתי-ברוקולי קפוא,להכניס לקערת מים חמים עד לכיסוי פתיתי-הברוקולי ,
למשך דקה ולהעביר את הברוקולי המופשר למסננת ,ללחוץ מעט בעזרת הידיים עד לניקוז המים .
יש לחתוך בצל בינוני- לקוביות קטנות,ולטגן ב-2 כפות שמן כ-2 דקות על אש בינונית,עד שיהפוך לשקוף.
יש לחמם מראש תנור-אפיה לחום בינוני,-180 מעלות.
ואלה המצרכים הדרושים + אופן ההכנה:
1) מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן-זית ,על אש בינונית -עד
לשקיפות הבצל.
2) מערבבים בקערה :
10 כפות גבינה "טוב טעם"
1 קופסה קוט'ג ,( אפשר כול גבינה לבנה רכה למריחה.)
4 כפות גבינה -מלוחה .("צפתית" -או אחרת)
1/4 כפית פלפל-שחור,
1/2 כפית אגוז מוסקאט טחון.
4 כפות שמיר-קצוץ.
כפית שטוחה אבקת -שום,
2 כפות קמח + 1/2 כפית אבקת- אפיה.
לערבב, ולטעום ,(לתבל במידה ותרצו עוד תיבול,)
3) להוסיף לקערת הגבינות את הבצל המטוגן,ולערבב.
4) לטרוף במזלג 3 ביצים ביחד עם 5 כפות שמן-זית, ולהוסיף
לקערת הגבינות,ולערבב.
5) לערבב 2 כפות הקמח עם 1/2 כפית אבקת-אפייה,ולהוסיף לקערת -הגבינות.
6) לערבב, ולצקת את התערובת לתבנית בגודל- בינוני .
(אפשר תבנית אינגליש -קייק גדולה עם ניר –אפיה משומן במעט-שמן -ובעוד 5 גביעי מאפינס.)
ממלאים את התבניות כך שהתערובת תגיע עד 3/4 מגובה התבניות,בכדי שישאר מקום לתפיחה)
האפייה כ-20 דקות מכול צד
אופים 20 דקות,מוציאים מהתנור ובעזרת ניר -האפיה הופכים
לצד השני, ומחזירים לתנור עד להזהבה יפה משני הצדדים.)
להוציא מהתנור ולצנן כ-20 דקות ורק אז ניתן יהיה לפרוס לפרוסות מושלמות.
המלצה חמה :תכינו ותהינו –
יוצאת פשטידה משביעה ומאוד ט ע י מה!!!
המלצה לפשטידת -ברוקולי מעולה,טעימה ודלת-פחמימות:
לפני ההכנה יש להפשיר את הברוקולי:
500 גרם פתיתי-ברוקולי קפוא,להכניס לקערת מים חמים עד לכיסוי פתיתי-הברוקולי ,
למשך דקה ולהעביר את הברוקולי המופשר למסננת ,ללחוץ מעט בעזרת הידיים עד לניקוז המים .
יש לחתוך בצל בינוני- לקוביות קטנות,ולטגן ב-2 כפות שמן כ-2 דקות על אש בינונית,עד שיהפוך לשקוף.
יש לחמם מראש תנור-אפיה לחום בינוני,-180 מעלות.
ואלה המצרכים הדרושים + אופן ההכנה:
1) מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן-זית ,על אש בינונית -עד
לשקיפות הבצל.
2) מערבבים בקערה :
10 כפות גבינה "טוב טעם"
1 קופסה קוט'ג ,( אפשר כול גבינה לבנה רכה למריחה.)
4 כפות גבינה -מלוחה .("צפתית" -או אחרת)
1/4 כפית פלפל-שחור,
1/2 כפית אגוז מוסקאט טחון.
4 כפות שמיר-קצוץ.
כפית שטוחה אבקת -שום,
2 כפות קמח + 1/2 כפית אבקת- אפיה.
לערבב, ולטעום ,(לתבל במידה ותרצו עוד תיבול,)
3) להוסיף לקערת הגבינות את הבצל המטוגן,ולערבב.
4) לטרוף במזלג 3 ביצים ביחד עם 5 כפות שמן-זית, ולהוסיף
לקערת הגבינות,ולערבב.
5) לערבב 2 כפות הקמח עם 1/2 כפית אבקת-אפייה,ולהוסיף לקערת -הגבינות.
6) לערבב, ולצקת את התערובת לתבנית בגודל- בינוני .
(אפשר תבנית אינגליש -קייק גדולה עם ניר –אפיה משומן במעט-שמן -ובעוד 5 גביעי מאפינס.)
ממלאים את התבניות כך שהתערובת תגיע עד 3/4 מגובה התבניות,בכדי שישאר מקום לתפיחה)
האפייה כ-20 דקות מכול צד
לצד השני, ומחזירים לתנור עד להזהבה יפה משני הצדדים.)
להוציא מהתנור ולצנן כ-20 דקות ורק אז ניתן יהיה לפרוס לפרוסות מושלמות.
המלצה חמה :תכינו ותהינו –
יוצאת פשטידה משביעה ומאוד ט ע י מה!!!