משהו טיפשי אבל חשוב!

mpsechom

New member
משהו טיפשי אבל חשוב!

נרשמתי לבחינה של מועד מרץ ויש לי בעיה שמטרידה אותי כל כך הרבה, בכיתה שבה תיערך הבחינה (באוניברסיטת תל-אביב) אין שולחנות כתיבה רגילים, יש רק את הכסאות האוניברסטאיות המרגיזות עם השולחן הצמוד והקטן. מבחינתי, פשוט אי אפשר להיבחן בחינה פסיכומטרית על כסאות כאלה ,השולחן הזה כל כך קטן כך שאין מספיק מקום למחברת הבחינה יחד עם דף התשובות, אי אפשר להיבחן בתנאים אלה , זה ממש לא נוח ומוציא אותי מהריכוז הכל כך חשוב בבחינה הזאת, אני אומר זאת כי ניסיתי את זה בעבר, ניבחנתי יותר מפעם אחת בעבר וניסיתי את שני המקרים (עם שולחן ובלי שולחן), בלי השולחן הבחינה היתה ממש סיוט עבורי (המחברת ודף התשובות נפלו יותר מפעם אחת, כאב לי הגב ולא יכולתי להיתרכז וקיבלתי ציון נמוך ומבאס כל כך),אז אני רוצה את דעתכם בנושא, מה איתכם? האם היתה לכם את אותה הבעיה? מישהו קיבל ציון גבוהה גם אם נבחן בלי שולחן כתיבה רגיל?ואיפה לדעתכם יש שולחנות כתיבה רגילים?יש באוניברסיטה העברית בירושלים?ברמת אביב? בחיפה אני יודע שיש כי נבחנתי שם בעבר אבל הפעם לא נישאר שם מקום כי איחרתי בהרשמה,ואם היו שולחנות איפה שנבחנתם אז אמרו לי איפה בבקשה, כי אני מוכן לשנות את מקום הבחינה אם אצתרך, אני מוכן לעשות את הבחינה בירושלים אם יש שם שולחנות רגילים, תענו לי בבקשה כי לא נשאר לי הרבה זמן לשנות, רק תגידו לי איפה יש כי למרות שזה נשמע טיפשי אבל זה מאד מאד משנה וחשוב לי, ענו לי בבקשה כולכם (trker,מושבניקית,psymaster,anat80...). אני תמיד קורה את המודעות שלכם בפורום ואשמח לשתף אותכם בדעותי אחרי שאפתור את הבעיה שלי עם המקום המרגיז שנקבע לי לבחינה, ענו לי בבקשה.

aniani

New member
אז ככה

אני נבחנתי פעם אחת בירושלים, בהר הצופים. איפה שאני עשיתי את הבחינה היו שולחנות ארוכים מאוד, ואע"פ שהיה להם שיפוע מרגיז לכיוון מטה (דהיינו, לשים עליהם בקבוק מים היה משימה בלתי אפשרית בעליל) הם היו, במיוחד ביחס לשאר שולחנות גרועים ששמעתי עליהם (ובמיוחד אלו שציינת), נוחים. כידוע לי, בהר הצופים (שם מתקיימים כל הבחינות של ירושלים) הרוב הגדול של השולחנות בבחינות, דהיינו- אחוז האולמות שבהם יש שולחנות ארוכים ונוחים, הוא גבוה. אגב, אין איזה שהיא דרך שתוכל להתלונן על כך ולבקש שיבוץ מיוחד? תגיד שאתה סובל מכאבי גב או משהו, או תמציא אישור רפואי שאתה לא יכול להחזיק את היד באוויר זמן רב מדי, ולכן אתה זקוק לשולחנות הארוכים האלו. אנה עארף (מצטער, ההודעה דרשה את זה). שיהיה בהצלחה, ותן לזעם להוליך אותך בבטחה ל-800.

mpsechom

New member
תשמע!

אין שום דרך להתלונן על כך ואי איפשר לבקש שיבוץ מיוחד, ביררתי זאת עם המרכז לבחינות ואמרו לי שהיה עלי להירשם לבחינה בתנאים מיוחדים, אבל למועד מרץ זה כבר מאוחר מדי ואם ארצה איפשר לעשות זאת במועד יולי, ואמרו לי שזה עניין של מזל שבמקום שנקבע לי אין שולחנות רגילים, אבל זאת הבעיה, אין לי בעיה רפואית ואני לא צריך להירשם בתנאים מיוחדים, אני פשוט לא רוצה להיבחן בלי שולחנות כי ניסיתי את זה בעבר וזה ממש ממש לא כדי ולא נוח ולא שווה מבחינתי, בלי שולחן רגיל זה יהיה סתם בזבוז, אני בטוח בכך כי נבחנתי שלוש פעמים בעבר וניסיתי את כל התנאים וגם קיבלתי שלושה ציונים ממש שונים, ואם אתה בטוח שבירושלים ברוב הכיתות יש שולחנות אז אני באמת מתחיל לחשוב על זה, זה עדין לא מאוחר נכון? ותודה על התגובה והמידע, יש עוד מישהו שיכול לעזור לי? תענו לי בבקשה!.

traker

New member
איכפת לך בבקשה אולי

לרשום כמה קיבלת?...בשלושת המבחנים? זה לא מפריע לך נכון? זה מעניין אותי. תודה

traker

New member
וואלה...אתה צודק!!

זה באמת מרגיז..אני פחדתי להיבחן בתנאים כאלה..ותודה לאל לא נבחנתי בתנאים כאלה.. אם הייתי נבחן בתנאים האלה...שסיפרת עליהם באמת זה היה קשה להתרכז!! אני עשיתי את המבחן שלי באוניברסיטת חיפה ושם לא היה את הבעיה הזאת.. שם נבחנתי על שולחנות רגילים ונוחים. אני לא יודע מה הולך באוניברסיטאות אחרות ככה שאני לא יכול להגיד לך.. sorry אתה יכול להגיד לי בבקשה...כמה פעמים עשית פסיכומטרי וכמה קיבלת בהם??... זה מעניין אותי...תודה! (מצטער שלא יכלתי לעזור משהו מיוחד)

הנה הזוועה שהייתה לי:

אז ככה. אני באמת שמחה בשביל כולכם שהיו לכם שולחנות נורמליים. כי לי לא היו. תצחקו, תזרו מלח, סבבה. זה לא ישנה את העובדה שאני עשיתי את המבחן עם כיסאות סטודנט. במשך כל הבוקר שלפני המבחן, שיננתי לעצמי כמו מנטרה: "רק שלא יהיו לי כיסאות סטודנט, רק שלא יהיו לי כיסאות סטודנט...". ניכנסתי לכיתה שלי וחשכו עיניי. כן, נכון. כיסאות סטודנט. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. אין, פשוט אין מקום גם למבחן וגם לטופס התשובות. וניסיתי הכל. באמת שניסיתי. בזבזתי יותר זמן על הניסיונות האלה מאשר על פתירת השאלות. המבחן נפל לי 5 פעמים לפחות, הטופס כמעט ניקרע מספר פעמים, והלחץ הרקיע שחקים. אבל עברתי את זה בשלום. יכול להיות שעם שולחנות רגילים זה היה עובר יותר בשלום (אבל אני אסתפק ב-719 שלי). בקיצור, אני לא יודעת מה אתה צריך לעשות כדי לקבל שולחנות נורמליים. לי אמרו שאם נירשמים מוקדם זוכים לקבל כאלה שולחנות, אבל האמירה הזאת הוכיחה את עצמה כמוטעית בטירוף, אז עזוב. לדעתי אתה פשוט צריך לקוות לטוב. יהיה בסדר. תנשום עמוק. מבחינה הסתברותית, אם תמשיך לעשות את המבחן הזה עוד כמה פעמים, בסוף תקבל שולחנות נורמליים. אני מחזיקה לך אצבעות.
מושבניקית.

mpsechom

New member
זה בדיוק מה שהיה לי!

אני מתכוון להרגשה לפני הבחינה ולסיוט ואי הנוחות שהיו לי בבחינה עצמה(בגלל הכסא המעצבן), אבל מבחינת התוצאה זה היה הרבה פחות מה´ 719 שלך(אני מתכוון לפעם הראשונה שבה הציון שלי היה ממש לא טוב ולא משקף מבחינתי ולא רק בגלל הכסא הארור שהיה לי...), אבל שלא תחשבי שאני אעשה את הבחינה עוד פעם כי לא השגתי ציון גבוהה בעבר, הציון שלי הוא טוב וביחד עם ממוצע הבגרות שיש לי אני יכל להתקבל לכל החוגים באוניברסיטה, אבל אני אעשה עוד פעם את הבחינה כי יש לי מטרות אחרות וגם בגלל שאני מאמין שאני לא נתתי את הכל ושביכולתי להשיג ציון יותר גבוהה ממה שקיבלתי, ותודה על העיצות והתגובה!

traker

New member
כמה קיבלת?..

אתה נשמע בדיוק כמוני.. לא משנה כמה אני יקבל בפסיכומטרי הזה שעשיתי עכשיו.. אני מתכוון לגשת שוב לפסיכומטרי..כי אני בטוח שאני מסוגל ליותר!

psymaster

New member
גם בתל אביב וגם בבר אילן וגם בב"ש

(בי-ם אני לא יודע) אפשר ליפול על הכיסאות ה"ארורים" לדעתי גם אם תצליח להחליף לא בטוח שתסתדר (אבל מה יש לך להפסיד) בכל אופן תלמיד שלי סבל מאותה בעייה ושאל אותי לפני הבחינה מה לעשות. (במקרה הכרתי את חדר הבחינה וידעתי שיש שם שולחנות כאלה) ייעצתי לו לדבר בתחילת או לפני הבחינה עם השומרים שיאפשרו לו להכניס שולחן מכיתה סמוכה - הוא ביקש יפה וזה עבד. אני לא מבטיח שזה ילך לך אבל אתה יכול לנסות גם את זה. בהצלחה.

anat80

New member
אני נבחנתי בירושלים

נבחנתי בהר הצופים בבנין מדעי הרוח - והיו לי כסאות סטודנט! זה היה סיוט אבל בסופו של דבר הציון שלי היה טוב מאוד, כך שזה לא בהכרח משנה. נכון שיותר נוח על שולחן רגיל ואתה מבזבז קצת זמן על תזוזות. בבנין מדעי החברה בירושלים אנשים נבחנו עם שולחנות רגילים. הקטע המעצבן - אני נרשמתי יחסית מוקדם למבחן בתקווה שכך אני אקבל שולחנות נורמלים (גם אני חשבתי שזה הולך ככה) - וחברה שלי שנבחנה איתי ונרשמה ממש ברגע האחרון - קיבלה שולחנות רגילים! מבדיקה זריזה שערכנו בין אנשים שנבחנו איתה (עם שולחנות רגילים) ואיתי (עם כסאות סטודנט) גילינו שדווקא אלו שנרשמו מוקדם יחסית נבחנו איתי, והמאוחרים שם.. אז לא בטוח שההרשמה המוקדמת היא מה שמשנה! בהצלחה בכל מקרה :)

anat80

New member
תוספת!

אותה חברה שדיברתי עליה הציעה לי בערך שבוע לפני המבחן שנלך למצוא את המקום שבו אנחנו נבחנות - לחסוך זמן ומתח מיותר ביום הבחינה. קיבלנו המלצה כזאת גם מהמורה בקורס. באמת הלכנו וממש התבאסתי מזה שיש לי כסאות סטודנט (במיוחד אחרי שראינו שלה יש שולחנות רגילים ושבהרבה חדרים אחרים בבנין מדעי הרוח (שם כאמור נבחנתי) יש שולחנות רגילים. בכל מקרה התבאסתי מזה איזה יומיים, אבל למבחן כבר הגעתי מוכנה נפשית למצב, וברור שיש גם את היתרון של לא לחפש את הכיתה בבוקר הבחינה.. מומלץ

aniani

New member
ל- anat80

שלום לך. גם אני אעשה את הפסיכומטרי הקרוב בבניין מדעי החברה בהר הצופים, ורציתי לשאול אותך: את בטוחה ששם יש שולחנות נוחים? כל האולמות שבבניין הזה מכילים שולחנות נוחים?

anat80

New member
היי

אני נבחנתי בבניין מדעי הרוח. אני יודעת שחברה שלי שנבחנה בבניין מדעי החברה נבחנה עם שולחנות רגילים, ועל עוד אנשים שנבחנו באותו בניין (לא בהכרח איתה באותה כיתה) שגם להם היו שולחנות רגילים. הבנתי שרוב הכיתות שם הן כאלו, אבל אני לא יודעת בוודאות. אתה בטח יודע את מספר החדר שבו תיבחן - כדאי לך ללכת כמה ימים לפני הבחינה לבדוק בהצלחה :)

lin23

New member
תתקשר למרכז הארצי...

אני ואחותי לומדות ביחד לפסיכו´ ושלחנו באותו היום את הטפסים (אנחנו נבחנות במרץ). לי קבעו בחינה בבר אילן ב-25.3 ולאחותי בת"א ב- 26.3 אז אחותי התקשרה למרכז הארצי וביקשה להעביר אותי ל-26 לת"א והבחור שם היה באמת נחמד ואמר שאין בעיה ותוך שבוע הגיע אליי המכתב עם התאריך החדש והמקום. אז לדעתי תנסה להסביר להם את הבעיה שלך, אני מאמינה שהם יעזרו לך.

lin23

New member
תתקשר למרכז הארצי

אני ואחותי לומדות ביחד לפסיכו´ ושלחנו באותו היום את הטפסים (אנחנו נבחנות במרץ). לי קבעו בחינה בבר אילן ב-25.3 ולאחותי בת"א ב- 26.3 אז אחותי התקשרה למרכז הארצי וביקשה להעביר אותי ל-26 לת"א והבחור שם היה באמת נחמד ואמר שאין בעיה ותוך שבוע הגיע אליי המכתב עם התאריך החדש והמקום. אז לדעתי תנסה להסביר להם את הבעיה שלך, אני מאמינה שהם יעזרו לך

SWEETYY

New member
פתרון חכם../images/Emo41.gif

מה שאת אומרת מאוד חשוב המדריך שלי בפסיכומטרי אמר לנו שהוא פשוט צירף שתי כיסאות על השולחן הקטן ובכך פתר את המצוקה שהיתה לו

את חושבת שלא ניסיתי?

צירפתי כיסא נוסף ליד הכיסא שלי, ואז השומרים המעפנים אמרו לי שאסור. חירבשו משהו על כך שהבחינה צריכה להיות אחידה ובאותם תנאים לכולם. לא עזר שניסיתי להתווכח ולהגיד שאם ככה, איך זה שיש כיתות עם שולחנות. הם פשוט דיקלמו מה שאמרו להם להגיד, או משהו כזה. רשעים מרושעים.

למעלה