משהו טעים וטוב לנשמה:
הכנתי מתכון לעוגת -תפוחים דלת -פחמימות,ללא קמח,וגם מהירת הכנה.(כחמש דקות עבודה בלבד.) ויוצאת עוגת תפוחים ריחנית וטעימה במיוחד: בפרוסה של 100 גרם, יש רק 2 פחמימות.
יש להכין מראש תבנית צרה (תבנית אינגליש-קייק חד -פעמית.)
להכנה:
1) בתבנית אינגליש-קייק עם ניר-אפיה,יש למרוח שכבה דקה
של חמאה.
2) לחמם תנור אפיה מראש ל- 180 מעלות חום.
המצרכים לעוגת -תפוחים:
3 תפוחים ,
3 כפות גבינה -לבנה,
כפית וחצי קינמון,
1/2 כס קוקוס
2 ביצים
1/2 שקית קטנה אבקת -אפיה
ההכנה:
יש לקלף מ-3 תפוחים את הקליפה,
ולגורר בפומפייה על החורים הגדולים או במגרדת שבמעבד-המזון.)
לאחר מכן, להוסיף לתפוחים המרוסקים שבקערה:
כפית וחצי קינמון,
1/2 כוס קוקוס (הכוונה לפתיתי -קוקוס שקונים בשקית ניילון שקופה.)
3 כפות גבינה לבנה-רכה,מה שיש במקרר (השתמשתי בגבינת -סקי)
2 כפות גדושות אגוזי-מלך (אפשר לחצות כול אגוז לשניים,או לחתוך ל-4.
ולערבב הכול ביחד בקערה. ולטעום טיפונת מהתערובת:
מי שרוצה עוד קינמון-זה הזמן להוסיף.
אם התפוחים חמצמצים אפשר להוסיף 10 טיפות סוכרלוז,
(השתמשתי בתפוחים מ-זן דלישס, שלאחר הריסוק יצאו די-מתוקים.)
כעת בודקים שהתנור כבר מחומם ל- 180 מעלות .
ובקערה קטנה מערבבים היטב במזלג 2 ביצים ,
ומוסיפים אותם לקערת התפוחים עם הגבינה והקינמון ,
לבסוף, מוסיפים את 1/2 שקית אבקת- האפייה ,
מערבבים מהר ויוצקים לתבנית עם ניר האפייה- המשומן
מניחים את התבנית בתנור (על הרשת שבמסילה האמצעית)
ולכוון את השעון למשך 45 דקות,אפייה.
ולאחר זמן זה ,מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות לעוד רבע שעה של אפיה,
וזהו העוגה מוכנה לצינון.
מוציאים מהתנור לצינון של 10 דקות,
ואז יש להכניס את העוגה לשעתיים למקרר להתייצבות העוגה.
מתכון מאוד פשוט להכנה- ויוצא כול כך טעים!
מומלץ בחום!
תכינו -ותיהנו.
לשמירה על איזון הסוכרת לזכור לאכול פרוסה של 100 גרם ליום,
ולא מעבר לזה.
הכנתי מתכון לעוגת -תפוחים דלת -פחמימות,ללא קמח,וגם מהירת הכנה.(כחמש דקות עבודה בלבד.) ויוצאת עוגת תפוחים ריחנית וטעימה במיוחד: בפרוסה של 100 גרם, יש רק 2 פחמימות.
יש להכין מראש תבנית צרה (תבנית אינגליש-קייק חד -פעמית.)
להכנה:
1) בתבנית אינגליש-קייק עם ניר-אפיה,יש למרוח שכבה דקה
של חמאה.
2) לחמם תנור אפיה מראש ל- 180 מעלות חום.
המצרכים לעוגת -תפוחים:
3 תפוחים ,
3 כפות גבינה -לבנה,
כפית וחצי קינמון,
1/2 כס קוקוס
2 ביצים
1/2 שקית קטנה אבקת -אפיה
ההכנה:
יש לקלף מ-3 תפוחים את הקליפה,
ולגורר בפומפייה על החורים הגדולים או במגרדת שבמעבד-המזון.)
לאחר מכן, להוסיף לתפוחים המרוסקים שבקערה:
כפית וחצי קינמון,
1/2 כוס קוקוס (הכוונה לפתיתי -קוקוס שקונים בשקית ניילון שקופה.)
3 כפות גבינה לבנה-רכה,מה שיש במקרר (השתמשתי בגבינת -סקי)
2 כפות גדושות אגוזי-מלך (אפשר לחצות כול אגוז לשניים,או לחתוך ל-4.
ולערבב הכול ביחד בקערה. ולטעום טיפונת מהתערובת:
מי שרוצה עוד קינמון-זה הזמן להוסיף.
אם התפוחים חמצמצים אפשר להוסיף 10 טיפות סוכרלוז,
(השתמשתי בתפוחים מ-זן דלישס, שלאחר הריסוק יצאו די-מתוקים.)
כעת בודקים שהתנור כבר מחומם ל- 180 מעלות .
ובקערה קטנה מערבבים היטב במזלג 2 ביצים ,
ומוסיפים אותם לקערת התפוחים עם הגבינה והקינמון ,
לבסוף, מוסיפים את 1/2 שקית אבקת- האפייה ,
מערבבים מהר ויוצקים לתבנית עם ניר האפייה- המשומן
מניחים את התבנית בתנור (על הרשת שבמסילה האמצעית)
ולכוון את השעון למשך 45 דקות,אפייה.
ולאחר זמן זה ,מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות לעוד רבע שעה של אפיה,
וזהו העוגה מוכנה לצינון.
מוציאים מהתנור לצינון של 10 דקות,
ואז יש להכניס את העוגה לשעתיים למקרר להתייצבות העוגה.
מתכון מאוד פשוט להכנה- ויוצא כול כך טעים!
מומלץ בחום!
תכינו -ותיהנו.
לשמירה על איזון הסוכרת לזכור לאכול פרוסה של 100 גרם ליום,
ולא מעבר לזה.