משהו טעים וטוב לנשמה:

shron17

New member
משהו טעים וטוב לנשמה:

הכנתי מתכון לעוגת -תפוחים דלת -פחמימות,ללא קמח,וגם מהירת הכנה.(כחמש דקות עבודה בלבד.) ויוצאת עוגת תפוחים ריחנית וטעימה במיוחד: בפרוסה של 100 גרם, יש רק 2 פחמימות.
יש להכין מראש תבנית צרה (תבנית אינגליש-קייק חד -פעמית.)
להכנה:
1) בתבנית אינגליש-קייק עם ניר-אפיה,יש למרוח שכבה דקה
של חמאה.
2) לחמם תנור אפיה מראש ל- 180 מעלות חום.

המצרכים לעוגת -תפוחים:
3 תפוחים ,
3 כפות גבינה -לבנה,
כפית וחצי קינמון,
1/2 כס קוקוס
2 ביצים
1/2 שקית קטנה אבקת -אפיה
ההכנה:
יש לקלף מ-3 תפוחים את הקליפה,
ולגורר בפומפייה על החורים הגדולים או במגרדת שבמעבד-המזון.)
לאחר מכן, להוסיף לתפוחים המרוסקים שבקערה:
כפית וחצי קינמון,
1/2 כוס קוקוס (הכוונה לפתיתי -קוקוס שקונים בשקית ניילון שקופה.)
3 כפות גבינה לבנה-רכה,מה שיש במקרר (השתמשתי בגבינת -סקי)
2 כפות גדושות אגוזי-מלך (אפשר לחצות כול אגוז לשניים,או לחתוך ל-4.
ולערבב הכול ביחד בקערה. ולטעום טיפונת מהתערובת:
מי שרוצה עוד קינמון-זה הזמן להוסיף.
אם התפוחים חמצמצים אפשר להוסיף 10 טיפות סוכרלוז,
(השתמשתי בתפוחים מ-זן דלישס, שלאחר הריסוק יצאו די-מתוקים.)
כעת בודקים שהתנור כבר מחומם ל- 180 מעלות .
ובקערה קטנה מערבבים היטב במזלג 2 ביצים ,
ומוסיפים אותם לקערת התפוחים עם הגבינה והקינמון ,
לבסוף, מוסיפים את 1/2 שקית אבקת- האפייה ,
מערבבים מהר ויוצקים לתבנית עם ניר האפייה- המשומן
מניחים את התבנית בתנור (על הרשת שבמסילה האמצעית)
ולכוון את השעון למשך 45 דקות,אפייה.
ולאחר זמן זה ,מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות לעוד רבע שעה של אפיה,
וזהו העוגה מוכנה לצינון.
מוציאים מהתנור לצינון של 10 דקות,
ואז יש להכניס את העוגה לשעתיים למקרר להתייצבות העוגה.
מתכון מאוד פשוט להכנה- ויוצא כול כך טעים!

מומלץ בחום!
תכינו -ותיהנו.

לשמירה על איזון הסוכרת לזכור לאכול פרוסה של 100 גרם ליום,
ולא מעבר לזה.
 

אבו זקן

New member
תיקון טעות

לפי המחשבון שאת עצמך קישרת אליו לפני כמה ימים, העוגה מכילה 12 פחמימות ל- 100 גרם (בעצם קצת יותר כי חלק מהמים שבתפוחים מתאדים באפיה).

 

shron17

New member
לאבו זקן היקר,ההבדל נובע מאופן ההקלדה מכיוון ש,,

במחשבון יש להקלידבדיוק מה מכינים
לציין 3 תפוחים -ללא הקליפה
ואז תהיה התוצאה רק 2 גרם פחמימה.
נסה שנית ותיווכח בתוצאה הבאה:
&nbsp
סימון תזונתי לכל המתכון ל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)290 36
חלבונים (גרם) 23 3
פחמימות (גרם) 15 2
שומנים (גרם) 16 2
&nbsp
כדאי לקרוא את כול המתכון ורק אז להקליד במדוייק,(בקליפת הפרי יש פחמימות.)
ובמתכון מוסבר שמקלפים את קליפות התפוחים,
אז התוצאה רק 2 גרם פחמימות.
ממליצה שתכין את המתכון -ההנאה מובטחת.
 

mrkorr

New member
יש פחמימות בקליפה וגם בתוכן הפרי

מצטער, אבל לא ניראה לי הגיוני שהורדת הקליפה מורידה 10 גרם פחמימות.
המחשבון שאת משתמשת בו הוא תוכנה - ובתוכנות ייתכנו שגיאות (באגים) - למשל שהוא לא יודע לזהות משפטים כמו "תפוח עץ ללא קליפה" ולכן מתוך כל המשפט הזה נלקח רק הסוף: תפוח עץ - קליפה.
אם אני בודק ערכים תזונתיים של תפוח בלבד, עם קליפה או בלי קליפה, ההפרש לא כזה גדול.
עם קליפה: https://goo.gl/noZoKy
בלי קליפה: https://goo.gl/C2kzyj
עוד אחד עם קליפה: http://www.goleango.com/nutrition-value.php?letter=21&food_id=739
עוד אחד בלי קליפה: http://www.goleango.com/nutrition-value.php?letter=21&food_id=737
מעבר להכנסת נתונים למחשבונים כדאי גם להפעיל ביקורת כלפיהם - האם התוצאה שמתקבלת נראית לנו הגיונית. תפוח בינוני הוא תחליף למנת פרי, ז"א כ-15 גרם פחמימות, נניח שנוריד לו את הקליפה - מה משקל הקליפה שהורדנו? האם זה הגיוני שהורדת 1-2 אחוזים ממשקל הפרי תוריד כ-85% ממשקל הפחמימות?
יכול להיות שההשפעה עלייך היא לא רבה ופרוסה קטנה לא תעלה את הסוכר - אבל תפוח לא נחשב כמזון "דל פחמימות" ולכן גם כל סוגי העיבוד שלו במזונות שונים לא יכולים להיחשב כמזון "דל פחמימות".
 

shron17

New member
למרקו, יש המון סוגי-תפוחים ולכן כמות הפחמימות שונה במחשבון,

נכון שהמחשבון הוא כלי עזר ,אבל הוא עדיין לא תורה מסיני,
ואולי חלק מהחישוב מתייחס בעבור זן של תפוח מתוק יותר, מאשר במחשבון האחר.
&nbsp
בכול מקרה במציאות נוכחתי,כי לאחר שאכלתי פרוסה מעוגת-התפוחים, ולאחר שעתיים מדדי את רמת -הסוכר, התברר שרמת- הסוכר לא לא הושפעה מכך,
וזה בעיקר מה שהכי חשוב .
ותודה לך מרקו על התגובה המושקעת.
בברכת יום נפלא ,
שרון.
&nbsp
 

shron17

New member
לאבו זקן,שלחתי לך מסר כי מקודם לא הצלחתי להיכנס לפורום ,

הפעם התוצאה שלך במחשבון
לא הייתה זהה לתוצאה שלי ,וזאת מכיוון שיש להקליד :
3 תפוחים ללא -הקליפה,
ואז כמות הפחמימות תהיה בתוצאה סופית 2 גרם פחמימות בלבד.
&nbsp
בכול מקרה,המתכון דל פחמימות ושווה ביותר לחולי -סוכרת.
לכן מאוד מומלץ להכין את העוגה
מערבבים את כול המצרכים שבמתכון ,ויוצקים לתבנית,(זה 5 דקות עבודה,)
ויוצאת עוגת תפוחים משובחת ,מצננים כמה דקות,
ואז מכניסים לשעתיים למקרר לייצוב המרקם,
מקבלים עוגה משובחת מאוד טעימה!
 

אבו זקן

New member
נראה לי שמר קור ענה לך יפה

ואני רק אוסיף שבקליפה יש הרבה סיבים, כך שהקילוף באמת לא יכול להשפיע באופן חריף כזה.
&nbsp
בהחלט ייתכן שאנסה את המתכון שלך, ואני מודה לך עליו.
 

אבו זקן

New member
חקרתי עוד טיפה

למרות הסכנה שאוכרז שנודניק השנה, כדי להדגיש את הסכנה במחשבון התזונה (עליה הצביע קודם מר קור), הנה מה שקורה כאשר מקלידים "תפוחים" במקום "תפוח":

 

shron17

New member
אבו זקן,כול הכבוד שחקרת את הטעויות של המחשבון,כעת השאלה היא

לאחר שחקרת את הטעויות שבמחשבונים,על איזה מחשבון ניתן לסמוך ?
איזה מהם נראה לך אמין,וראוי לשימוש ללא הטעיות?
 

אבו זקן

New member
אני לא מסתייע במחשבון

המידע באתר foodsdictionary נראה לי טוב, אבל למען האמת אני כבר לא כל כך מתעסק עם חישובי קלוריות ופחמימות כי הדיאטה שלי בערך קבועה ואני לא מזריק אינסולין כך שלא משנה לי בדיוק כמה פחמימות אכלתי בארוחה מסוימת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה