משהו יודע מה מסתירים ברחוב מגדל?

משהו יודע מה מסתירים ברחוב מגדל?

כעת העיריה משפצת את חזות רחוב מגדל... או במילים אחרות בונה חומות לאורך הרחוב עם חיפוי אבן יפה משהו תמוהה ביותר. בהגיון האנושי קודם משפצים בגבולות היכולת את החדרונים העלובים (שלא תאמינו שקיימים עדיין ב"פנינת השרון") בהם גרים בני אדם בתנאים שרבים מכם לא ראו ולא מאמינים שקיימים בארצנו וואחר כך בונים גדרות דקורטיביות. במעשה העירוני האירוני נראה כאילו משהו החליט להסתיר את הבושה מעיני כל. סלאח שבתי ברעננה !!!

../images/Emo13.gif

האמת היא, שלדעתי המאוד אישית - הגדרות מכוערות. אני אוהבת מאז ומעולם את הבתים הקטנים והישנים (לכן בחרתי בבניין מגורי), כך ששיפוצם היה הופך את האיזור להרבה יותר חינני ממה שקורה שם עכשיו. מעניין, לא בררתי כמה עלה שיפוץ הגדרות...גם אם רק לצורך הקמת גדרות - היה נחמד לו ניתן היה לתקצב את בעלי הבתים עצמם. רעיון לא רע. אגב, פסיכולוגית גרידא - סביבה נאה מעוררת מוטיבציה לשימורה ע"י התושבים. אולי זה הרציונל, לך תדע.

למי שגר בבתי עמידר במגדל

אין סיכוי חלק מהגרים בחושות של עמידר חיים על קיצבאות מקוצצות ואין להם כסף לשפץ אפילו מלפפון לכי תראי אנשים שהמזרונים ללינת הלילה נפרשים במטבחון ליד המקרר ומקום המחייה שלהם דומה בגודלו למרחב של מוכר בדוכן לוטו ..ילדים שגדלים ללא שולחן לכתוב וללא כסא לשבת. חוץ מזה, אחרי הקמת ה"חומות" ברחוב גם שק מלט לא יוכל לעבור במרווח שנשאר לאנשים להכנס סלאח שבתי במיטבו....

p a l o m a

New member
זהו עמירם.. סוף סוף מדברים על החיים

האמיתיים. אמרתי כאן כבר פעם שזה נשמע שחיים בסרט עם התלונות על השלטים שכן מצנצנצים בלילה או לא מנצנצים. אז זהו יש אנשים מאד מאד קשיי יום ברעננה... ולא מעטים. מה שמדהים אותי אישית הוא.. שכאשר רוצים לתת לנזקקים - י ו ק!- אין נזקקים... כולם שלחים ב"לך ושוב".. עד שהכנתי חבילה ומסרתי אותה לעובדת זרה נחמדה שהגיעה מרומניה לעבוד אצל אשה קשישה מאד ברחוב. הקיצער יופי שתהחילו אולי לעסוק בעוד מגזרים שקיימים ברעננה הפנינה.

אמרתי - רעיון מצויין לתת להם את התקציב

שאלה פילוסופית-משהו: האם יש קשר בין איכות השכונה לאיכות העצוב של הגדירות? השקיעו פחות? סתם, תוהה.

qrst האחת

New member
לעמירם-זה הזמן וזו העת! -כאלה הם פני הדברים-

ולצערי כולנו מתעסקים רק בדלת אמותינו... יש לשפץ להם את הבתים...יש לתת לילדים שלהם חינוך אפור בחינם...ולו רק כדי לעצור את מעגל העוני...ויפה שעה אחת קודם!!! עמירם - מהכירותי אותך - את האיכפתיות ואת ההתבוננות המרחבית שלך...אין ספק שאתה חייב לחזור לעשייה הציבורית...זו השליחות שלך בחיים...ו...וואלק, זה בגנים שלכם הא...?

ATAF151

New member
פינוי בינוי

צריך לבצע פינוי בינוי לכל המבנים המגעילים הללו.

לצער כולם בלתי ניתן לביצוע

המבנים העלובים שייכים לעמידר ולא לידים פרטיות ולכן לעמידר לא בוער. יכחו עוד קצת עד שהמשתכנים במקום ילכו לעולמם ואז... קדימה לעיסקת הנד"ן המניבה הבאה... האינטרס של עמידר הוא למרר את חיי הדיירים כמה שאפשר שילכו מהר מהמקום

ATAF151

New member
מדוע לא?

מדוע אי אפשר לעשות פינוי בינוי, כך שמי שלא יכול לרכוש את דירתו מעמידר ימשיך לגור בדירה של עמידר, אבל בבית החדש. כלומר עמידר, בתור הבעלים, תקבל דירות חדשות במקום הדירות העלובות, ותמשיך להשכיר את הדירה החדשה בדיוק כפי שהשכירה את הדירה העלובה.

ניטרוי

New member
יש לי מידע שונה לגמרי מפי הכלה

אחד התושבים במגדל אשר מתגורר בבניינים הללו,שוטר לשעבר, סיפר לי לפני שלוש שנים שהציעו להם לעשות בניה חדשה לגמרי והם יקבלו דירה בבניין.אז הדיירים התחילו לדרוש את דירות הגג וכו'. אז ליזמים נמאס. איני שופטת אף אחד אבל גם לא את העירייה. לפעמים מה שרואים מכאן לא רואים משם.

אכן, שמעתי פעם דברים דומים. לכי תדעי....

בכל מקרה חשוב לפתור את הסיפור הזה של שכונות מצוקה ברעננה ובניה דלה, והפרוייקט בברנדס הוא התחלה טובה.

אני רוצה להוסיף דיעה לא פופולארית על ברנדיס

לטעמי, הפרויקט היה צ"ל בן 10-12 קומות. בעתודות הקרקע הקיימות ובחשיבה ירוקה - הגבלת גובה כ"כ מוקפדת תהיה בכיה לדורות.

למיטב זיכרוני הבתים אינם של הדיירים

ואי אפשר לעשות פינוי בינוי על בתי עמידר. בברנדס זה רכוש פרטי וזה הבדל עצום. אולי גם במגדל יש קטע פרטי אבל זה לא הקטע שמוסתר היום ב"חומות של בושה"

עומר247

New member
החמות החדשות ממש יפות

לדעתי.. והכל על חשבון העירייה. הבעיה שהתושבים ברחוב מזניחים את החצרות שלהם וזורקים את כל הזבל שלהם בחצר במקום לפח.. לפחות יהיו חומות שיסתירו את זה. העוני הוא בעיה של כולם אבל ההזנחה היא בעיה שלהם. אני רק לא מבין למה לא הורסים את כל המבנים האלה, הרי השטח היה שווה מליוני דולרים אם היו בונים עליו בנייני מגורים חדשים.

ATAF151

New member
אכן התושבים גם אשמים, אבל הבעיה לא שלהם

דבר נובע מדבר. חלק גדול מהעניים גדלו בעצמם במשפחות עניות, והם פחות משכילים, ומזה נוצר שיש להם פחות מודעות לנקיון ולשקט ולכן הם מזניחים את סביבתם. לא פעם גם תראה עני שיטען שאין לו כסף לקנות מחברת לילד שלו, אבל הוא כן יעשו בשרשרת סיגריות שעולות לא מעט כסף. אבל עדיין אין להסתפק בלהאשים אותם, אלא צריך להשתדל לתת להם תנאים טובים יותר ובמיוחד להקפיד על החינוך של הילדים שלהם, כדי לא להנציח את המצב הקשה שלהם לדורות. כלומר צריך להיות חכמים ולא לחפש את האשם. אם היו עושים להם פינוי בינוי, ובזה מצרפים להם שכנים חזקים כלכלית והשכלתית, זה היה בהחלט צעד בכיוון הנכון.

למעלה