משהו יכול לענות לשאלה הבאה:

משהו יכול לענות לשאלה הבאה:

איך ניתן לשמור מרחק בין שתי מכוניות כשנוסעים בכביש מהיר? למה כי איך שאתה מתחיל לשמור מרחק כבר אין מרחק מדוע?! כי משהו אחר צריך להידחף ולעיתים גם בפרעות. תודה

isra533

New member
מצב באמת מעצבן אבל

החובה שלנו לשמור מרחק (וכמה שיותר) גם אם נצטרך להתרחק שוב ושוב מהרכב שנכנס בינינו לבין הרכב שלפנינו מבלי לחשוב שהוא יוצר מצב מסוכן. שמירת מרחק הוא אחד הגורמים העיקריים (אותו אנחנו גורמים) היוצר מצב מסוכן שלא תמיד מצליחים לצאת ממנו ויכול להביא לתאונה. האחריות היא שלנו לשמור על סביבה לללא סכנות למרות כל אותם נהגים (ולפעמים זה אנחנו) הפוגעים בשטח הבטוח שיצרנו.

ומה אתה עושה אם יש רכב מאחוריך

לא ניתן להאיט את הנסיעה בכביש מהיר - ככנת תאונה

isra533

New member
מבחינתי שמירת מרחק

זה לשמור על מרחב מהרכב שלפנים מאחור ומהצדדים, ברגע שמישהו חותך אותי ונכנס לתחום הבטוח שלי אני דואג להחזיר את המצב כפי שהיה קודם, כאשר דאגתי שגם הרכב שמאחורי יהיה במרחק כזה שלא יהווה סכנה לי ולעצמו. שמירת מרחק מאחור דורשת לאותת לנהג שמאחור שהוא נמצא בתחום הבטוח שלי וגורם למצב מסוכן ע"י זה שהוא קרוב מדי אלי, במצב כזה אני מדליק את אורות המצוקה וברוב המקרים הדבר עוזר ונהגים מתרחקים ממני, במידה ואין הענות אני דואג שהנהג יעקוף אותו ואז אני שולט על המרחק בינינו. האחריות היא תמיד שלי לדאוג שלא להמצא במצב מסוכן.

אני משתדל גם לבחון אפשרות למעבר

לנתיב אחר. אם פנוי אני עובר שמאלה או ימינה - תלוי מאיפה בא אותו נהג. במקרה הגרוע אני בונה גם על הצופר והאורות הגבוהים המהבהבים.

sara100

New member
../images/Emo45.gifגם אני

משתדלת לעבור נתיב, אם פנוי כמובן, זה תמיד נמצא יעיל.

אפשרי.........

ניתן להאיט ואז מישהוא אחר תופס את המקום ומתחיל לקלל, איזה נהג/ת........ לו היתה לנו תרבות, ותרבות נהיגה בפרט היה אפשר לשמור מרחק, לא ניתן לחנך נהג הדברים צרכים להגיע מהבית. תודעת הזהירות בנהיגה לא קימת אצלנו לכולם לא יקרה ..... ולכן לצערי כל שנה אנחנו קוברים כ - 500 כאלה שלהם זה לא יקרה....

isra533

New member
השאלה שרצוי לשאול

מה אתה עושה כדי שלך זה לא יקרה? אפשר לשמור מרחק למרות כל הטענות על אלה שלא מאפשרים לעשות זאת.

sara100

New member
אפשר ורצוי../images/Emo45.gif

אבל לא תמיד אפשרי, כי ישנם תמיד נהגים שחושבים שהכביש הוא מטוס

למעלה