זה מה שאני לא מבינה
למה להגיד שלא אהבת? היא שאלה אם אהבת?
למה פשוט לא להגיד תודה רבה וזהו.
כי תחשבי שזה נקנה במחשבה עלייך. זה באמת פוגע.
אם מביעים הערכה זה כבר מקטין, אבל הערכה אמיתית.
אח"כ כבר לשיקולך, תשימי תחליפי מה שבא לך, זאת הרי גם זכותך כמי שמקבלת מתנה.
אגב, אם משהו שואל מליון פעם אם אהבת, הוא גם צריך לקחת בחשבון שאולי לא אהבת. אבל יש דרך מנומסת להגיד זאת.
זה שמישהו מעניק מתנה, לא מחייב שזה יתאים לי, וגם האדם שמעניק צריך לדעת זאת. וכמובן כול דבר תלוי בנסיבות, באדם וכו'...
אנשים לא מפחדים מהכנות כמו שהם לא אוהבים את הזלזול בהם. זה שהם חשבו עלייך, השקיעו בך בשביל לשמח אותך ואז לקבל פרצוף עקום.
במקום הערכה.
כי מה שבראש ובראשונה הם רוצים, זה שתעריך.
הייתה לי חברה שתמיד הייתה קונה לי מתנות, מאהבה אליי. אבל מהצד שלי המתנות היו חסרות שימוש וכאב לי על הכסף הרב שהיא מבזבזת לחינם (הייתה קונה דברים מאוד יקרים שבכלל לא היו שווים את הכסף בעיניי וגם בכלל לא דברים שאני אוהבת, וגם אם הייתי אוהבת אני חושבת שאפשר לעשות עם הכסף הזה דברים טובים יותר).
לה היה צורך לקנות ולקנות, ואני לא בן אדם חומרי... בכמה פעמים ראשונות הבעתי תודה.... ואז כשראיתי שזה לא נפסק, הסברתי לה בסופר עדינות ובעקיפין... כמובן לא בסמוך ליום שקיבלתי את המתנה.
הסברתי כמה שדברים הכי פשוטים דווקא משמחים אותי, וכמה אני מעריכה את הנתינה והמחשבה עליי שלא נמדדת בכסף...
ואז היא לא הפסיקה לקנות מתנות (כי זאת היא),ועם זה אין לי בעיה, אבל לא בזבזה כמות מטורפת של כסף, ובאמת צמצמה ואז גם יכלתי לקבל זאת ללא נקיפות מצפון ואפילו יותר הערכתי.