משהו יפה שמצאתי באינטרנט

מניסיון עדיף לא להיות כנים כל כך עם אנשים

ולגבי כבוד לדעתי כן צריך להיות מוכנים לאבד אותו מידי פעם

לא כל כך אהבתי שהשגים מגדירים אדם. למרות שאפשר להגדיר גם את המילה הישגים לפי
מה שרוצים. אולי אני פשוט לא אוהבת להגדיר...

elar84

New member
זה כמו שיהיה אדם

שיאמר את כול מה שהוא חושב ברגע נתון ללא רסן, ובזאת יעליב אנשים ויפגע בהם ללא הפסקה. ויצדיק את עצמו ב: " מה?!?! אני פשוט כנה".
צריך להיות כנה (שאגב כנראה שנכון להגיד כן אבל איכשהו זה לא מסתדר לי) אין ספק, אבל צריך קודם לשים מקדימה את כבוד האדם.
לא כותבת את זה בפניה אל מישהו/משהו ספציפי, זה משהו שאני דנה בו תמיד ביני לבין עצמי.
כנות מהמקום של יושר, רגישות וכבוד לאדם לדעת לראות אותו.

עבדה איתי אחת שכול היום הייתה "כנה", והייתה פשוט אדם מזעזע. פגעה בכולם ללא הפסקה.
היא כביכול הייתה "כנה" אבל כנה אך ורק מזווית הראיה שלה (העקומה) כתירוץ להתנהגות הבלתי הולמת שלה באנשים.
וכולנו יכולים להבין שזו לא הכוונה בכנות. העלבה פגיעה היא ללא ספק לא כנות, אלא בעיות אישיות.

אנשים לא מסוגלים להתמודד עם כנות מלאה זו עובדה

לכן אומרים שכשנאמרת ביקורת צריך להתחיל ממשהו טוב
כי אחרת אנשים לא ירצו לשמוע ויכנסו ללחץ כנ"ל באמירת אמת.
זה לא לקחת בחשבון רק את כבוד האדם אלא גם את היכולת שלו להתמודד עם זה.
אני בעד לתבל את זה עם שקרים לבנים תלוי באדם
או לא לומר אמת
עד סופה. כי הם פשוט יתפרקו

elar84

New member
אני מסכימה לחלוטין שהמון אנשים

לא מסוגלים להתמודד עם כנות מלאה. ונכון שאומרים שבשביל להגיד למישהו משהו ושבאמת שהוא יקשיב לבקורת צריך להתחיל מאמירה של משהו חיובי.
בעיניי לכבד אותו זה לחשוב עליו, על אם זה יפגע בו וזו לא המטרה.
אני לא בעד שקרים לבנים, פשוט להגיד מה אתה חושב ואם יש משהו שלדעתך יפגע אתה לא חייב להגיד אותו שלא לצורך.
זה באמת נושא בעייתי, אין ספק. הגבול בין מתי אומרים ואיך אומרים?
ואם שואלים אותי על מתנה שקיבלתי אהבת??? ואני בכלל לא אהבתי. אז איך יוצאים מזה מבלי לשקר ומבלי לפגוע, בעייתי.

שוב, גם אני מתלבטת בדברים ביני לבין עצמי.

נניח על מתנות שקיבלתי שממש אבל ממש לא אהבתי, אני אומרת תודה רבה ומאוד מעריכה את החשיבה עליי, הרצון להעניק לי. (ואני באמת מעריכה מאוד).
ולא תמיד אומרת ואוו ממש אהבתי את המתנה, אלא אומרת משפט אחר, כמו ואוו, תודה רבה, אני מאוד מעריכה את ההשקעה ושחשבת עליי וכו'.
ולא משקרת, וכך יוצאת ממקרה כזה לדוגמא.

פעם אמא של בחורה קנתה לי עגילים

שעלו לה מאה לא אהבתי אותם הם היו גדולים נראו כמו מרצפות ( נראה לי חתכו מרצפות בצבע ורוד ועשו מהם עגילים),
ולא היו לי נוחים באוזן. אמרתי לה תודה אבל שהם לא ממש הטעם שלי והיא מאוד נעלבה.
האפשרות השנייה הייתה להשאיר אותם במקום ריק ולהעלים אותם בדרך מיסתוריתמ וכל המוצא זוכה הייתי צריכה לבחור בדרך השנייה...

elar84

New member
זה מה שאני לא מבינה

למה להגיד שלא אהבת? היא שאלה אם אהבת?
למה פשוט לא להגיד תודה רבה וזהו.
כי תחשבי שזה נקנה במחשבה עלייך. זה באמת פוגע.
אם מביעים הערכה זה כבר מקטין, אבל הערכה אמיתית.
אח"כ כבר לשיקולך, תשימי תחליפי מה שבא לך, זאת הרי גם זכותך כמי שמקבלת מתנה.

אגב, אם משהו שואל מליון פעם אם אהבת, הוא גם צריך לקחת בחשבון שאולי לא אהבת. אבל יש דרך מנומסת להגיד זאת.
זה שמישהו מעניק מתנה, לא מחייב שזה יתאים לי, וגם האדם שמעניק צריך לדעת זאת. וכמובן כול דבר תלוי בנסיבות, באדם וכו'...

אנשים לא מפחדים מהכנות כמו שהם לא אוהבים את הזלזול בהם. זה שהם חשבו עלייך, השקיעו בך בשביל לשמח אותך ואז לקבל פרצוף עקום.
במקום הערכה.
כי מה שבראש ובראשונה הם רוצים, זה שתעריך.

הייתה לי חברה שתמיד הייתה קונה לי מתנות, מאהבה אליי. אבל מהצד שלי המתנות היו חסרות שימוש וכאב לי על הכסף הרב שהיא מבזבזת לחינם (הייתה קונה דברים מאוד יקרים שבכלל לא היו שווים את הכסף בעיניי וגם בכלל לא דברים שאני אוהבת, וגם אם הייתי אוהבת אני חושבת שאפשר לעשות עם הכסף הזה דברים טובים יותר).
לה היה צורך לקנות ולקנות, ואני לא בן אדם חומרי... בכמה פעמים ראשונות הבעתי תודה.... ואז כשראיתי שזה לא נפסק, הסברתי לה בסופר עדינות ובעקיפין... כמובן לא בסמוך ליום שקיבלתי את המתנה.
הסברתי כמה שדברים הכי פשוטים דווקא משמחים אותי, וכמה אני מעריכה את הנתינה והמחשבה עליי שלא נמדדת בכסף...
ואז היא לא הפסיקה לקנות מתנות (כי זאת היא),ועם זה אין לי בעיה, אבל לא בזבזה כמות מטורפת של כסף, ובאמת צמצמה ואז גם יכלתי לקבל זאת ללא נקיפות מצפון ואפילו יותר הערכתי.

לא ביקשתי שיקנו וזאת לא הייתה היומהולדת שלי

חוץ מזה אני לא אוהבת לצבור דברים.
ועדיף שהיא תיקח את זה חזרה מאשר זה ימצא את מקומו לפח
או יעלם בצורה מיסתורית ולא ידועה.
לא אהבתי את זה בשום צורה

אם הייתה לי חברה שהייתה קונה לי כל הזמן

הייתי עורכת לה רשימת קניות יעודית

אם כבר להפציץ אותי במתנות אז לפחות דברים שאני רוצה
וכן אני יכולה להכין לה רשימה אם היא רוצה.
ככה שני הצדדים נהנים היא מבזבזת עלי ואני נהנית

elar84

New member
כן ברור

לזה בדיוק התכוון המשורר כשהמציא את המילה כנות.

elar84

New member
בזכות הכנות שלי היא למדה

אני הערכתי אותה והערכתי את הכסף שלה. ולכן חשבתי עליה. לא פגעתי בה, ובזכות זה 2 הצדדים יצאו מרוצים.

שיהיה לך לילה טוב קוסמת

אור ואהבה

"ואהבת לרעך כמוך..."

מה שאני אוהבת אצלך זה שהדברים שאת כותבת אמיתיים וללא צורך לה

להתיפייף
פשוט ראליות בלי בולשיט
מותר להגיד לא תודה ! זה לא מתאים לי ! ולא רק תודה תודה
אני בטוחה שלא היה לך שום כוונה להעליב ואם הסברת את עצמך כראוי אז הצד השני גם העריך
ואגב עגילים מכוערים מה נסגר אתה?!!....

elar84

New member
היא כתבה שהאימא נעלבה

אם לא שמת לב.
אני לא מעריכה כנות שהיא על חשבון הנפש של האדם, זאת לא כנות זאת פגיעה באדם וזלזול בו.
כנות לא מטרתה לפגוע באנשים ללא רחמים ללא רגישות.

יש הבדל גדול בין אם אתה מעריך ואומר תודה לבין אם אהבת.
לאהוב אתה לא חייב, אבל להעריך זה חשוב. אם אתה לא מעריך את האחר שמעניק לך בשביל לשמח אותך, זאת כבר בעיה.
כנות זה להיות ישר אמיתי אבל לא על חשבון סבלם של אחרים.

אני בן אדם מאוד ישר וכנה, ואמרתי לא פעם על מתנות שקיבלתי שאני אחליף אותן. אין לי בעיה עם זה. אבל יש דרך להגיד דברים וזו הנקודה.
בן אדם עבד עבור הכסף שהוא קנה לך את המתנה, חשב עלייך השקיע בך, ואם אתה מזלזל בו בשניה שאתה אומר:" לא אהבתי " מבלי למצמץ, מאוד בעייתי בעיני.

רותי 11

New member
אל תתבלבלו כנות זה לא

להקיא על האחר כל מה שבא לי
\כנות זה להיות אוטנטי לרגשות
שלך להיות אחד עם עצמך ועם
התחושות שלך.
זה שיש אנשים שהם בוטים וזאת
הדרך שלהם להביע את עצמם
זה עדיין לא עושה אותם כנים
כי אם תשאלו את אותו אחד מה
הוא באמת מרגיש עם עצמו הוא
לא יענה, אבל יהיה לו קל להגיד
מה הוא חושב

היי רותי ,ברור שכנות זה לא להקיא על האחר

אבל לדעתי צריך להיות גם בפרופורציה
לא אומרים לכל אחד את האמת בפנים ,יש דברים שצריך לשמור בבטן
יש אנשים חלשים שרוצים להיות חזקים על חשבון החלשת האחר
אבל תכלס אם חברה או אמא שלה קונות לקוסמת הורודה מתנות בלי סוף והן משקיעות לא מעט והיא שונאת אותן אז זה מראה על אדם ערכי שאומר סטופ ! חבל על הכסף שלכן אני לא מרגישה בנוח עם זה , אתן אולי מתלהבות וקונות לי מתנה אבל אני נאמנה לעצמי ולא חייבת לקבל כל מה שנותנים לי

זה מעיד על בן אדם ישר עם עצמו ולא בן אדם כנוע שצריך את האישור של הסביבה ,אדם חזק מנטלית

למעלה