משהו כאן לא בסדר - ומרגיז

pakmen

New member
משהו כאן לא בסדר - ומרגיז

איך יכול להיות :( אני בעל תואר B.Sc במחשבים מטעם מכללה (טובה) יש לי בערך שנתיים ניסיון בפיתוח (מתוכם שנה עוד מהיותי סטודנט) מכיר המון טכנולוגיות. אן לי דרישות שכר גבוהות - ואני מוכן להתפשר מחפש אתגר. אבל אף אחד לא חוזר - מה אן צורך יותר בעובדים שנתיים כבר לא מספיק. אגב את מקום העבודה האחרון איבדתי כי סגרו את החברה :( אז רציתי לשאול מה אתם חושבים על המצב. האם זה באמת כך - עם נסיון וקשה למצוא עבודה. אני כבר די מיואש.

פשוט אין עבודה.

מפטרים אנשים בכל מקום ולא שוכרים אנשים חדשים אלא אם כן יש לך נסיון ייחודי במשהו ובדיוק באותו זמן מחפשים אנשים עם הנסיון הזה. תנסה לעסוק במשהו אחר עד יעבור זעם. נושאי המשרות הבכירות בתחום הם בוגרי הטכניון ואוניברסיטת ת"א ואולי גם ב"ש ולכן אם אתה "רק" בוגר מכללה יהיה לך קשה להתקבל בתקופה זו אפילו עם נסיון. SORRY ידידי.

לא מסכים איתך

לדעתי מקומות מחפשים בעיקר נסיון. פחות בודקים את התארים. בתחילת הקרירה, אולי בודקים מאיפוא התואר, אבל לאחר מספר שנים, הנסיון מדבר הרבה יותר. לצערי יש הרבה אנשים בחוץ עם יותר משנתיים נסיון, לכן לרוב מעסיק יעדיף עובד עם 5 שנות נסיון על עובד עם שנתיים נסיון. בכל מקרה לא צריך להתייאש. אמנם קשה למצוא עבודה, אבל זה אפשרי, זה פשוט לוקח זמן.

תהיה אופטימי. יכול להיות שקורות

החיים שלך לא אטרקטיביים - כתובים לא טוב. תשפץ ותכין כמה גירסאות של קורות חיים בהתאמה לסוגי משרות שונים. במה יש לך נסיון ?

pakmen

New member
יש לי נסיון בפיתוח

בעיקר ++C נסיון בעיצוב - UML וכו... וכן ניסיון (לא רב אמנם) ב - JAVA/J2EE. ידע ב - NET. במה כדאי לי להשקיע יותר ? כלומר באיזה תחום - יש לי יכולת לימוד עצמי גבוהה מאור. האם כדאי לי להצטרף לאיזה פרוייקט קוד פתוח ? תודה

twozig

New member
השוק לא מתעניין בבוגרי מכללות

אלא אם כן אתה איזה עילוי עם ניסיון שהתואר לא מדבר לידו. תואר ממכללה במדעים מדוייקים הוא פיסת נייר חסרת כל ערך.... אבל אתה כן יכול לתלות אותו על הקיר ליופי!

pakmen

New member
בהנחה שאתה צודק ...

האם אתה יכול להסביר לי מה ההבדל הגדול בן בוגר מכללה לבין בוגר אוניברסיטה בהקשר המיקצועי ? ואל תתן לי את הדוגמה הנדושה שבאוניברסיטה לומדים מתמטיקה ברמה יותר גבוהה כי זה בולשיט !!!!!!!! היום צריך מתמטיקה כדי לפתח אלגוריתמים וגם את פיתוח האלגוריתמים לא עושים בוגרי מדעי המחשב אלא במקרה הטוב מתמטיקאי. היום התואר במכללות הטובות (ויש בארץ רק שלושה כאלה - אולי ארבעה - שדרך אגב רוב המרצים שם הם מהאוניברסיטאות לדוגמה במכללת ת"א רוב המרצים מאוניברסיטת ת"א ובמכללת נתניה רוב המרצים הם מבר אילן או מהטכניון) - ולאחר שהייתי בארה"ב נוכחתי לדעת שתארי מדעי המחשב שם דומים באופיים לתארים של המכללות בארץ ולא של האוניברסיטאות - זאת סתם פלצנות ללמד תלמידים של מדעי המחשב 60% מהתואר במתמטיקה - זה לא נדרש. ודבר חשוב נוסף - אל תשכח שאוניברסיטאות צריכות להרוויח קצת כסף בנוסף להכל - והמבין יבין !!!

twozig

New member
בדיוק מה שהייתי מצפה לשמוע מבוגר

מכללה.... א. זה שבמכללות מלמדים מרצים מאוניברסיטאות לא מעיד על שום דבר. אולי זה מעיד שהם מנסים להשלים הכנסה. תשאל כל מרצה במכללה והוא יגיד לך שהוא אינו מקפיד על אותה רמה כי רמת הסטודנטים במכללות ירודה הרבה יותר. ב. שאלת את עצמך למה האוני' לא מכירות בקורסים של מדעים מדוייקים של סטודנטים העוברים ממכללות? ג. אל תשווה את הרמה בארץ לחו"ל. לצערי בשנים האחרונות, הרמה באקדמיה בארץ יורדת בגלל שרת החינוך הנפלאה שלנו שדואגת לטפל פוליטית במל"ג וכך לתת אישורים על ימין ושמאל לכל מכללה קיקיונית... אבל עדיין הרמה באוניברסיטאות בארץ היא מהגבוהות בעולם. האוניברסיטה העברית היא המוסד הטוב בעולם ללימודי מדעי המחשב. בקיצור תלה את התעודה שלך על הקיר ותרשום בקורות חיים שלך שאתה בוגר מכללה מהולל....

pakmen

New member
אתה טועה בגדול

בדבר אחד אני מסכים: המרצים אכן אינם מקפידים על אותה רמה אולם סטודנט שהשקיע בלימודים במכללה והיה טוב שם יהיה טוב בכל אוניברסיטה. אולם דיברתי רק על שלוש או ארבע מכללות רציניות בארץ (אני מתעלם מהשאר כרגע) ובנוגע להכרה בקורסים: לאחרונה התקבלתי ללימודי תואר שני בטכניון (מדעי המחשב) כנראה אעשה התמחות בעיבוד תמונה והקורס היחיד שביקשו ממני להשלים הוא חישוביות ולוגיקה (הם מבקשים זאת מכל מי שממשיך לתואר שני חוץ מבוגרי טכניון) אגב ביקשו זאת גם מחבר שלי שסיים בבר-אילן. אז אם הטכניון קיבל אותי זאת אסמכתא טובה מספיק בשבילי להכרה בלימודי התואר הראשון (אגב בסוף בחרתי להמשיך לעבוד ומאוחר יותר להמשיך תואר שני). ועוד נתון חשוב לא פחות - המוסד מספר אחד בעולם ללימודי מחשבים (בעיקר מדעי המחשב) הינו MIT (ולפעמים berkeley) תלוי בדרוג השנתי ואני חושב שכולם יסכימו איתי. כנראה שלא הפנמת זאת - וזאת בדיוק התגובה שהייתי מצפה מסטודנט (לא משנה איפה הוא לומד) שלא מצליח לראות את כל התמונה. שיהיה לך סופ"ש נעים.

צרות

New member
ביבי אמר שהשוק מתושש

תשמע, בשלושת החודשים האחרונים לא היה לי אפילו טלפון אחד, כלום, נאדה, אפילו לא מה נשמע. כבר התיאשתי והפסקתי אפילו לשלוח קורות חיים. בשבועיים האחרונים פתאום היו לי שני ראיונות ועוד כמה התקשרויות מחברות השמה המודיעות לי שהן שולחות את ק"ח שלי לפה ולשם ואם זה מתאים לי. אז אולי זה מקרי אבל אני בכל זאת התעודדתי. מה אתה מתכוון שאתה כותב "אף אחד לא חוזר"? האם הייתה בראיונות ולא חזרו אליך, או שבכלל לא הגיבו לק"ח שלך?

למעלה