משהו כללי בנושא אפוטרופסות

ronnyw

New member
משהו כללי בנושא אפוטרופסות

המסר של GUI למטה הזכיר לי עניין, שחשבתי שראוי שאפנה אליו את תשומת ליבכם: בזמנו אחי ואני הפכנו לאפוטרופסים של אימא שלי. עקב חוסר מחשבה, המינוי הוא ל: "השם-שלי ו השם-שלו". במקרה כזה, שנינו חייבים לחתום על כל דבר ועניין שנוגע לאימא. אם היינו מקבלים מינוי ל "השם-שלי ו/או השם-שלו" - היה מספיק רק אחד מאיתנו. (זה עלול להיות ממש חשוב, אן מדובר, נניח, בניתוח, ואחד האפוטרופסים לא נמצא קרוב, או אפילו בחו"ל...). בקיצור - אם אתם בהליך אפוטרופסות, בו האפוטרופוס יהיה יותר מאדם אחד (אחים על הורה, בן ואבא על אימא וכו') - הקפידו על התוספת "או", כדי שכל אחד מהם יוכל לפעול באופן עצמאי.

צודק

אנו פתרנו את הבעיה בכך שמינינו רק את אחי הבכור לאפוטרופוס, אם כי כולנו מעורבים, בצורה זו או אחרת, בהחלטות ובהחלט עוזרים בידו. לא פשוט כל הנושא הזה בכלל, למצוא את עצמנו אחראים, פיסית ומשפטית, על ההורים שלנו. לא פשוט בכלל. לגבי אמא שלי, פתרנו את הבעיה בלי אפוטרופסות - פשוט החתמתי אותה, כשדעתה עוד היתה צלולה יותר, על מסמך המתיר לי לעשות את כל הפעולות הכלכליות עבורה. לגבי דברים אחרים, הרי שמאחר ואבא נמצא תחת אפוטרופוס בעצמו, הרי שאם חלילה נזדקק לזה, הם בכל מקרה יבקשו רשות מהילדים.

gui1

New member
בזמנו

כשסבתא הועברה למועדון דיברו איתונו על אפוטרופוס אבל כיוון שאפ אחד מקרובי המשפחה לא רצה לקחת אחריות אמרו : די ה לצרה בשעתה " והנה עכשיו הגיע שעתה ועדיין לא מעונינים למנות אפטרופוס אם חו"ח סבתא תצטרך ניתוח האם דעת הילדים לא מספיקה ? האם לא ינתחו אותה ?

ronnyw

New member
במקרה של ניתוח

יש איזה הליך שמבוצע בבית החולים עצמו. אני חושבת שזה איזה סידור זמני שמתבצע מול היועץ המשפטי של בית החולים. זה עניין די פרוץ, כי לפעמים מגיעים אנשים ללא הכרה וללא בני משפחה (נפגעי תאונות דרכים למשל) שחייבים לעבור טיפול מידי, אז לא מטפלים בהם?!... וכל זאת מוצאים לזה פתרון משפטי. אינני בקיאה בפרטים (אולי מישהו בפורום יודע. נדמה לי שענתי עברה עניין דומה)

../images/Emo24.gifרוני במקרה של ניתוח

אז ככה, הדוד של אישי שבר את הירך הוא אדם ערירי ולא חי עם אשתו שנים רבות לקחנו אני ואחותו שהיא חמותי לעזור לו לקחנו אותו לבית חולים שם לא רצו לנתח אותו כי הוא לא כל כך בסדר שיכלית והרופאים החליטו ומהר שאני או חמותי נלך לבית משפט ולבקש עליו אפוטרופוסות בקשתי מהרופאים לא יתכן לחקות ולו רגע אחד כי הוא סובל עשו מה שאתם מבינים בלי אפוטרופוסות עליו, לבסוף החליטו לנתח כנראה ע"י חתימת 4 רופאים, לאחר כשנה שוב הוא אושפז ואז הרופא אמר צריך מינוי עליו כדי לעשות לו בדיקה חודרנית מחוט השידרה, העובדת סוציאלית של בית החולים כתבה תביעה לבית משפט עם מכתב רפואי של הרופא המחלקה בבית החולים אני ניגשתי לבית המשפט פתחתי תיק והגשתי לשופטת את התיק(אני יודעת את סידורי בתי המשפט כי עבדתי אצל עו"ד) אחרי כשעה השופטת ניגשת אלי ונותנת לי את ההחלטה האומרת שאני מנויה כאפוטרופוסית על החסוי-חולה ל-3 חודשים אני לא שתקתי ואמרתי לה לא יתכן 3 חודשים על גופו כי אם החולה יצטרך שוב ניתוח אני שוב ארוץ לבית משפט, והשופטת הוסיפה להחלטה כך , יש למסור את ההחלטה לעובדת סוציאלית במקום מגוריו והיא תגיב על ההחלטה לתת על החסוי אפוטרופוסות לכל חייו, ועד שהעובדת סוציאלית הגיבה ועד שבית המשפט נתן את החלטתו החסוי נפטר תוך 4 חודשים, ממש אחריות משוועת וזועקת לשמים כך הם משרדי הממשלה.

שכחתי לכתוב לך שהחסוי לא שיתף פעולה

על הבדיקה מחוט השידרה הוא כל פעם זז והיה אסור לזוז ולכן הרופא לא ביצע את הבדיקה.

טובים השניים מן האחד

אקדים בכך שאני עצמי טרם טפלתי במינוי אפוטרופוס לאשתי, כי עו"ד בשם אסף ברק, שהומלץ ע"י מרכזת קבוצת התמיכה, אמר לאחר ששמע פרטים, כי במקרה שלי אין צורך, או מוקדם מדי, למנות אפוטרופוס. אבל התעניינתי בנושא ואני מרשה לעצמי להמליץ למנות יותר מאפוטרופוס אחד, כמובן כפי שהומלץ בציון ו/או. הסיבה היא שאם קורה ארוע דחוף והאפוטרופוס נמצא רחוק, או חלילה במצב שאינו יכול לחתום, תהיו בבעיה. לכן מוטב להוסיף עוד קרוב אחד או שניים.

ענתי44

New member
אצלנו

הניסוח של בית המשפט היה אפוטרופסות שלי ושל אחי עם המילים ביחד או לחוד, הווה אומר, שמספיק רק אחד מאיתנו כדי לחתום על הליך רפואי

אירילה

New member
חיפוש מידע בתוך הפורום

בדף הראשי של הפורום מצד שמאל למעלה ישנו חלון חיפוש בפורום/מתקדם. כל מה שביקשתם לדעת על נושא מסויים רלוונטי לאלצהיימר ,רק לכתוב בחלון החיפוש את נושא המידע וללחוץ על חיפוש בפורום והכל לפניכם. בהצלחה גרשון

למעלה