משהו כללי בנושא תרופות

ronnyw

New member
משהו כללי בנושא תרופות

קראתי פה מסרים רבים בנושא תרופות, כולל מישהי שהזכירה כמות תרופות (16 ביום??!!) שהחולה שלה לוקח. אז חשבתי לספר לכם שוב על מקרה אימא שלי: לאחר אישפוז בבי"ח רגיל, היא נשלחה לשיקום בבי"ח גריאטרי. ההנחה שלי שזה המקום המתמחה באנשים זקנים ורואה את התמונה הכללית של החולים. מנהל המחלקה במקום ראה את רשימת התרופות שאימא שלי לוקחת כבר שנים - והתפלץ.... חלק מהדברים (נוגדי קולסטרול למינהם, מדללי דם וכו') היו ממש לא טובים לה. מה שקורה לכולנו זה שאנחנו ממשיכים עם תרופות ישנות שנים ע"ג שנים, ללא עצירה לצורך הערכה מחדש, לפעמים סתם כי לא הולכים דרך שגרה לרופא המשפחה, אלא הולכים רק עם בעיה מסוימת ומייתחסים רק אליה. (אני מכליליה. ייתכן שיש רופאי משפחה שעובדים אחרת) אז אנא, היו עירניים גם לעניין זה...

ענתי44

New member
לחיזוק דברייך רוני

אספר גם על אמא שלי. מגיל ארבעים בערך היא חלתה באפילפסיה ושנים טופלה בתרופות. בגיל שבעים חלתה בסכרת וכולסטרול, וקיבלה עוד תרופות. בכל פעם שהיתה עם התקף הגבירו לה מינונים. כשהיו מקרים של הרעלת כדורים הפחיתו. בשנה שעברה בעקבות האישפוז הממושך הכפילו לה את הכדורים, ואמא היתה ממש זומבי. ואז היא הגיעה לבית חולים עם בעיות בתפקוד כבד. המצב היה חמור. המינון הרב של התרופות ואי התאמה בין תרופות יצרו בעיה. הרופאים הורידו ממנה את מרבית הכדורים. נתנו כדורים מדור חדש שלא פוגעים בכבד. והיא מקבלת היום רק 5 כדורים. ממליצה בחום לגשת לרופא משפחה ולבקש ברור כדורים ולבדוק אם אין פגיעה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif מחזקת את דברי רוני וענתי

אני מכירה אישית מקרה של הרעלת תרופות שהגיע למצב ממש קריטי והסתיים באישפוז במוסד במחלקה סיעודית. האישה מעולם לא חזרה למצב תפקודי הקודם שלה ועד היום היא מבולבלת ומנותקת מהמציאות. אצלנו בקופ"ח מכבי אם יש ריאקציה שלילית בין תרופות, המחשב מייד מאותת על זה. גם רופא המשפחה שלנו מאוד מקפיד שלא יהיה מצב של ניגוד בין התרופות ושלא יהיו מינונים גבוהים יתר על המידה.

hregev

New member
תשובה לענתי ורוני

כנראה שנפלה פה איזו אי הבנה - דיברתי על 61 כדורים ביום שחלקם פעמיים ביום למחלות לצערינו: הקיבה, הלב, (צינטור לאחר דום-לב) , לחץ דם גבוה וכמובן המחלה הנחמדה שדבקה בנו. כמו שנילי אמרה לכם, אצלנו ב"מכבי" הכל עובר דרך המחשב, כך שלא יכולות להיווצר תקלות כגון אלו שאתן מצביעות עליהן. חני טעיתי במספר הכדורים , 16 כמובן

ענתי44

New member
זה קיים בכל הקופות

למשל אצלי, קיבלתי אנטיביוטיקה מיוחדת לדלקת אוזניים. הבעייה שיש כדור שאני מקבלת באופן לא סדיר שיוצר ריאקציה עם האנטיביוטיקה וקיבלתי אותו, בלי שידעתי. זה יצר לי בעיות של לחץ דם גבוה ( שבדרך כלל אצלי הכל בסדר) ודימומים. רק כשקיבלתי שוב את התרופה זה רשם שיש ריאקציה מול האנטיביוטיקה. הזעיקו את הרוקחת הראשית ואת הרופאה שלי. אני למדתי שמעכשיו אני מספרת לכל רופא מקצועי על כל תוסף מזון או ויטמינים שאני לוקחת.אבל כשזה נוגע לאנשים עם דמנציה אז הם כמובן לא מודעים ולכן עלינו החובה לבדוק ולעמוד על המשמר.

קורנית

New member
מסכימה לגמרי

גם אמא שלי לקחה המון תרופות. כששאלנו בבית המרקחת במקום מגוריה הקודם, אמרו שזה מה שרשמה לה הרופאה - ואיתה אי אפשר היה לדבר... וחוצמזה שאמא היפוכונדרית, אז היא מאד אהבה הרבה תרופות. עכשיו, כשהעברתי אותה קרוב אלי, ניגשתי לרופא המשפחה הצעיר שבכאן. הוא העיף חלק גדול מהתרופות - כולל לכולסטרול, לצרבת והשד יודע מה עוד... ואין שום שינוי לרעה (כלומר, יש, אבל רק ברמה קוגניטיבית. אוף)

ronnyw

New member
חני, הבהרה קטנה

אני יודעת שהמחשבים עולים על תרופות סותרות . אני התכוונתי יותר לתרופות שלוקחים במשך שנים, כי פעם היתה בעיה כזו או אחרת. הבעיה אולי נעלמה - אבל ממשיכים עם התרופות.

ענתי44

New member
ועוד משהו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3422072,00.html כתבה שמתפרסמת בידיעות בנושא התמכרות לתרופות והנזקים בשימוש בתרופות לאורך שנים.

למעלה