משהו לא ברור ב Animals (שאלה)

erezsh

New member
משהו לא ברור ב Animals (שאלה)

היי. קודם כל מכיוון שלראשונה אני רואה את הפורום הרשו לי לברך עליו. אני אפקוד אותו בתכיפות לבטח. ועכשיו לשאלה - בשיר Sheep, קיים קטע מוזיקלי אחרי הבית השני. הבית השלישי אמור להתחיל The lord is my shephard וכו', אבל לא משנה כמה אני מקשיב, אני לא מצליח לשמוע אף מילה מהבית הזה. ואז זה ממשיך כרגיל עם Bleating and babbling... מישהו יכול להסביר לי? תודה.

meandmeandme

New member
../images/Emo129.gif

הבית השלישי הוא בעצם מה שאתה חשבת שהוא הקטע האינסטרומנטלי. רוג'ר מדקלם שם אצ הקטע עם הרבה אפקטים על הקול שלו וזה בעצם נשמע כמו מין סולו כזהץ. תקשיב טוב טוב ותראה שזה בעצם מילים. הקטע הזה הוא לדעתי פשוט גאוני, אחד מהטקסטים הכי טובים ברוק. בכלל הדיסק הזה כתוב בצורה מושלמת. ברוך הבא לפורום
.

meandmeandme

New member
בעיקרון...

הוא מבוסס על "ה' רואי" מספר תהילים (אם אתה אומר, אני ממש לא בטוח) אבל זה בעיקרון פרודיה, יש שינויים קלים.

דדאלוס

New member
ה' רואי???? (קצת הגהה, חבר'ה)

ליתר דיוק "ה' רועי, לא אחסר..." וכל היתר בתהילים פרק כ"ג. אני לא ממש הבחנתי בשינויים קלים, ולכן לדעתי זו לא פרודיה. האם תוכל להפנות אותי לאסמכתא בנושא הזה? אגב, גם מריליון מצטטים משם... והטקסט המלא מתהילים הוא: The LORD is my shepherd; I shall not want. He maketh me to lie down in green pastures; He leadeth me beside the still waters. He restoreth my soul; He guideth me in straight paths for His name's sake. Yea, though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for Thou art with me; Thy rod and Thy staff, they comfort me. Thou preparest a table before me in the presence of mine enemies; Thou hast anointed my head with oil; my cup runneth over. Surely goodness and mercy shall follow me all the days of my life; and I shall dwell in the house of the LORD for ever.

erezsh

New member
מה,

בברית החשודה (כן אני יודע שלא כך כותבים את זה) מופיעה המילה yea?

DUDE5

New member
תהילים זה לא בברית החשודה

איזה מן יהודי אתה???

erezsh

New member
לא משנה

הרי כל ה Bilble הנוצרי הוא תרגום לאנגלית של התנ"ך, מה שהופך אותו לגירסא אחרת, לא המקורית. תוך כדי כך הוא מאבד הרבה משמעויות "נסתרות" אבל חשובות שהיית יכול למצוא בגירסא המקורית (וואוו, פתאום קלטתי - יש לנו משהו מקורי בישראל!) ולכן מבחינתי זה חלק מהברית החשודה. הרי מן הסתם לא רשום yea בגירסא המקורית שלנו! ------------- איזה מן יהודי אני? כזה שקורא קהלת באמצע הלילה כדי לבדוק מה יש לו להגיד על משמעות החיים.

meandmeandme

New member
אמממ...

כן... שמתי לב לטעות כתיב אחרי שכבר שלחתי ולא ממש היה לי כוח לתקן... אני מתנצל מקרב לב... באמת
אממ...כרגע אין לי איזה הוכחה ברורה אבל אני די בטוח שזה נכון... כאילו "master of the art of karte"? מה לתנ"כ ולקרטה? לא רק שזה תקופות שונות זה גם בחינה גאגרופית לא קשור. "we'll make the bugers eye ware?"? בגר זה סלאנגן אנגלי. בכלל... קח... תעשה השוואה בין שני הטקסתים:The Lord is my shepherd, I shall not want He makes me down to lie Through pastures green He leadeth me the silent waters by. With bright knives He releaseth my soul. He maketh me to hang on hooks in high places. He converteth me to lamb cutlets, For lo, He hath great power, and great hunger. When cometh the day we lowly ones, Through quiet reflection, and great dedication Master the art of karate, Lo, we shall rise up, And then we'll make the bugger's eyes water.

meandmeandme

New member
אמממ...

כן... שמתי לב לטעות כתיב אחרי שכבר שלחתי ולא ממש היה לי כוח לתקן... אני מתנצל מקרב לב... באמת
אממ...כרגע אין לי איזה הוכחה ברורה אבל אני די בטוח שזה נכון... כאילו "master of the art of karte"? מה לתנ"כ ולקרטה? לא רק שזה תקופות שונות זה גם בחינה גאגרופית לא קשור. "we'll make the bugers eye ware?"? בגר זה סלאנגן אנגלי. בכלל... קח... תעשה השוואה בין שני הטקסתים:The Lord is my shepherd, I shall not want He makes me down to lie Through pastures green He leadeth me the silent waters by. With bright knives He releaseth my soul. He maketh me to hang on hooks in high places. He converteth me to lamb cutlets, For lo, He hath great power, and great hunger. When cometh the day we lowly ones, Through quiet reflection, and great dedication Master the art of karate, Lo, we shall rise up, And then we'll make the bugger's eyes water.

tseliot

New member
עוד שאלות לגבי אנימלס:

1. בכמה מקומות התייחסו לדמיון של הדיסק ל"חוות החיות" של אורוול, אבל תמיד התיחסו לזה כאל דימיון מקרי וטענו שהם לא התכוונו לזה... אתם אוכלים את זה? זה יותר מדי דומה לטעמי... 2. לכל עטיפה של תקליט של פינק פלויד יש קשר לדיסק. בין אם זה בחומה על העטיפה של החומה ובין אם זו המשמעות של הפריזמה בדרק סייד, או הפרה באטום הארט מאד'ר. את העטיפה של אנימלס מעולם לא הצלחתי להבין... אוקי יש שמה חזיר, מה שמכסה שלושה שירים
אבל בכל זאת... יש למישהו מושג?

tseliot

New member
זה לא מנומס לענות לשאלה בשאלה ../images/Emo13.gif

סתם... אם תסתכל על הTHEME של הדיסק תראה שהפרה מבטאת אותו בפשטות. אין פה יותר מדי מה להסביר תיאורטית, זה פשוט סמל שמתאים לדיסק... אם אתה ממש רוצה אז אני אסביר קצת יותר...

meandmeandme

New member
הפרה הבוהה

לעטיפה של הדיסק "אמא לב אטום" חברי פינק פלויד רצו את העטיפה הכי עממית שיש, הם רצו משהו פשוט ויצור איזשהו ניגוד וחיבור בין בנורמה לאבלום. אז סטורם וחבריו להיפגנוסיס הלכו לשדה באנגליה וצילמו את הפרה הראשונה שהם ראו. הפרה הזאת בסופו של הפכה לעטיפה של הדיסק וחברותיו כיכבו בחוברת הפנימית ובעטיפה האחורית.

meandmeandme

New member
עוד תשובות ../images/Emo9.gif

1. רוג'ר ואטרס מעולם לא הכחיש את הקשר בין באלבום שלו לספר חוות החיות של גורג' ארוול. הדיסק לוקח את ההדמייה שיש בספר ומעביר אותה מהעולם הקומוניסטי להעולם הסוציאליסטי, זה ידוע וברור והקשר לעלום לא הוכח. 2. אממ... אין איזה משמעמות מיוחדת מאחורי העטיפה של אנימלס. לפחות אני לא זוכר כרגע. אני זוכר שפעם קראתי משהו אבל שכחתי ואני מצטער
. אם אני יזכר אז אתה הראשון שתשמע
.

tseliot

New member
אולי

מישהו שמבין יותר ממני בעניני פינק פלויד יעשה הסבר לכל עטיפה של פינק פלויד...?

erezsh

New member
נראה לי

שהצילום של המפעל הזה אמור להיות מחאה נגד התעשייתיות או משהו כזה. אבל אין לי ממש מושג.

למעלה