משהו לא צפוי ואין הסבר

justme007

New member
משהו לא צפוי ואין הסבר

אחותי נסעה בחזרה לארה"ב אחרי ביקור של 3 שבועות. במשך ה3 שבועות האלו אמא כמובן קראה לה אורחת ולא זיהתה אותה (כי היא התשנתה מאוד ב 13 שנה שהיא לא הייתה כאן). ניסינו כל הזמן הזה לומר לה שזאת תמי להראות לה תמונות ולנסות שוב ושוב לגרום לאמא לומר את השם שלה: "תמי" אבל אמא סרבה להוציא את זה מתוכה. היא קראה לה רוב הזמן :"זאתי" והצביעה עליה. וכל פעם שאלנו אותה: "אמא איך קוראים לה?" היא הייתה עונה: "זאתי, אני לא זוכרת איך קוראים לה" ושהיינו אומרים לה: "תמי" היא לא הייתה חוזרת על השם, כאילו שמשהו בתוכה מסרב להודות שזאת הבת שלה. היו לנו מאוד רגעים קשים, כמו שאחותי הראתה לה את התמונות של הנכדים, אז אמא אמרה לה: "יו איזה חמודים, הם שלך? מי שומר לך עליהם עכשיו שאת פה, אמא שלך?" אלו אמירות מאוד קשות שמאוד קשה להתמודד איתם, זאת הפעם הראשונה שיצא לכולנו לראות את העתיד, אחותי פשוט הייתה הראשונה בתור. שאחותי עזבה, אבא שלי בכה ככ חזק, ממש כמו ילד קטןף בכי נחנק עם קול והוא בקושי הצליח לדבר, ושתבינו, אבא שלי מעולם לא הראה רגש שקשור בו, הוא מעולם לא בכה, רק אולי פעם אחת שהבת של אבא שלו החורג סילקה אותו מהבית. אבל עד לפני שנתיים שאמא חלתה הוא לא בכה מעולם. ובפרידה מאחותי הוא בכה באופן כזה שכולנו בכינו איתו וזה היה בגלל משהו מאוד לא צפוי שאין לי הסבר אליו: שאחותי עזבה אז אמא אמרה לה שלום ונסיעה טובה, אבל שאמא ראתה שבאמת היא עוזבת ושהתיקים שלה באמת הוכנסו לרכב אז אמא צעקה: "תמי, תמי" והלכה לחבק אותה. זה מאוד לא מובן לי, למה בכל הזמן הזה היא לא אמרה את השם שלה ורק שהיא עזבה אז אמא פתאום קראה לה, האם היא באמת ידעה שזאת הבת שלה? או שהיא רק נזכרה שזה השם שאמרנו לה שקוראים לה? אין לי הסבר... הדפסתי תמונה של אחותי עם אבא, שאמא תראה אותה כל בוקר. התחלתי גם למסגר תמונות של כל המשפחה בכל הבית, שאמא לא תשכח.

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif

אני קוראת את מה שכתבת שוב ושוב והדמעות מטפטפות למקלדת. הלוואי והיו מצרפים לאלצהיימר מילון, כדי שאנחנו, המשפחה, תיטיב להבין מה עובר עליהם, מה מתחולל בתוכם.זה פשוט מדהים.מה שאת מספרת וכל כך כואב. שולחת לך חיבוק חזק ובכל זאת.... טוב שאחותך היתה.

שריוש2

New member
מסכימה עם ענתי....

אני קוראת את מה שכתהת ודמעות יורדות לי בעיניים. אני לא חושבת שיש איזשהוא הסבר לזה... זה כנראה חלק מהאלצהיימר.... וכמו שענתי כתבה, הלוואי והיינו יכולים לקבל יחד עם האלצהיימר של יקירנו, מילון שיאיר את דרכנו, ושנוכל להבין את החולה, ואת כל מה שמתרחש בתוכו בזמן המחלה... מה שאת מתארת מאוד מפליא וכ"כ עצוב...... שיהיה שבוע טוב ושקט
חיבוק|

אין שום הסברים לאלצהיימר

בכלל. איך אפשר להסביר את זה? יתכן וזהו שילוב של תגובה פסיכולוגית עם האלצהיימר. בכל זאת, תמונה מאד קשה, דמעות עלו בעיני כשקראתי את דבריך...

ע שחף

New member
ככה, מבלי שנרגיש,

עולה כאן מבין דפי הפורום איזו יצירת אמנות מונומנטלית. סרט, או ספר, שמקפל בתוכו את הדרמה הגדולה והמדהימה הזו. משהו בסגנון קן הקוקיה, שמעביר בלי שום פילטר את התופעה מעוררת ההשתאות הזו שנקראת אלצהיימר. התאור של Justme כ"כ פלסטי שאפשר לראות בברור את הסצינות קורעות הלב הללו. אם קראתם את הכתבה בסיינטיפיק אמריקן, לרקע הגנטי משקל חשוב במחלה. זה אומר, שגם אנחנו קבוצת סיכון. קראתי שנשים צעירות שבמשפחתן סרטן השד נוהגות, לא עלינו, לבצע טיפול מקדים ובלבד שלא להיחשף להסתברות הגנטית המצמררת הזו. לגבינו, אפילו הפריבילגיה הזו אינה ניתנת, ולא נותר לנו אלא לשים לב גם לאיתותים וסימנים מקדימים קטנים אצלנו, שאלמלי החשיפה למחלה המשפחתית לא היינו נותנים דעתנו עליהם. ישנן קבוצות אוכלוסיה המועדות לחלות בגילאים צעירים מאוד, שנות השלושים והארבעים. בין אלו חולי סוכרת, יתר לחץ דם ומומים גנטיים המאפשרים הפרשת האנזימים שמפרקים את החלבון במוח בגילאים צעירים יחסית. גורם נוסף הוא הגורם הסביבתי. בתוך המשפחה של פגיעות מוחיות ישנו טווח רחב מאוד של פגיעות, כגון הפרעות קשב וריכוז, דפוסי התנהגות לא שגרתיים ובעיות רבות בקרב ילדים. זה אומר שלסביבה השפעה גדלה והולכת על גופנו, וצריך לתת את הדעת להקטנת החשיפה של ילדינו לנזקים סביבתיים. להקפיד על תזונה בריאה, על בטיחות, להמעיט בשימוש בטל' סלולריים ועוד.

justme007

New member
באמת חבל שאין מלון מונחים למוח

תודה על התגובות. יש דברים שהם מעבר להבנה האנושית. המוח הוא אחד מהם. מה הולך להם בראש בפנים בתוך המחלה הזו רק אלוהים יודע

אני דווקא מנסה כן "רפואה מונעת"

אני מנויה על תשבצי הגיון, בכלל, ממלאה תשבצים. קוראת המון, לומדת עוד ועוד, כל הזמן. קראתי, באיזשהו מקום, שהתעמלות למח עוזרת. ואם לא? תרשו לי להיות ציניים כמו שאני צינית לילדים שלי ואני אומרת להם, שאם, חלילה וחס, אחלה באלצהיימר, זאת בעיה שלהם, לא שלי, בדיוק כמו שההורים שלי זאת הבעיה שלנו... האם זאת נחמה? אולי נחמת שוטים, אבל נחמה.

למעלה