ועוד ליקרים../images/Emo48.gif
ליקר קפה החומרים לליטר ליקר: 2 כוסות מים 4 כוסות סוכר 1 מקל וניל ½ כוס אבקת אספרסו משובח וחזק - ILLY 1 כוס ברנדי טוב 1 כוס רום טוב 1 כף אבקת קקאו אופן ההכנה: בסיר שמים את כל החומרים חוץ מהברנדי והרום. מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סמיך. מגרדים את גרגרי הוניל לתוך התערובת (אחרי שהמקל שהה בסירופ), מבשלים עוד דקה ונזהרים שלא ירתח. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים את הברנדי והרום, מערבבים היטב מסננים בבד קילה, ומעבירים לבקבוק של ליטר או שניים של חצי ליטר, אשר עברו עיקור (טבילה במים רותחים ל-2 דקות, מייד לפני מזיגת הליקר לתוכם) חותמים את הבקבוקים ושומרים במקום קריר ומוצל. הליקר מחזיק מינימום חודשיים ללא קירור אך במקום מוצל וקריר. לנער לפני השימוש. מקור - לא ידוע ליקר קפה החומרים ½ 1 ליטר מים 900 גרם סוכר 15-20 כפות קפה נמס גדושות - הכי משובח שיש (טייסטרס צ´וייס מקל וניל חצוי כמה מסמרי ציפורן 1 בקבוק אלכוהול 95% (750 מ"ל) אופן ההכנה מבשלים ליטר וחצי מים מינרלים עם 900 גר´ סוכר עד לרתיחה ולהמסה מוחלטת. מכבים את האש. כעת, מוסיפים קפה נמס הכי משובח שיש, כף אחרי כף עד להמסה של כל כף. סה"כ 15 עד 20 כפות גדושות. מיד לאחר הרתיחה ניתן להניח גם מקל וניל חצוי וכמה מסמרי ציפורן. כשהנוזלים מתקררים , מוסיפים מבקבוק של אלכוהול 95% לאט ותוך כדי ערבוב לתוך כל תערובת הנוזל שהוכנה. מוסיפים אלכוהול עפ"י מידת החריפות הרצויה. חותמים בבקבוקים. יישמר כשנה במקום אפל. טעמו משתבח. מקופסה של טייסטרס צ´וייס קטנה אפילו יישאר עודף. חשוב להמיס כל כף עד הסוף לפני שמכניסים את הכף הבאה, אחרת יווצרו גושים. מקור - לא ידוע ליקר לימונצ'לו החומרים 8-10 לימונים יפים וצהובים וגדולים 1 בקבוק אלכוהול 95% (750 מ"ל) 1 ליטר מים מינרלים 750 גרם סוכר אופן ההכנה מקלפים מהלימונים את הקליפה, עם כמה שפחות מהחלק הלבן משרים בכלי אטום עם האלכוהול למשך 4 ימים לפחות (עדיף שבוע) במקום אפל מסננים את הנוזל האלכוהולי-לימוני בסיר מרתיחים מים מינרלים עם סוכר עד להמסה מלאה, ומכבים האש. מצננים מעט ומערבבים עם הנוזל האלכוהולי-לימוני. מעקרים בקבוקים וממלאים לתוכם בלימונצ'ילו. לשמור במקרר ויש השומרים במקפיא (זה לא קופא בשל כמות עצומה של אלכוהול) את מידת החריפות ניתן להוריד ע"י הוספה בהדרגה של סירופ סוכר (מים וסוכר שהורתח וצונן מעט ) באותו היחס שרשום במתכון. מקור - הרברונן ליקר פירות יבשים החומרים ¼ ליטר וודקה ¼ ליטר ברנדי 600 גרם סוכר 1 מקל קינמון שבור 10 שזיפים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תמרים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תאנים מיובשים בשרניים ומגולענים 1 ליטר מים מינרליים אופן ההכנה להכניס לצנצנת גדולה שניתן לאטום את הפירות היבשים + הסוכר, אוטמים היטב, מערבבים היטב פעם ביום (להמסת הסוכר לגמרי), משהים במקום קריר למשך שבוע. לאחר שבוע פותחים את הצנצנת, מוסיפים 1 ליטר מים מינרליים ¼ ליטר ברנדי ו- ¼ ליטר וודקה. חותמים ומערבבים היטב. לאוהבים חריף יותר ניתן להוסיף עוד מעט מהוודקה והברנדי. משאירים כך עוד 3 ימים אך מערבבים פעם ביום. אחרי עוד 3 ימים מסננים ומעבירים לבקבוקים מעוקרים. טיפ ניתן לקצוץ מראש את הפירות היבשים כך שלאחר הכנת הליקר ולאחר סינון הפירות , ניתן יהיה להשתמש בהם להכנת לפתן/פאי. מקור - הרברונן בשינויים קלים של 1מדינת ישראל ליקר תפוזים יוצאת כמות של קצת יותר משני ליטר של ליקר תפוזים מצויין לשתייה ולעוגות, שמוכן ישר אבל משתבח בחודש הראשון ונשמר כשנה פלוס במקום אפל. החומרים 6 תפוזים 1 מקל קינמון כמה נעצי ציפורן טיפה תמצית מנטה / כמה עלי מנטה (לא חובה) 750 מ"ל אלכוהול 95% 900 גרם סוכר אופן ההכנה מגרדים בקולפן קליפות שטופות במים חמימים, להשתדל עם כמה שפחות מהחלק הלבן. שמים בצנצנת גדולה שניתן לאטום עם מקל קינמון שבור, כמה נעצי ציפורן וטיפה תמצית מנטה (לא חובה) יוצקים מעל 750 מ"ל אלכוהול 95% אוטמים ומניחים בצד למשך 5-7 ימים מבשלים ליטר וחצי מים מינרלים עם 900 גרם סוכר עד המסה ועוד שתי דקות ומצננים. מסננים בחיתול בד את האלכוהול על המים. מערבבים היטב וטועמים, וכאן ניתן לתקן טעמים אם רוצים. מקור - לא ידוע ליקר תפוזים מקומקוואט כמו במתכון קודם של ליקר תפוזים, אך בתיקונים קלים. במקום לקלוף את הקליפות, צריך לחצות תפוזים סיניים, לגלען ככל האפשר ולהשתמש בהם. להשרות 20-25 תפוזונים כמה דקות במים חמים, למניעת עפיצות יתר. מקור - צוצונת וודקה תפוזים החומרים 1 בקבוק וודקה (1.5 ליטר) 2 תפוזים 2 מקלות קינמון 2 כוכבי אניס כמה נעצי ציפורן אופן ההכנה מקרצפים את התפוזים וחותכים לפרוסות דקות של חצאי עיגול. מרוקנים את בקבוק הוודקה כדי חצי לבקבוק ריק, וכך אפשר להכין 2 בקבוקים של הוודקה תפוזים. כמויות התפוזים והתבלינים מתאימים לבקבוק אחד . מכניסים את התבלינים בבקבוק סוגרים ומנערים. מגלגלים כל חצי פרוסת תפוז בצורה כזו שתוכל לעבור את פי הבקבוק ולדחוס למטה אל תוך המשקה. מנערים ואוטמים היטב. מאחסנים בתא ההקפאה עד למשלוח או להגשה. הוודקה מוכנה לאחר חודש. מקור - לא ידוע