משהו להורי הילדים-ליקר ג'ינג'ר משגע

משהו להורי הילדים-ליקר ג'ינג'ר משגע

מתכון: ליקר ג'ינג'ר רכיבים: אופן הכנה: 1 שורש ג´ינג´ר פרוס דק 1 בקבוק וודקה 350 גרם סוכר קליפת לימון אחד גדול וצהוב (רק החלק הצהוב) כמה כוכבי אניס (לא חובה), (אני שמתי 3 בערך על כמות כפולה) מכניסים הכל לצנצנת גדולה ואטומה שמים במקום אפל (הופכים פעם ביום) אחרי 10 ימים מסננים היטב דרך חיתול בד וטועמים ואז מתקנים הטעם לפי חריפות או מתיקות הערות: מקור המתכון: יעלעל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

wan

New member
ליקר פיטנגו

ליקר פיטנגו 300 גר' פיטנגו בשל 300 גר' סוכר 2 כוסות וודקה את הפיטנגו למעוך בעזרת הידיים , שיצא ממנו מיץ. בצינצנת זכוכית לפזר חלק מהסוכר, מעל להניח פיטנגו, ולכסות בשאר הסוכר. להניח כך לחודש מכוסה במכסה אך לא סגור הרמטית. לנער כל יום , או אפילו פעמיים ביום אם זוכרים. לאט לאט הפרי יתחיל לצוף למעלה. אחרי חודש, להעביר את הפרי התוסס לשקית בד, לסנןן, לסחוט את הפרי על ידי סחטיה של השקית בד ידנית. עד הטיפה האחרונה של הפרי ןהמיץ. להוסיף וודקה לפי הטעם. או החוזק שרוצים. אפשר כמובן להוסיף אלכוהול נקי , גם לפי הטעם. הערות: הליקר יצא פשוט מדהים בטעמו. מאד מומלץ. אני הוספתי וודקה קגלביץ כ- 2.5 כוסות. והכמות שיצאה לי היא בערך שלושת רבעי בקבוק הוודקה קגלביץ, שהיה לי ריק. הצבע של הפיטנגו נישמר, מה שעושה אותו מאד אטראקטיבי. להגשה. מומלץ. להזכירכם שגם הכנתי ריבת פיטנגו שיצאה מדהימה , ומתכון ניתן כבר בפורום לפני כחודש. מקור:Wan
 

צוצונת

New member
ליקר קפה

1 ליטר מים מינרלים 3/4 בקבוק אלכוהול 5 כפות סוכר נס קפה משובח (אני השתמשתי ברד מאג בשקיות אישיות כל שקית בערך כפית וחצי שמתי 10 שקיות כאלה)ז"א 15 כפיות נס קפה גדושות . כפית וניל להרתיח את המים להוסיף את הסוכר להמיס ולהוסיף את הקפה לערבב היטב שלא יהיו גושים להוסיף את הוניל. להרתיח פעם אחת ולכבות את האש.לצנן היטב להוסיף את האלכוהול לערבב היטב ולמזוג לבקבוקים גדולים. לאטום היטב ולשמור במקום אפל. הכנתי את הליקר בראש השנה גם שימש אותי למתנות וגם לאירוח נחמד וקליל ועכישו הטעם שלו משובח ביותר.
 

effyba

New member
ליקר השוקולד של עודד ברנר

מתכון: ליקר השוקולד של עודד ברנר רכיבים: 700 מ"ל חלב 3 כפיות קפה נמס 100 גרם סוכר תמצית וניל, לפי הטעם 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ 3 ביצים 300 מ"ל גראן מרנייה - ליקר תפוזים אופן הכנה: 1. מרתיחים את החלב עם קפה, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לבשל ולערבב עד שהוא נמס ונבלע. 2. טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים מעט חלב רותח (להשוואת הטמפרטורה), מערבבים ומוסיפים את הביצים לחלב. 3. מוסיפים את הליקר ויוצקים מייד לבקבוק. סוגרים בפקק ומנערים היטב. מומלץ לשתות אחרי יומיים-שלושה, כשהאלכוהול כבר מתמזג עם שאר המרכיבים. יש לנער לפני המזיגה ורצוי לשמור בקירור. הערות: מקור המתכון: על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
ליקר פירות יבשים של הרב רונן שלנו

ליקר פירות יבשים שמים בצנצנת גדולה שניתן לאטום: 1 ליטר וודקה 600 גרם סוכר מקל קינמון שבור 10 שזיפים מיובשים בשרניים ומגולענים כנ"ל 10 תמרים כנ"ל 10 תאנים אוטמים, הופכים פעם ביום ומשהים במקום קריר למשך שבוע פותחים, מוסיפים ליטר מים מינרליים וחצי ליטר ברנדי חותמים ומערבבים היטב מערבבים פעם ביום (להמסת הסוכר לגמרי) אחרי עוד 3 ימים מסננים ומעבירים לבקבוקים מעוקרים ליקר תפוזים בניחוח קינמון מגרדים בקולפן קליפות שטופות במים חמימים של 6 תפוזים (להשתדל עם כמה שפחות מהחלק הלבן) שמים בצנצנת גדולה שניתן לאטום עם מקל קינמון שבור, כמה נעצי ציפורן וטיפה תמצית מנטה (לא חובה) יוצקים מעל 750 מ"ל אלכוהול 95% אוטמים ומניחים בצד למשך 5-7 ימים מבשלים ליטר וחצי מים מינרלים עם 900 גרם סוכר עד המסה ועוד שתי דקות מצננים מסננים בחיתול בד את האלכוהול על המים מערבבים היטב וטועמים, וכאן ניתן לתקן טעמים אם רוצים יוצאים קצת יותר משני ליטר של ליקר תפוזים מצויין לשתייה ולעוגות, שמוכן ישר אבל משתבח בחודש הראשון ונשמר כשנה פלוס במקום אפל
 
../images/Emo48.gifליקרים

לימונענע החומרים 2 לימונים 2 כוסות סוכר 1 ליטר מים 5 גבעולי נענע כמה טיפות תמצית מי ורדים אופן ההכנה לחתוך את הלימונים (עם הקליפה) ל-4. להכניס לבלנדר. את הסוכר והמים גם להוסיף לבלנדר. לרסק הכל כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק. להעביר לכלי עם מכסה ולהוסיף את הנענע ומי הורדים. להגשה - להגיש את המשקה קר בתוספת כמה קוביות קרח. מקור - 1מדינת ישראל ליקר ענבים ירוקים/אדומים החומרים 2 ק"ג ענבים 1 ק"ג סוכר ½ כוס רום קוקוס (אפשר יותר אם אוהבים). אופן ההכנה להפריד הענבים מהגבעולים ולהכניס אותם כשהם רחוצים לצנצנת. להוסיף הסוכר מעל. להתסיס כ-4 שבועות, כשמיידי שבוע לערבב החומר. לאחר ההתססה, לסנן את הנוזלים (אפשר להשתמש בענבים לליפתן) להוסיף לנוזלים את רום הקוקוס או כל רום שהוא. לנער ולאחסן בבקבוקים אטומים. מקור - 1מדינת ישראל ליקר - נענע וטרגון מומלץ להכין כמות כפולה. החומרים 2 חבילות נענע טריה ½ חבילה טרגון טרי 1 בקבוק וודקה (1.5 ליטר) 1 בקבוק ערק (750 מ"ל) 1ק"ג סוכר אופן ההכנה לערבב לסגור היטב ולהשאיר במקום אפל. כל יומיים לערבב הכל - להמסת הסוכר. לאחר ½ 2 - 3 שבועות או עד להמסת כל הסוכר, לסנן ולהעביר לבקבוקים. כמות - 5 בקבוקי יין. מקור - 1מדינת ישראל
 
ועוד ליקרים../images/Emo48.gif

ליקר רימונים החומרים 1 ק"ג רימונים - לפרק את הרימונים לגרגרים ½ 1 ק"ג סוכר. ליקר מנגו (להוסיף לפי הטעם בערך 1 כוס) רום קוקוס מהמשובח (מוסיפים לפי מידת החריפות הרצויה) אופן ההכנה לפרק את הרימונים מהגרגרים ולהכניס לצנצנת גדולה ורחבה, להוסיף לצנצנת את הסוכר. אוטמים היטב. להשאיר בצד לכמה שבועות (לפחות חודש) במקום אפל ללא שמש להתססה. לערבב כל יומיים שלושה , לזרוז המסת הסוכר לאחר חודש , לסנן את הגרגרים מהנוזל הסמיך להוסיף את הרום קוקוס או כל רום אקזוטי (הכל לפי הטעם אם רוצים יותר חריף מוסיפים יותר רום). להוסיף את הליקר מנגו לערבב ולהכניס לבקבוקים מעוקרים. מקור - 1מדינת ישראל ליקר משמש מיובש החומרים 200 גרם משמש מיובש מאיכות טובה 1 בקבוק יין לבן מתוק 1 כוס סוכר 1/3 כוס אלכוהול נקי %95. אופן ההכנה לרחוץ את המישמשים המיובשים ולהכניס לצנצנת גדולה ורחבה. לצקת עליהם את היין ואת האלכוהול. לצקת מעט מים רותחים על הסוכר ולערבב היטב עד שהסוכר יימס לאחר שהמים עם הסוכר התקררו מעט, לצקת לצנצנת. לסגור היטב את הצנצנת ולהשהות במקום אפל וקריר לפחות שבועיים. לסנן ולצקת לבקבוקים. טיפ ניתן להשתמש במישמשים המסוננים להכנת ליפתן או להכנת פאי. מקור - 1מדינת ישראל ליקר מדובדבנים מיובשים החומרים 100 גרם דובדבנים מיובשים 1 בקבוק יין אדום מתוק 1 כוס סוכר 1/3 כוס אלכוהול נקי 95% אופן ההכנה לחמם את היין עם הסוכר ולבחוש עד שהסוכר יימס. לצנן מעט. להוסיף את האלכוהול ליין הפושר לרחוץ את הדובדבנים ולהכניס לצנצנת גדולה ורחבה. לצקת פנימה את היין. לסגור את הצנצנת ולהשהות במקום אפל וקריר (לא במקרר) כשבועיים. כעבור שבועיים אפשר לסנן את המשקה ולמזוג לבקבוקים. ניתן גם להשאיר את הדובדבנים בתוך הנוזל. מקור - 1מדינת ישראל
 
ועוד ליקרים../images/Emo48.gif

ליקר קפה החומרים לליטר ליקר: 2 כוסות מים 4 כוסות סוכר 1 מקל וניל ½ כוס אבקת אספרסו משובח וחזק - ILLY 1 כוס ברנדי טוב 1 כוס רום טוב 1 כף אבקת קקאו אופן ההכנה: בסיר שמים את כל החומרים חוץ מהברנדי והרום. מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סמיך. מגרדים את גרגרי הוניל לתוך התערובת (אחרי שהמקל שהה בסירופ), מבשלים עוד דקה ונזהרים שלא ירתח. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים את הברנדי והרום, מערבבים היטב מסננים בבד קילה, ומעבירים לבקבוק של ליטר או שניים של חצי ליטר, אשר עברו עיקור (טבילה במים רותחים ל-2 דקות, מייד לפני מזיגת הליקר לתוכם) חותמים את הבקבוקים ושומרים במקום קריר ומוצל. הליקר מחזיק מינימום חודשיים ללא קירור אך במקום מוצל וקריר. לנער לפני השימוש. מקור - לא ידוע ליקר קפה החומרים ½ 1 ליטר מים 900 גרם סוכר 15-20 כפות קפה נמס גדושות - הכי משובח שיש (טייסטרס צ´וייס מקל וניל חצוי כמה מסמרי ציפורן 1 בקבוק אלכוהול 95% (750 מ"ל) אופן ההכנה מבשלים ליטר וחצי מים מינרלים עם 900 גר´ סוכר עד לרתיחה ולהמסה מוחלטת. מכבים את האש. כעת, מוסיפים קפה נמס הכי משובח שיש, כף אחרי כף עד להמסה של כל כף. סה"כ 15 עד 20 כפות גדושות. מיד לאחר הרתיחה ניתן להניח גם מקל וניל חצוי וכמה מסמרי ציפורן. כשהנוזלים מתקררים , מוסיפים מבקבוק של אלכוהול 95% לאט ותוך כדי ערבוב לתוך כל תערובת הנוזל שהוכנה. מוסיפים אלכוהול עפ"י מידת החריפות הרצויה. חותמים בבקבוקים. יישמר כשנה במקום אפל. טעמו משתבח. מקופסה של טייסטרס צ´וייס קטנה אפילו יישאר עודף. חשוב להמיס כל כף עד הסוף לפני שמכניסים את הכף הבאה, אחרת יווצרו גושים. מקור - לא ידוע ליקר לימונצ'לו החומרים 8-10 לימונים יפים וצהובים וגדולים 1 בקבוק אלכוהול 95% (750 מ"ל) 1 ליטר מים מינרלים 750 גרם סוכר אופן ההכנה מקלפים מהלימונים את הקליפה, עם כמה שפחות מהחלק הלבן משרים בכלי אטום עם האלכוהול למשך 4 ימים לפחות (עדיף שבוע) במקום אפל מסננים את הנוזל האלכוהולי-לימוני בסיר מרתיחים מים מינרלים עם סוכר עד להמסה מלאה, ומכבים האש. מצננים מעט ומערבבים עם הנוזל האלכוהולי-לימוני. מעקרים בקבוקים וממלאים לתוכם בלימונצ'ילו. לשמור במקרר ויש השומרים במקפיא (זה לא קופא בשל כמות עצומה של אלכוהול) את מידת החריפות ניתן להוריד ע"י הוספה בהדרגה של סירופ סוכר (מים וסוכר שהורתח וצונן מעט ) באותו היחס שרשום במתכון. מקור - הרברונן ליקר פירות יבשים החומרים ¼ ליטר וודקה ¼ ליטר ברנדי 600 גרם סוכר 1 מקל קינמון שבור 10 שזיפים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תמרים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תאנים מיובשים בשרניים ומגולענים 1 ליטר מים מינרליים אופן ההכנה להכניס לצנצנת גדולה שניתן לאטום את הפירות היבשים + הסוכר, אוטמים היטב, מערבבים היטב פעם ביום (להמסת הסוכר לגמרי), משהים במקום קריר למשך שבוע. לאחר שבוע פותחים את הצנצנת, מוסיפים 1 ליטר מים מינרליים ¼ ליטר ברנדי ו- ¼ ליטר וודקה. חותמים ומערבבים היטב. לאוהבים חריף יותר ניתן להוסיף עוד מעט מהוודקה והברנדי. משאירים כך עוד 3 ימים אך מערבבים פעם ביום. אחרי עוד 3 ימים מסננים ומעבירים לבקבוקים מעוקרים. טיפ ניתן לקצוץ מראש את הפירות היבשים כך שלאחר הכנת הליקר ולאחר סינון הפירות , ניתן יהיה להשתמש בהם להכנת לפתן/פאי. מקור - הרברונן בשינויים קלים של 1מדינת ישראל ליקר תפוזים יוצאת כמות של קצת יותר משני ליטר של ליקר תפוזים מצויין לשתייה ולעוגות, שמוכן ישר אבל משתבח בחודש הראשון ונשמר כשנה פלוס במקום אפל. החומרים 6 תפוזים 1 מקל קינמון כמה נעצי ציפורן טיפה תמצית מנטה / כמה עלי מנטה (לא חובה) 750 מ"ל אלכוהול 95% 900 גרם סוכר אופן ההכנה מגרדים בקולפן קליפות שטופות במים חמימים, להשתדל עם כמה שפחות מהחלק הלבן. שמים בצנצנת גדולה שניתן לאטום עם מקל קינמון שבור, כמה נעצי ציפורן וטיפה תמצית מנטה (לא חובה) יוצקים מעל 750 מ"ל אלכוהול 95% אוטמים ומניחים בצד למשך 5-7 ימים מבשלים ליטר וחצי מים מינרלים עם 900 גרם סוכר עד המסה ועוד שתי דקות ומצננים. מסננים בחיתול בד את האלכוהול על המים. מערבבים היטב וטועמים, וכאן ניתן לתקן טעמים אם רוצים. מקור - לא ידוע ליקר תפוזים מקומקוואט כמו במתכון קודם של ליקר תפוזים, אך בתיקונים קלים. במקום לקלוף את הקליפות, צריך לחצות תפוזים סיניים, לגלען ככל האפשר ולהשתמש בהם. להשרות 20-25 תפוזונים כמה דקות במים חמים, למניעת עפיצות יתר. מקור - צוצונת וודקה תפוזים החומרים 1 בקבוק וודקה (1.5 ליטר) 2 תפוזים 2 מקלות קינמון 2 כוכבי אניס כמה נעצי ציפורן אופן ההכנה מקרצפים את התפוזים וחותכים לפרוסות דקות של חצאי עיגול. מרוקנים את בקבוק הוודקה כדי חצי לבקבוק ריק, וכך אפשר להכין 2 בקבוקים של הוודקה תפוזים. כמויות התפוזים והתבלינים מתאימים לבקבוק אחד . מכניסים את התבלינים בבקבוק סוגרים ומנערים. מגלגלים כל חצי פרוסת תפוז בצורה כזו שתוכל לעבור את פי הבקבוק ולדחוס למטה אל תוך המשקה. מנערים ואוטמים היטב. מאחסנים בתא ההקפאה עד למשלוח או להגשה. הוודקה מוכנה לאחר חודש. מקור - לא ידוע
 
ועוד קצת ליקרים....../images/Emo48.gif

ליקר מנגו הכמות שיוצאת היא כמות קטנה מאוד. החומרים 15 מנגו גדולים ובשלים מאוד ½ כוס ברנדי כהה 1 בקבוק אלכוהול 95% (750 מ"ל) אופן ההכנה לוקחים לפחות 15 מנגו גדולים ובשלים, על גבול התחלת הריקבון (אבל חלילה לא רקובים) מגלענים, מקלפים ומכניסים לבלנדר מוסיפים חצי כוס ברנדי כהה מבלנדרים היטב מעבירים לכלי אטום עם בקבוק אלכוהול נקי לשתייה וקליפות של מנגו אחד (נקיות ושטופות) אחרי 5 ימים במקום אפל מוציאים, מסננים ומערבבים עם מי סוכר עד שמקבלים את הטעם האהוב. הערה מכיוון שהמנגו מתנהג קצת משונה בשרייה באלכוהול, מומלץ בפעם הראשונה לעבוד עם חצי כמות ואז להפיק לקחים לפעם הבאה. מקור - הרברונן ליקר פיטנגו החומרים 1 ק"ג פרי פיטנגו ¾ ק"ג סוכר 1 בקבוק וודקה (1.5 ליטר) ¼- ½ בקבוק רום קוקוס (משבח את הטעם) אופן ההכנה לשטוף את הפרי. להשרות את הפרי בתוספת הסוכר בצנצנת גדולה, למשך 10-12 יום במקום אפל. במשך ימים אלו (שבועיים) צריך לנער היטב את הצנצנת כל יומיים, עוזר להמסת הסוכר. לאחר השריית הפרי, לסנן את הנוזלים מהפרי . להוסיף לנוזלים את הוודקה והרום. להכין בקבוקי יין מעוקרים (שטיפה בתוך הבקבוק במים רותחים). למלא בקבוקים ולאחסן הרחק ממקור שמש. טיפ: ניתן להשתמש בפרי להכנת – גלידות, עוגות. מקור - WAN ליקר דובדבנים (מזן וישניאק) החומרים 1 ק"ג דובדבנים 1 ק"ג סוכר אלכוהול 95% אופן ההכנה לרחוץ את הדובדבנים ולהוציא את המקלות (אין צורך לגלען) להכניס לצנצנת גדולה ורחבה, 2 כוסות דובדבנים ומעל להוסיף 2 כוסות סוכר להמשיך כך עד שהפרי והסוכר נגמרים. לכסות בשקית ניילון התפוסה בגומיה. להשאיר במקום מואר כחודשיים (ללא קרני שמש ישירות) עד להמסת הסוכר. מיידי שבוע לערבב היטב , לזירוז המסת הסוכר ולמניעת היווצרות גושי סוכר בתוך הצנצנת. לאחר כחודשיים ולאחר שהסוכר נמס, לפתוח את מכסה הניילון, ולהוסיף בהדרגה את האלכוהול . לפני הוספת האלכוהול יש לטעום ואז למלא מעט בכל פעם מהאלכוהול , הכל עפ"י מידת החריפות הרצויה. מקור - 1מדינת ישראל אייריש קרים החומרים 1 כוס ויסקי, או קצת יותר, לפי הטעם 2 שקיות שמנת מתוקה (500 מ"ל) 50 גרם שוקולד מריר, מגורר 400 גרם חלב ממותק, קופסה אחת או 2.5 שפופרות שקית תמצית וניל - להוסיף לפי הטעם כמה טיפות תמצית שקדים - להוסיף לפי הטעם אופן ההכנה: להמיס את השוקולד המגורר במעט מים רותחים לערבל את כל החומרים במערבל למשך דקה. למזוג לתוך בקבוק מעוקר. מחזיק כחודש ימים.
 

clcl

New member
ליקר תפוזים ביתי

ליקר תפוזים ביתי חומרים : 3 תפוזים 2 כוסות ברנדי 1 כוס סוכר אופן ההכנה : חותכים, בסכין חדה, רצועות דקות מקליפתם הכתומה של התפוזים (ללא הפנים הלבן). סוחטים מיץ מהתפוזים הקלופים, מסננים ומכניסים עם הרצועות לצנצנת מוסיפים את הברנדי והסוכר. סוגרים הרמטית ומנערים היטב כדי שהסוכר יימס. שומרים במקום קריר ואפל כחודשיים, לפני השימוש. התוצאה לא תתחרה בליקר גרנד-מרנייה או קואנטרו, אבל היא טעימה וקלה להכנה. מקור המתכון:
 

clcl

New member
ליקר לימונים

ליקר לימונים חומרים : 10 לימונים צהובים 4 כוסות סוכר 2 כוסות אלכוהול 95% 1 ליטר מים אופן ההכנה : 1. שוטפים את הלימונים, מקלפים רק את הקליפה הצהובה ומניחים בקערה. מהלימונים עצמם אפשר להכין מיץ ולשמור במקרר לשימושים אחרים. 2. מוסיפים את הסוכר וליטר מים רותחים. בוחשים היטב. מוסיפים את האלכוהול ויוצקים את התערובת לבקבוק זכוכית. משהים במשך 48 שעות ומערבבים (ע"י טלטול) כמה שיותר. 3. אחרי 48 שעות מסננים את התערובת ויוצקים לבקבוקים נקיים. הליקר עמיד לנצח. עדיף להגישו מקורר. מקור המתכון: נילי
 
וודקה רימונים

מתכון: וודקה רימונים רכיבים: גרגרים של שני רימונים גדולים מיץ סחוט מרימון אחד גדול בקבוק וודקה אופן הכנה: לשים בצנצנת גדולה את גרגרי הרימונים, להוסיף את מיץ הרימון ואת הוודקה, לסגור ולשמור במקום אפל בערך חודש. לנער את הצנצנת פעם בשבוע. לסנן ולמזוג לבקבוק. רצוי לשמור את הוודקה במקרר. הערות: מקור המתכון: שעור פרטי עם אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
אין סוכר. זאת וודקה ולא ליקר

ומתקבלת וודקה נהדרת ואדמדמה בטעם של רימונים. מחר תטעמי ממנה
 

נירהמ1

New member
תודה רבה - נשמע ממש מעניין!../images/Emo24.gif

ויש גם וודקה עם סוכר - כמו וודקה לימון.
 
למעלה