משהו מאוד גרוע קורה למדינה שלנו

armbruster

New member
משהו מאוד גרוע קורה למדינה שלנו

מזעזע לקרוא דברים שאולמרט אמר היום בפגישה עם תלמידי בי"ס: "העדפתי שהחטופים יהיו בשבי כדי למנוע הרג" בפגישה עם בני נוער מנהריה הסביר אולמרט מדוע ישראל העדיפה להפסיק את המלחמה לפני החזרת החטופים: "לא ידענו שהם בחיים ועדיף שיישבו עוד קצת בשבי על פני חיילים הרוגים". משפחות החטופים: שידבר פחות ושיעשה יותר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3336012,00.html אז למה הוא בכלל יצא למלחמה והקריב מאות אנשים? למה הוא שלח עשרות אנשים למות ביומיים האחרונים למלחמה? אנשים לא יסלחו לו את זה עד סוף ימיו.

trigotrigo

New member
הוא באמת פישל פה

מה אני מפספס כשאני בעבודה.. חבל, באמת חבל שהוא עושה שטויות כאלה, גם אם הוא לא מתכוון לרע, זה פשוט נשמע קצת חסר טקט.

armbruster

New member
כשהוא משתחרר קצת הוא אומר אמת

כשהספינרים אדלר, ארד, טורבוביץ וייתר החרטומים בחצרו לא לידו ולא מכינים לו את הניירות, חרצובות לשונו משתחררות כמו אצל אחד שלגם קצת יותר מדי, והוא אומר את אשר על ליבו. זה אולמרט האמיתי.

gershon17

New member
אני במקום חיילי צה"ל

הייתי חושש מאד לצאת לקרב עכשיו, כשראש הממשלה מצהיר שהוא מעדיף לא לסכן חיילים כדי לשחרר שבויים. מי האידיוט שיסכים לסכן את עצמו עכשיו?

אפשר לחשוב שעד עכשיו שחררנו אותם...

תראה לי חייל אחד שבוי שישראל הצליחה לשחרר בחיים ב10 השנים האחרונות. ואל תביא לי את טננבאום כדוגמא, כי הוא הדוגמא הכי גרועה שיש. לא נתניהו, לא ברק, ואפילו לא שרון, לא הצליחו לשחרר אפילו חיים אחד של צה"ל בחיים. כך שבמקרה הזה צודק אולמרט. הוא לא שונה במאומה בנושא הזה מכל שאר ראשי הממשלות הכושלים שלנו. בסך הכל עוד כישלון שאפשר להוסיף לרשימה הארוכה של ראשי ממשלה כושלים שידעה מדינת ישראל בכל תולדותיה.

אשרת

New member
אתה טועה.

אולמרט אמר שהוא לא מוכן לשלם מחיר כבד לשחרורם של השבויים. תדע כל אם עברייה עד כמה ראש ממשלת ישראל מחוייב לבנה החייל.

אז מה את מעדיפה שהוא ישקר?

כמו כל שאר ראשי הממשלות שלנו שהוליכו את משפחות החטופים שולל? את הרי יודעת עד כמה אני סולד מהאיש הזה אולמרט, אשרת. אך אני מעדיף לשמוע את האמת מפיו של ראש הממשלה, מאשר שישקר לי, ימרח אותי, ויספר לי מעשיות. כך שעם כל הכבוד, בעניין הזה אני חושב שהוא פעל נכון. די כבר לתרבות השקרים שהתרגלנו אליה, הגיע הזמן לצאת מהבועה שאנחנו חיים בה ולעשות הכרה עם המציאות, והמציאות אשרת, גם אם לא נאה לך להודות בכך, היא קשה, קשה מאוד אפילו. כך שתתמודדי עם המציאות, על תברחי ממנה ואל תפני לה עורף, כי במוקדם או במאוחר היא תשיגך.

אשרת

New member
אני חושבת שזה מאוד עצוב.

שלמדינה אין שום מחוייבות לדעתכם לחיילים אשר מגנים עליהם ונופלים בשבי תוך כדי לחימה.

עצוב או לא עצוב אשרת, זו עובדה.

ואם את מעדיפה להתעלם מעובדות, אז בבקשה. אך עדיין זו עובדה שכבר למעלה מעשור שלם לא הצליחה מדינת ישראל עם אף ממשלה שכיהנה בה לשחחרר ולו חייל חטוף אחד שלה בחיים. היחיד ששוחרר היה אלחנן טננבאום, וגם במקרה שלו מדובר באזרח ולא בחייל צה"ל שנחטף בעת שירותו הצבאי. כל השאר חחזרו או בארון מתים או שלא חזרו עד היום. כך שאיפה בדיוק את רואה אשרת את המחוייבות של המדינה הזאת כלפי חייליה?

טשאפק

New member
עוד התבטאות מוזרה של אולמרט

מצטרפת לשורה ארוכה מאד של הצהרות מהצהרות שונות. דוגמה קלאסית שצצה לראש היא תשובתו לשאלה האם המלחמה תפריע לביצוע ההתכנסות, שהיתה בנוסח: "להיפך! זה רק יחזק את ההתכנסות". אם עוד לא הבנתם: מדובר בעורך-דין בלב ובנשמה, שכאשר מזדמן לפניו איזה טיעון (או משהו שנראה כמו טיעון) שנדמה לו שמשרת את עניינו ברגע מסוים בדיון, הוא פולט אותו באופן מיידי. מעורכי דין בעבודתם הרי לא מצפים לתפיסת עולם עקבית. לגופו של עניין, השאלה מה הפעולות שיש לנקוט לשם שחרורם של שבויים היא שאלה קשה, והמחיר בחיי אדם הוא בהחלט שיקול. נניח שיוודע כי רון ארד מוסתר במקום מסוים באיראן, האם אוטומטית צריך לאשר מבצע חילוץ נועז?

gershon17

New member
אבל הוא ראש ממשלה

זה בדיוק אותו האולמרט שהורה לצה"ל להגיב על החטיפה בפעולה מאסיבית מאד שאחת ממטרותיה המוצהרות היתה להשיב את החטופים.

וזאת בדיוק הסיבה שטענתי כבר אז

שהמלחמה הזאת מיותרת. בעיקר העיתוי שלה, שלא לדבר על מטרותיה, שאנחנו רואים היום שאף אחת מהן לא הושגה. זה היה כישלון ידוע מראש. ועל כן לא היה צריך לצאת לכזאת מלחמה. מאידך, ההתבטאות של אולמרט הפעם, בניגוד לשאר הפעמים, כשאמר לשם שינוי את האמת, היא הדבר הראשון שהוא עשה נכון מאז שהוא נבחר לראש ממשלה. רק חבל שהוא לא השכיל לאמר את זה כבר בתחלה, ולחסוך מאיתנו את כל הזוועה המיותרת שפקדה אותנו ואת המדינה שלנו בקיץ האחרון.

בזה אני בהחלט מסכים איתך

מעניין באמת מי הכניס גם את "נורמת הספין" הפסולה הזאת... אך מה לעשות שבמקרה הזה עדיף להגיד את האמת לעם מאשר לשקר לו בפנים ולהוציא אותו למלחמות מיותרות, כשיודעים מראש שהמטרות שלהן בלתי ניתנים להשגה. כי ישנם מלחמות ששווה לצאת אליהן, שכן מטרותיהן אינם הזויות וניתנות להשגה, וישנם מלחמות מיותרות והזויות, כמו המלחמה שפקדה אותנו בקיץ האחרון. כך שאני מעדיף ראש ממשלה שיהיה לו את האומץ לקום ולספר לעמו את האמת, ולא ראש ממשלה שיוליך את עמו שולל, ימרח אותו וישקר לו בפנים. כך שעם כל סלידתי מהאיש הזה אולמרט עם כל השחיתות והנורמות הפסולות שהוא מייצג בעיני, אני עדיין מחזיק בדיעה שבעניין הזה הוא פעל נכון שאמר לשם שינוי את האמת לעם. גם אם לא כולם אוהבים לשמוע אותה ומעדיפים שישקרו להם ויספרו להם שיהיה בסדר, למרות שיודעים שלא כך העניין.

טשאפק

New member
אתה מכיר את המושג "לחילופין"?

מעורך דין לא דורשים עקביות או קוהרנטיות. אותו אולמרט שאמר שהמלחמה תעזור לו לבצע את ההתכנסות, ביטל את ההתכנסות בפועל מייד לאחר המלחמה. אין כל קשר בין דיבורים למעשים ובין דיבורים בזמן א' לדיבורים בזמן ב'.

gershon17

New member
מעורכי הדין שלי

אני בהחלט דורש עקביות וקוהרנטיות כשהם מייצגים אותי...

טשאפק

New member
מסתמן פתרון

ע"פ מבזק בווינט, משפחות החטופים הודיעו כי סיכמו עם ראש הממשלה שימעט בהתבטאויות בעניין החטופים. עכשיו רק צריך שנציגי העניים יסכמו איתו שימעט בהתבטאויות בעניין העוני, נציגי מערב הנגב ידאגו שלא ידבר הרבה על הקסאם, וכו'.

gershon17

New member
זה נראה לי יופי של סטיקר

אולמרט שתוק! אתמול ראיתי חלקים ממסיבת העיתונאים שערך אבי דיכטר - אבי דיכטר עושה רושם בסדר גמור. אני לא מכיר את פעליו של האיש יותר מדי, לעומת זאת. ועוד לעומת זאת, אתמול בלילה עמי איילון הופיע ביחד עם איזה משורר מתלהם בתוכנית טלוויזיה, וגם עמי איילון עושה רושם של בנאדם מוצלח למדי.

טשאפק

New member
עמי איילון אדם רציני

אני מכיר קצת את פועלו ואישיותו מחיל הים. (לא ממקור ראשון).

gershon17

New member
אני מניח שזה אומר

שאין לו סיכוי במאבק על ראשות מפלגת העבודה...

למעלה