משהו מאוד מוזר

blckMonkey

New member
משהו מאוד מוזר

אני מגדל פואבלן זכר. גילו כרגע שנתיים. בתאריך 15/4 הוא אכל עכבר בוגר. עד התאריך 21/4 הוא סירב לאכול, ואז אכל עכבר בוגר נוסף. מאז- הוא צם לי. מה יכולות להיות הסיבות? בחורף שעבר הוא עשה לי בעיות בהאכלה, למרות שלא הורדתי לו את הטמפרטורות בטרריום. נאלצתי להכניס אותו באמצע החורף לתרדמה, והוצאתי אותו ממנה במרץ. האם הוא חושב שעדיין חורף? האם יכולה להיות סיבה אחרת מדוע הוא מסרב לאכול? והאם יש מקום לדאגה בנחש כזה, שצריך לאכול פעם או פעמיים בשבוע? כמו כן, אני מגדל פואבלן נקבה, שלא התנשלה מהתאריך 22/3 (למרות שהיא בעלת תיאבון בריא). היא עדיין לא מראה סימנים של נשל. מה קורה פה?

יכול להיות שהנחש שלך מרגיש בשל

לזיווג ולכן הוא מסרב לאכול. יתכן מאוד והריח של הנקבה משפיע עליו. אבל לפעמים זה קורה גם בלי שיש נקבה בסביבה. זכרים בעונת הרביה צמים בדרך כלל. או שהוא פשוט לא רעב....

blckMonkey

New member
בשל לזיווג

נשמע הגיוני- הוא כבר מעל גיל שנתיים ונימנם קצת בחורף תוך כמה זמן זה יעבור לו?

Nevo Schwartz

New member
מספר דברים,

1. זכר פאובלן בגיל המוזכר, לא צריך לאכול למעלה מארוחה אחת ל7-10 ימים בממוצע. זכרים במיוחד, בגיל זה לא זקוקים לפיתום וארוחה אחת ל10 ימים מספיקה בהחלט. 2. לא נדיר שזעמנים בוגרים מינית, בזמן החורף ואחריו מסרבים למזון מידי פעם. בעיקרון אם לא תיהיה ירידה משמעותית במשקל אין סיבה לדאוג. 3. הסיבות יכול להיות רבות, אבל אני מאמין שהסיבה אותה הזכיר יונתן היא הסבירה ביותר.זכרים בוגרים במיוחד לאחר תרדמת חורף (וגם ללא) יסרבו במקרים מסויימים למזון. 4. לגבי הנקבה, בגיל של שנה וחצי קצב הגדילה אינו מהיר כבשנה הראשונה. מסיבה זו, הצורך בהחלפת העור אחת לחודש לא קיים, והרווחים יכולים להתארך עד לנשל למספר חודשים בנחשים בוגרים. בהצלחה בהמשך, ונשמח לראות קצת תמונות של הנחשים המדוברים. נבו

blckMonkey

New member
תודה רבה

הזכר אמנם נראה רזה מעט יותר ממה שהיה לפני החורף (משקל מדיוק- אין לי...) אבל אני אנסה להמשיך להאכיל אותו בתדירות של אחת לכמה ימים- עד שיאכל. תודה רבה על העזרה.

altid

New member
אני לא מבין למה שלא תנסה לזווג

זאת אומרת הגילאים לפחות מתאימים אומנם בקשר לעונה לפי מה שאני יודע היא טיפה מאוחרת אבלל אם כך הדבר אז למה שלא תאחד אותם לכמה שעות ותנסה לזווג?? תקנו אותי אם אני טועה בקשר לעונה

Nevo Schwartz

New member
יש סיבות טובות לא לזווג בגיל צעיר.

גיל של שנה וחצי שנתיים אינו גיל המתאים לזיווג, וכאשר מרבים בגיל מוקדם שכזה מתועררות מספר בעיות. 1. פגיעה בגדילה, זיווג בגיל מוקדם פוגע בגדילת הנקבה. נקבות שמזדווגות מוקדם מדי בהיותם קטנות מדי, לא יגיעו לאורכם הפוטנציאלי. אישית יש לי ניסיון עם נקבה אחת שכזו, שלפי השוואתה לזכר, אפשר לראות עד כמה נפגעה גדילתה ונעצרה לאחר שזווגה בגיל מוקדם. 2. ירידה בכמות הביצים, בעיה זו קשורה ישירות לבעיית הגדילה. כאשר נקבה לא מגיעה לגודלה המקסימלי עקב זיווג מוקדם, כמות הביצים שתייצר תיהיה קטנה בהרבה מהכמות שאותה תוכל לייצר אם תזווג לאחר שנה במשקל גדול בהרבה. 3. Egg Binding, לא נתקלתי עדין בשום מחקר מדעי שהוכיח שבעיה זו קשורה ישירות לזיווג בגיל מוקדם. אבל למרות זאת, בקרב מגדלי הזעמנים בחו"ל נראה שאצל נקבות שזווגו מוקדם מדי ובגודל מינימאלי לייצור ביצים, גדלו הסיכויים לסיבוכים במהלך ההטלה וביניהם Egg Binding. לסיכום, זיווג לפני גיל של שנתיים וחצי שלוש אינו מומלץ, ושווה להתאפק שנה נוספות ולא לקחת את הסיכונים שיכולים להיווצר. כמובן שהגיל אינו הגורם המכריע בקביעת המצב ההתפתחותי, אלא הגודל. גם נקבות בגיל שנתיים וחצי יכולות להיות קטנות מדי ויזדקקו לשנת גדילה נוספת.

naja

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף, לנקבות קטנות\צעירות יש יותר סיכוי למות במהלך ההריון או אחרי ההטלה(או ההשרצה במינים המשריצים).

blckMonkey

New member
וגם אם הם היו בגיל המתאים

הנקבה כלל לא הייתה בתרדמה בחורף. בכל מקרה- האם יש לכם הערכה תוך כמה זמן יצא הזכר מהמצב הזה, וישוב לאכול?

למעלה