משהו מאוד פשוט, אבל כ"כ מסובך...

rachelc26

New member
משהו מאוד פשוט, אבל כ"כ מסובך...

איך אני משנה תמונה לשחור לבן? יש לי פוטושופ.... שעה ישבתי על האופציות, ולא ראיתי אופציה כזאת... ותודה

what212

New member
זה לא מאוד מסובך

תפתחי את התמונה הרצוייה. תלחי בתפריט לתמונה(image) אח"כ מצב(mode) ושם גווני אפור(grayscale) וזהו, קחי בחשבון שאם יש לך כמה שכבות זה ישאל אותך אם את רוצה לשטח את התמונה, במידה ולא פשוט תבחרי... בהצלחה :)

kushkash

New member
אז זהו שזו לא הדרך האולטימטיבית..->

בגדול להפוך תמונה לשחור לבן מתבצעת בכמה וכמה דרכים למשל דרך תפריט ה- IMAGE- ADJSUT- HUE\SAT ושם אפשר להוריד את הרוויה של הצבע ל-0 (SAT) ולקבל תמונה ללא רוויה של שום גוון או יש אפילו פילטר וגם אקשנים שעושים זאת אבל אני מעדיף בד"כ זה בפעולה פשוטה ובקיצור מקשים - CTRL+SHIFT+U או דרך התפריט - IMAGE - ADJUS- DEASTURE ואז רק התמונה הרצויה הופכת לשחור לבן - כמובן להבדיל ממצב MODE שהופך את כל שולחן העבודה שלך כולל כל השכבות הגלויות והנסתרות לשחור לבן, כך שקודם כל לא תוכלי לעבוד על שופ תמונה אחרת בצבעים רגילים (חוץ משחור ולבן או גוון אפור) ורק שתחזרי למצב צבעוני כמו RGB או CMYK תוכלי לחזור ולהוסיף צבע לתמונה או לחלופין לשכבה אחרת.... בגדול לאחר שאת עושה את הפעולה הזאת מה שהצעתי לך כמובן את יכולה לחזק לאחר מכן את הצבעים ולהוסיף פילטרים וכל זאת מבלי לפגוע בשכבות האחרות ובצבעים שלהן.... תהני....

rachelc26

New member
התשובה שלך מאוד תעזור לי

שאני אדע יותר על פוטושופ... ביינתיים זה כמו סינית..
אבל מצד שני, אולי אני אנסה לפתוח את התוכנה ואהייה לי יותר קל להבין על מה דיברת. תודה לשניכם :)

rachelc26

New member
האמת שזה דיי פשוט ../images/Emo13.gif

לא הסתבכתי... סבבה תודה

למעלה