משהו מגניב שראיתי ברשת

Golden crown

New member
צילום מסך שעשיתי מהסרט של באשיר

פסל של פיטר שנלחם בקפטן הוק על אחת התקרות אצל מייקל

א1ב2ג33

New member
למה מייקל כל כך התחבר לפיטר פן...

כאילו אני יודעת שזה בגלל שפיטר פן מסמל את הילד הניצחי אבל בכל זאת....
זה נראה שמייקל לקח את הדמות המצויירת הזאת ברצינות רבה
ולדמות הזאת היתה חלק משמעותי בחייו של מייקל למרות שהדמות הזאת לעולם לא הייתה קיימת..
אני פשוט תוהה עד כמה הנושא של הילד הניצחי היה דומיננטי בחייו של מייקל.
למה התשוקה העזה הזאת להישאר ילד לנצח?
ומאיפה זה בא?
האם זה היה נורמלי? האם זה היה בריא?
מה זה אומר על מייקל?

אשמח לתגובות בנושא.

באהבה, רחל הג'קסונית

labrys

New member
היי רחל וחג שמח..

לדעתי, הדמות של פיטר פן והילדים האבודים הייתה מאוד מאוד משמעותית למייקל מהמון סיבות. ראשית-לא הייתה לו ילדות נורמטיבית והוא מעולם לא קיבל את מה שילד מקבל. הוא קיבל יחס של סופרסטאר מגיל צעיר מאוד, חברים לא היו לו, הוא היה עסוק בחזרות ובסיסובי הופעות והשאר וכל היתר, ידוע. הילד הנצחי היה בעצם מייקל. כך הוא ראה את עצמו וזו הסיבה לחיבור המופלא שלו לעולמם של הילדים. הרצון לעזור להם, לתרום, לשמח ובכל דרך אפשרית הוא דבר שנשגב מבינתם של הצהובונים. לצערינו, אין הרבה אנשים טובים וכשיש אחד כזה ובסדר גודל כזה, הם מיד מנסים להכפיש את שמו ולנסות למצוא מניעים נסתרים ומטונפים למעשיו.

ה-"דמות המצויירת" הזו הייתה הרבה מעבר לדמות מצויירת עבורו. הסיפור של פיטר פן הוא סיפור מדהים ואני ממליצה לך לקרוא את הספר ולראות את הסרט. וולט דיסני היה גאון.

ולבסוף...לשאלתך האם זה בריא? בריא זה עניין מורכב וכנ"ל גם המושג-נורמלי. מי קובע בעצם מהו נורמלי ומה לא? החברה. בחברות מסויימות דברים שונים מוגדרים כנורמלים ובאחרות לא. אז מה זה אומר? כלום ושום דבר. מייקל היה מיוחד, אחר, נדיר ואנושי שלא כמו רוב בני האדם.

מייקל חלק עם העולם את אומנותו, כספו ונשמתו ובסוף לצערינו גם את חייו.
כולי תקווה שהאנושות הלא אנושית שלנו ובעיקר התקשורת, למדו משהו מהמקרה העצוב של מייקל. אמנם זה לא יחזירו לחיים אבל לא ייגרמו נזקים נוספים.

שיהיה חג שמח..

Golden crown

New member
עוד משהו

באיזשהו סרט שנעשה כנגד מייקל (אני חושב שסרט ההמשך לסרט של באשיר) מדבר פסיכיאטר על "תסמונת פיטר פן" ועל כך שזו מחלה שמונעת מהאדם להתבגר באופן נורמלי. אבל אצל מייקל לא ראיתי את הדבר הזה כתסמונת שמדבר עליה הפסיכיאטר, כי הוא עבד קשה והקים משפחה. אם מתייחסים לילדותיות שלו, זה באופן ודאי נובע מהילדות שהייתה לו, והוא מנסה ליהנות כמו ילד עם לונה פארק שבנה לעצמו ובובות שנהג לרכוש. האם הדבר הזה מצביע על בעיה נפשית? לדעתי לא.

labrys

New member
אני מסכימה איתך..

ושוב..."בעיות נפשיות"....מה זה בכלל המינוח הזה? על מה הוא מעיד ומי קובע? כולנו חווים קשיים בחיים וחלקם גורמים ל-"בעיות נפשיות". אצל מייקל בהחלט היו בעיות המצריכות טיפול לדעתי, כי הרי איך ניתן לנהל חיים נורמטביים באופן שבו גידלו אותו. ובכלל, להיות אדם ידוע ברמות שמייקל היה...רק תחשבו מה זה. הרי אף אחד מאיתנו לא יוכל לדמיין איך חיים ככה. מה שהחזיק אותו שפוי זה הילדים שלו והיצירה שלו. המוסיקה, הריקוד והילדים.
אדם כמו מייקל לא יכל לסמוך בעצם על אף אדם בעולם. חשבתם על איך זה מרגיש? כשאין לך מושג אם אוהבים אותך בגלל מי שאתה או בגלל מה שאתה? האם רוצים את הכסף שלך ובגלל זה מתקרבים אליך? הרי לקניון אי אפשר לצאת. לרחוב. אין אמון ואתה מוקף שומרים כל שנייה. זה לא פשוט לחיות כך.
מייקל ניסה לשמור על שפיות ונורמליות בעולם מעוות. תקשורת רודפת, הערצה, משפחה לא אמינה (בלשון המעטה)..ועם כל זאת, המשיך להיות אב למופת, ליצור מוסיקה מדהימה, להעביר מסר אמיתי ומעל לכל, להיות אדיב, מנומס, סבלני, עדין נפש וכל כך אנושי.

m195809ppb19

New member
למרבה הצער, התקשורת טרם הפיקה את הלקחים....

נראה לי שהתקשורת מאמללת יתר על המידה את חייו של ג'סטין ביבר
אני ממש מרחמת עליו... צדקת כאשר כתבת לי שהכרה גדולה יותר בתקופתנו
היא הרסנית כפליים בגלל הפייסבוק ויתר ערוצי התקשורת

למעלה