משהו מגניב:....

assassin

New member
משהו מגניב:....

אם תקחו כל מילה עברית, שאתם בטוחים שהיא מילה בעברית, רצוי מהתנ"ך ותעשו את החישוב הבא, תגלו משהו מגניב: בגימטריה, המילה אמת שווה 441. 4+4+1=9. יש בעברית גימטריה גדולה, שהיא עם אפסים (דוגמא: ת=400). ויש בעברית גימטריה קטנה, בלי אפסים (לדוגמא: ת=4, כ=2). עכשיו: קחו מילה בעברית, חסרו את סכום הגימטריה הקטנה, מסכום הגמיטריה הגדולה, וחברו את סכום הספרות. לדוגמא: המילה : ישראל 541=10+300+200+1+30 - 10 =1+3+2+1+3 ______ 531 אמת=9=5+3+1 (כל מילה שתנסו תהיה שווה 9 או 18, אם יוצא 18 עושים 8+1, בכך מקרה- מכאן הסיקו כי העברית היא שפת אמת. אבל זה מגניב בכל מקרה.) בהצלחה! זה ממש מגניב!! להתראות.

Master Boo

New member
לא רק מלים עבריות

גם "רדיו", "חללית" (שזה בטוח לא מהתנ"ך...), ואפילו "מיקרוגל" (שזה בטוח לא מילה עברית...). משמע- אין לזה שום קשר לעברית או משהו כזה...

Master Boo

New member
וגם "גמהיעא"

שאני בטוח שהיא לא מהתנ"ך והיא לא בעברית...

Master Boo

New member
ולמקרה שלא שמת לב- יש כאן חוקיות...

קח כל אות אחרי ט´, ויצא לך בחיסור הגימטרי 9...

assassin

New member
אתה בטוח?

אם בדקת אתה בטח צודק. אני בכל זה חושב שיש כאן משהו מיוחד- אין שלא תסתכל על זה. גם עם המילים הלא עבריות, כמו ´מיקרוגל´ יוצאות תשע, ז"א שהאותיות העבריות קשורות איכשהו לשורש 9. אני לא ממש התעמקתי בניתוח המתמטי של זה, אבל אתה מוזמן לנסות. אני פשוט אהבתי ואימצתי את הרעיון בתור משהו מגניב להראות לחניכים בכיתה ה´. לסיכום, לדעתי, השפה העברית היא אכן שפה מיוחדת, ובעלת דברים מסתוריים בתוכה. אתה מכיר את כל העניין המגניב של הטבלה המחזורית?

tkui

New member
עוד משהו

אב 1+2 = 3 אם 1+40 = 41 ילד 10+30+4 = 44 אב + אם = ילד

Master Boo

New member
טבלה מחזורית?! אין לי שמץ...

והאמת היא גם אני ניסיתי לנתח את זה בכל צורה אפשרית מבחינה מתמטית... אבל ממש לא עליתי על כלום... אבל זה משהו שקשור למספרים, לא לעברית... כל מספר שתיקח (מעל 9) ותחסר ממנו את ספרת העשרות שלו (רק מספרים דו-ספרתיים) יצא לך 9...

BigEyeGuy

New member
חחחחחחחח

נכון את הקטע עם האבא אמא וילד לקחת מהסרט Pi? סרט מעניין לאללה אגב

TomerZimmermann

New member
הבל הבלים

אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה (כמעט שבועיים) החלטתי להכנס וראיתי את ההודעה הזאת. מיד הבנתי שמדובר פה באיזשהי שטות מפגרת (אני מנחש שזה משהו שהחרדים כתבו כי הם אוהבים גימטריה). ישבתי ונסיתי למצוא פתרון ואחרי כמה דקות (עם עזרה מאחותי) הגעתי לנוסחה שמסבירה למה זה תמיד יעבוד. נתחיל לאט לאט.. חוק שלא כתבת אומר שזה יעבוד רק במילים שיש להם אות אחת מעל י´. לדוגמא המילה אבא לא שווה 9 אלא 0. עד כאן הכל בסדר... עכשיו בוא נראה למה זה יעבוד למילים שיש בהם אות מעל י´. יש במתמטיקה חוק שנקרא "חוק החילוק ב9" שאומר שכל מספר שמתחלק בתשע, סכום ספרותיו שווה ל-9. בדיוק מכאן מגיע הטריק הזה. נקח מילה כלשהי בפרמטרים, לדוגמא XYZACB נניח ש: Y,A הם אותיות בין א-ט יעני בעלות ספרה אחת X,C הם אותיות בין י-צ יעני בעלות שתי ספרות Z,B הם אותיות בין ק-ת יעני בעלות שלוש ספרות עכשיו נעשה את החישוב בגימטריה רגילה זה יהיה שווה A + Y + X*10 + C*10 + Z*100 + B*100 בגימטריה קטנה זה יהיה שווה A + Y + X + C + Z + B עכשיו נחסר את השתיים ונקבל X*9 + C*9 + Z*99 +B*99 חישוב פשוט מראה שכל אחד מהאיברים האלה מתחלק בתשע ולכן סכומם שווה תשע. קפיש? אההה.... נהנתי לחזור להיות הדוקטור של הפורום... אני אוהב את זה :) מקווה שאני אחזור להיות פעיל בפורום.... ביי

Master Boo

New member
למרות שאני לא מסכים עם ההתנשאות שלך

וכן, אני עדיין חושב שיש גישה התנשאותית בהודעה (יכל להיות שזה פשוט בגלל שאני לא ידעתי את זה...), סחטיין על הפתרון...

IC4

New member
ברוך שובו של ד"ר זאוס לפורום

כלומר צימרמן. כמה שנים למדת כדי לקבל את הדוקטורט הזה? שנה וחצי באריתמתיקה של חטיבת ביניים?
- אריסמתיקס

TomerZimmermann

New member
כאילו דההה כזה

ברור שיש גישה התנשאותית כזאת, כאילו אני הרבה יותר שווה כזה... או שלא... בכל אופן, לא הבנתי למה התכוונת שרשמת "וכן, אני עדיין חושב". זה נשמע כאילו אמרת שאני מתנשא ואני טענתי שלא ואז אתה אומר שלמרות זאת אתה כן חושב שאני מתנשא... לא משנה.. הבנתי רק שאתה חושב שהתנשאתי בהודעה שלי ויכול להיות שזה נכון. לא יודע, לא מפריע לי יותר מדיי. כבר כתבתי על זה פעם הודעה בה הסברתי והתנצלתי... אם זה מעניין אותך אז תקרא אותה בהיסטוריה של הפורום, אם לא אז לא משנה... זה הסגנון כתיבה שלי, בעיקר אם אני מסביר משהו.

Master Boo

New member
קראתי אותה כבר

ובגלל זה אמרתי את ה"עדיין"... שלמרות ההודעה הזאת שאמרת שזה לא התנשאות, עדיין קיבלתי את הרושם ההתנשאותי מההודעה הנוכחית... אבל כמו שאמרת, לא משנה...

למעלה