משהו מדאיג אותי

maya 72

New member
משהו מדאיג אותי

מי שראיין אותי ב 7.6.2006 באונ בן גוריון היה פסיכיאטר אני לא זוכרת את שמו אולי מסתיים במילה וילפש .האם נמצא פרופ בשם זה האם הוא פסיכיאטר קליני? כיצד אוכל לדעת את שמותיהם של מי שראיינו אותי? תודה לכל מישעוזר

יוסי n

New member
פרופ' ולפיש.

ישנו פרופ' לפרוקטולוגיה בשם ולפיש, שהיה מראיין בועדות הקבלה של ב"ש הרבה שנים. האם הוא עדיין מראיין? איני יודע. אולי זה הוא. בכל אופן, הוא אינו פסיכיאטר.

maya 72

New member
האם אתה יכול להציג את שמותיהם של ..

תודה לך.. יש עוד בקשה האם אתה יכול להציג את שמותיהם של הפסיכיאטרים אשר עובדים באונ בן גוריון חוץ מפרופ שרייבר . תודה

יוסי n

New member
קליני או לא קליני.

ראשית, לשאלתה של מאיה, (לצערי) איני מכיר את כל המראיינים בועדות הקבלה. את פרופ' ולפיש אני מכיר דרך חבר, ואת שרייבר - מהיום הפתוח בב"ש. יכול היה להיות נחמד להכיר גם את שאר חברי הועדות... ולשאלתך, אני יודע בודאות שפסיכולוג יכול להיות קליני - במקרה שהוא מטפל באנשים ועוזר להם להתמודד עם המצוקות שלהם, ולא קליני - אם הוא אינו עובד עם אנשים ומשמש כמאבחן בחברות השמה, בועדות קבלה, במבחני מו"ר... וכד'. ייתכן שהגיון זה עובד גם כשמדובר בפסיכיאטרים, אך אז מתעוררת השאלה - האם פסיכיאטר ב-ה-ג-ד-ר-ה (אם נרצה, "פסיכולוג" שלמד רפואה ורשאי לרשום תרופות) חייב להיות קליני? איני יודע בוודאות.

natalysh

New member
קצת סדר בדברים...

פסיכולוג - אדם שלמד פסיכולוגיה, והתמחה בהמשך דרכו בפסיכולוגיה קלינית, שהיא תחום בפסיכולוגיה. אדם כזה לא רשאי לרשום תרופות. פסיכיאטר - אדם שלמד רפואה, והתמחה בהמשך דרכו בפסיכיאטריה. אדם כזה ורק אדם כזה, רשאי לרשום תרופות. פסיכולוג שלמד רפואה - והתמחה במקצוע שאיננו פסיכיאטריה, או במילים אחרות, יו"ר החוג למדעי ההתנהגות בפקולטה לרפואה באת"א, איננו רשאי לרשום תרופות פסיכיאטריות. גם אם למד רפואה. אין כזה דבר פסיכיאטר "קליני". כל פסיכיאטר הוא קליני מצם היותו רופא, והוא עוסק במקרים רפואיים של בריאות הנפש.

יוסי n

New member
דוגמת ה"פסיכולוג שלמד רפואה...

ורשאי לרשום תרופות" הובאה לצורך ההשוואה בין פסיכולוג לפסיכיאטר. ברור לכל שרק פסיכיאטר רשאי לרשום תרופות. האם היות אדם רופא משמעה היותו קלינאי? איני בטוח. מה עם רופאים שעוסקים אך ורק במחקר? אין שום קליניקה בעיסוקם היומיומי. לפי אותו הגיון, יכול להיות פסיכיאטר שלמד רפואה, התמחה בפסיכיאטריה, ובחר לעסוק במחקר, או בכל עיסוק אחר שאינו מערב טיפול באנשים ע"ב יומיומי = קליניקה. פסיכיאטר זה יכול לענות להגדרה "פסיכיאטר שאינו קליני". לא?

natalysh

New member
לא

אתה מבלבל בין שני מינוחים דומים - קלינאי וקליני. קליני - שם תואר וקלינאי - מקצוע, אם אפשר להגדיר את זה ככה. רופא שעוסק במחקר לא ירשום תרופות, כי הוא לא מקבל פציינטים וגם לא עובד בקופת החולים. פסכיאטר שעוסק במחקר (למרות שהמחקר בתחום לא ענף) לא ירשום תרופות, כי הוא לא מטעם הקופ"ח. אז הוא קליני, כי הוא רופא, אבל לא קלינא כי הוא לא נמצא בקליניקה.

יוסי n

New member
הגדרת המילה "קליני":

לפי מילון אבן שושן היא: רפואי, של טיפול מעשי בחולה. לפי הגדרה זו רופא, על אף שלמד שבע שנים והתמחה עוד כמה שנים בתחום מסויים, אם לא עוסק יומיומית בטיפול בחולים - אינו קליני. טענתך, שהיותו של אדם רופא משמעה אוטמטית שהוא "קליני"ף איני יכול להתווכח איתה, אך אין היא עולה בקנה אחד עם ההגדרה הנ"ל. אבל אחרי הכל, מי שלומדת רפואה בינינו זו את (בינתיים).

mitzipitzi1

New member
שתהיו בריאים, מה זה ההתקטננות הזאת

התאפקתי עד שפתחת אבן שושן! אולי פשוט נעקוב אחרי וילפיש הזה, נארוב לו ונראה אם הוא מבצע טיפול מעשי בחולים. יש דבר כזה שנקרא תואר. גם אם אתה לא עוסק בו, לא שוללים אותו ממך. ולא נראה לי שזו היתה מהות השאלה. הויכוחים הקטנוניים והטיפשיים האלה על נושאים כה טפלים כבר ממש מאוסים בפורום הזה.

יוסי n

New member
אין צורך להתרגש...

זוהי מטרת הפורום הזה, לא? לאפשר שיח פורה בין אנשים שונים. סוגייה כזו או אחרת יכולה להראות תפלה וחסרת משמעות בעיני אחד, אך חשובה ומשמעותית בעיני אחר, והייתי ממליץ לכל אחד לגייס את כל כוחות הסובלנות שלו ולתת מרחב להבעת דעות גם בנושאים שלא מעניינים אותו. לעניין קליני או לא קליני - הנושא אולי נהיר לסטודנטים לרפואה שבינינו (יודעי הדבר המדופלמים), אך לא כך עבורי כמועמד, ואני בטוח שאיני היחיד. מצטער אם נשמעתי קטנוני. ולסיום, אחרוג ממנהגי ואומר, שמי שנמאסו עליו "הויכוחים הקטנוניים והטיפשיים האלה... בפורום הזה", וממש נשמע כאילו הוא סובל מכל דקה שבה הוא שוהה פה, יכול לעשות לעצמו ולאחרים טובה - ולעזוב.

mitzipitzi1

New member
שיח פורה, לא שיח עקר.

תודה רבה על ההמלצות. אולי תנסה אותן וספר לי איך היה? בשביל להבין אם בנאדם רופא או לא, אפשר לחיות עד 120 גם בלי לפתוח אבן שושן. ואם אתה כל כך מחבב אותו, אתה מוזמן לפורום שפה עברית או אליעזר או וואט אבר.

יוסי n

New member
את סטודנטית או מועמדת?

לפי התגובה האחרונה קשה להעריך מהו גילך. תגובה כל כך מתגוננת ולא-בוגרת לא שמעתי כבר הרבה זמן, בטח לא ממישהי שמתיימרת להיות רופאה ביום מן הימים.

בכל אופן...

האוס מתחיל עוד 3 דקות, הרבה יותר כיף

למעלה