אני רואה את זה מהצד של גרושה שנישאה לגרוש בלי ילדים
הציפיה החברתית ,המקום המוגבר של האמהות בחיי אשה היא חלק ממני ומהאמהות שלי כמובן.
בכיוון הזה, גירושין עם הסדר שכולל חלק מהשבוע אצל האב, מפרקים את המובן מאליו בקשר לאמהות. איזה מין אמא אני, איך אני מאפשרת את זה, איך אני חיה עם זה. איך אני בונה את ההורות שלי עם זה. ואחרי כל זה, מגיעים לאיזה איזון חדש של האמהות. אני חושבת שציפיתי ממנו לטפל בהם ולדאוג להם הרבה יותר לאט, והרבה פחות, מרוב הגברים שמתחתנים עם רווקה. גם הוא לא ציפה מעצמו מייד.
חלק מהעניין זה שלקח לי הרבה זמן לבנות את ההורות כיחידנית עם ילדי- ולא קל להכניס אדם נוסף לקשר הזה. אגב, אני חושבת שגם אצל הגרוש שלי היה מצב דומה, בגירושין הרגשתי שהוא נורא בתחרות על התפקיד ההורי, נחוש להוכיח את יכולותיו- אז אני מניחה שגם לו לא היה קל לשחרר חלק מזה לבת זוגו.
אז המצב הוא שבן זוגי עושה המון המון במעטפת- עושה המון עבודות בית, מבשל, תמיד מוכן לעזור, תמיד מסכים לשחק עם הילדים שעות במשחקים שאני הייתי נרדמת משעמום(לגו, חלומות, ספיד...), להקשיב לבדיחות-תלונות-חידות שלהם, ללכת למקומות שהם מבקשים, לקחת אותם לגינה כדי שאוכל לנוח, לחסל ארוחת ערב בזמן שאני משכיבה וכו'.
אבל דברים הוריים ישירים -זה שלי וזה עובר אליו הרבה יותר בהדרגה.
מאד חשוב לי הקשר שלו איתם, ואם יש משהו שלמדתי מהפורומים וקריאה על זה ושיחות עם מי שהיו במשפחה מורכבת מכל מיני כיוונים -זה שכדאי לתת לזה לצמוח באיטיות ולגבות אותו מולם. וככה הכתבתי את זה, איטי. זה תאים גם לו -הוא בחור מאד ביישן, חכם מאד, סבלני וכבד שמיעה שמדבר לאט-מה שמשפיע על היכולת שלו להשתתף בשיחה שמשתתפים בה שלושה קשקשנים כמוני וכמו ילדי. כל התכונות האלה משפיעות לכיוון של התקדמות איטית בקשר.
אבל המערכת שנבנית היא הורית, לא חברית. אמנם יש קטעים שהוא מאחד כוחות איתם נגדי (נגיד - מסכים להראות לבתי איזה סרטון בנייד או לשחק עם בני עוד עשר דקות בלגו כשאני כבר אמרתי להם לצחצח ולמיטות...) או זה שהם יודעים שאם אני אסרב למשהו הוא יסכים (משחקים משעממים כבר אמרתי?? אתמול בת ה9 כתבה משהו ואמרה תחתמו פה ופה ופה..אני סרבתי, היא כמובן הלכה ישר אליו והוא חתם לה. הא! אמרה לו בתרועת נצחון, לא קראת את האותיות הקטנות! בדף שלפני היה כתוב- "לקנות מתנות לילדה הכי חמודה ביקום"...שניהם צחקו.)
במשפחה מורכבת דוקא יש בזה יתרון.
בעוד כמה חודשים כשיוולד תינוק משותף, נראה איך זה ישפיע.