משהו מהלב...

משהו מהלב...

חברים יקרים, ישנם ימים קשים מאוד במדינתו. אחד הימים הקשים, אם לא הקשה והעצוב ביותר, הוא יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה. כבן לאם ממשפחה שכולה, מדי שנה אנחנו מגיעים להר הרצל, לקבר של דודי, מוטי ארגמן-תורג'מן ז"ל, על-מנת להדליק נר זיכרון ולהתייחד עם דודי, שנהרג במהלך שירות המילואים. בן 27 היה במותו והשאיר אחריו אישה ובת בת שנה. כשדודי נהרג הייתי ילד קטן ולצערי אני לא ממש זוכר חוויות עימו. תמונותיו שנמצאות בכמה פינות אצלנו בבית, מזכירות לי את האיש היקר שנלקח מאיתנו. ככל שהזמן מתקדם והשנים עוברות, אני מתבגר ויום הזיכרון הופך ליום קשה יותר. ככל שאני צועד קדימה, אני מבין יותר את מהות ומשמעות היום החשוב הזה. כאלה אנחנו, באופן טבעי, כשמתבגרים מבינים יותר (בערבון מוגבל כמובן) את משמעות המילה מוות, משמעות המילה זיכרון, מהו כאב וכו'. ככל שמתבגרים גם מבינים כמה המשפט "במותם ציוו לנו את החיים" נכון, עצוב ומצמרר. משפט זה מקשר אותנו, בקושי רב אך מתקבל על הדעת לדעתי, אל יום העצמאות של מדינתו. יום שעם השנים הופך להיות חשוב הרבה יותר מהשנה הקודמת לו, ולו בגלל התחושה הקשה שלנו כעם - התפוררות, פילוג, פיזור ועוד מילים אשר מתארות את החיים במדינה בשנים האחרונות, אשר משום מה, ישנה תחושה, שהולכים והופכים קשים יותר. שילטון רבוי בשחיתות, מספר גדול של ילדים ומשפחות אשר חיים מתחת לקו העוני ועוד נושאים רבים אשר העמוד הקצר הזה לא יוכל להכיל. עם זאת, עם כל הקושי, המלחמות הצבאיות, הבטחוניות, הכלכליות, החינוכיות, הדתיות, העדתיות והמלחמות הקטנות והיומיומיות של כולנו, חשוב לזכור, שיחד עם כל זה-יש לנו מדינה. מדינה שהרבה מאוד אנשים יקרים לחמו למענה ונפלו באדמתה. מדינה שהרבה מאוד אנשים יקרים פעלו שנים על גבי שנים ללא הפסקה, למען הקמתה. ולצד הקשיים והדברים הנוראיים, יש לנו המון סיבות לגאווה. אני לא מתיימר להטיף בנושא ציונות. לא רוצה, לא מתאים וגם יש רבים שיכולים לעשות זאת טוב ממני, אך בכל זאת בחרתי לכתוב לכם את הדברים ולשתף אתכם בתחושותיי, מסיבה אחת מרכזית: אני יודע שחלק גדול ממאזיניי ומהקוראים והכותבים כאן צעירים וחלק מדור העתיד של המדינה הזאת. לכן חשוב, למען כולנו, גם אם זה בפינה קטנה בלב, לזכור את אלה שנפלו למען המדינה הזאת ובמקביל להסתכל קדימה עם המון גאווה. בכל השנה. חג עצמאות שמח! אוהב אתכם! מוטי פרנסיס.

(אין לי כותרת)

מוטי, אני ממחזרת את המילים שלי, והאמת שגם לא באלי להשמע דביקה, אבל ככל שהזמן עובר ואני מכירה את עצמי יותר טוב אני מבינה כמה ממני עשוי ממה שאתה. אני לא מכירה אותך הרבה מאוד זמן, למרות שלפעמים נדמה כאילו היית כאן תמיד, נכנסת לחיי רק בשנים האחרונות אבל במקום מסויים הצלחת גם לשנות אותם. אין מילים בפי, ובכלל, שיסבירו מי אתה בשבילי. פער הגילאים בנינו הוא לא קטן, וכמו כן, גם המרחק הפיזי , ובכל זאת, הפכת להיות אחד מהאנשים שהכי יקרים לי ושהכי הצליחו להשפיע על מי שאני. אתה כמו חבר הכי טוב, כמו אח גדול וכמו מורה לחיים בשבילי. ואם את כל זה חשבתי עד עכשיו, מהרגע שקראתי את ההודעה שלך אני מבינה כמה צדקתי. המילים שכתבת הצליחו לתאר ולחבר לי בדיוק את הרגשות שאני מסתובבת איתם בימים האחרונים. הן נכנסו ישר לתוך הלב שלי והזכירו לי, שוב, באיזה מציאות אנחנו חיים, כאן במידנת ישראל. הצלחת לרגש אותי ולהעביר צמרמורת בכל הגוף שלי. אולי קצת מוזר להגיד לך את זה- אבל חוץ מזה שאני מעריצה אותך אני באמת באמת אוהבת אותך!
מאוד!
מהיום שאני זוכרת את עצמי תמיד נגע בי הסיפורים על החיילים שאינם, אבל כשהייתי בכיתה ה' נרצחה המורה שלי עם שני בניה ע"י מחבל ערבי בביתה ומאז אני חיה תחת הצל הזה שעיצב, מעצב ועוד יעצב את הדמות שלי. אני מודה בכל יום לאלוהים שאני לא חלק ממשפחת השכול, לפחות לא בדרגה ראשונה, אבל גם במשפחתי שכלנו 3 חיילים והקיבוץ בו אני גרה, שהוא בעצם המשפחה הגדולה שלי שכל 18 חיילים (שזה מספר ענקי ומזעזע בקיבוץ). כשאני מסתכלת על התמונות שלהם, ישר לעניים ונזכרת ביום השואה שציינו בשבוע שעבר אני מבינה כמה המדינה שלנו היא לא דבר שמובן מאליו, אני מבינה את הקיום העכשווי הרעוע בארץ כל זמן שאין שלום הכל מתפוצץ לנו ואת זה שעלינו לשמור על המדינה הקטנה שלנו מכל משמר ולזכור את כל אלו שנפלו בקרבות עליה, בשבילנו
. שיהיה לכולכם חג שמח
אני חולעליכם, ובעיקר על מוטי
ים
.

1mayush

New member
מוטי אתה יודע לרגש ../images/Emo7.gif

אני גם הייתי בהר הרצל, אח של חברה שלי נפטר מסרטן בזמן השירות(אפשר לקרוא הכל הכל פהwww.stavgolan.com או לכתוב בגוגל סתיו גולן ולמצוא כתבות) ואני ראיתי אותו פעם וחצי בערך.. אבל עדיין זה היה ממש עצוב וקשה \= הייתי עם המשפחה שלה שלושת'רבע מזמן השבעה, אז ראיתי המון תמונות שמעתי סיפורים מהמשפחה, סיפורים מהמון המון אנשי צבא שבאו כל הזמן ופשוט התחברתי.

למעלה