משהו מוזר ביותר:

A r i e T

New member
משהו מוזר ביותר:

הנה 2 תמונות של המטוס 4X-AXB כפי שצולם ברגעיו האחרונים. מה שמוזר כאן הוא שבתמונה הראשונה הוא צבוע בצביעה הנוכחית של אל על, ובשניה - בצביעה הישנה. מה הולך פה
ועוד שאלה למומחים: האם זה מה שיקרה בקרוב ל4X-AXC?

A r i e T

New member
והשניה:

ועוד משהו שרציתי לשאול: מישהו יודע מה בגורלו של 4X-AXZ?

נועם04

New member
פשוט עשו עליו ניסויי צבע

לגבי AXC המטוס איננו יותר בשליטת אלעל (רישומו נמחק מהמטוס) והועבר לרש"ת לצורך סימוני המסלול בטרמינל 3

A r i e T

New member
תגובות:

זה נכון שAXZ שירת באוויאנקה, אבל זה היה לפני יותר מ20 שנה ולזמן קצר ביותר. נדמה לי שAXC שימש לבדיקת השרוולים בטרמינל 3 (או משהו כזה). מאז שנפתח הטרמינל החדש, הוא עומד ברחבה ששימשה עד לא מכבר את ה747 של אל על. השאלה היא מה יעשו בו כעת?

ארזS

New member
שמתם לב למי הוא היה שייך?

לחיל האוויר של אירן ! בררררר......

kennedy

New member
קצת היסטוריה....

4xaxz היה בזמנו מטוס חה"א האיראני,סמוך לניתוק היחסים הסופי עם ה"פרסים",המטוס היה בבדק בשיפוצים,עם ניתוק היחסים ,"נמסר " לאלעל והיה מטוס קרגו בשרות החברה.באלעל קראו לו ה"זבל" על שום ה Z בסוף רישום המטוס+המדינה לה היה שייך... ה 4XAXB עמד תקופה ארוכה לפני שנגרס, ברחבת "אוקלהומה", ליד אלעל, כשצידו האחד פונה לכביש מס 1 ,וצידו השני,אל מול נתב"ג. אלעל שהחליטה על דגימת הצבע החדשה של החברה בדיוק אז,צבעה את חציו של הג'מבו שפנה אל הכביש,לצורך קבלת "תגובות",חסכון בכסף ובתור אפקט פרסומי ללוגו החדש.

kennedy

New member
4XAXC תשובות....

המטוס נקנה מאלעל,והוא שייך כעת לרש"ת. שימש בחודשים האחרונים לניסויי התחברות לשרוולי טרמינאל 3. בעתיד ישמש את מחלקת הכבאים בתרגולי חירום גדולים הנערכים בנתב"ג מדי שנתיים ע"פ חוק. כרגע עומד בג'ולייט 9 עד הודעה חדשה.

A r i e T

New member
../images/Emo51.gif 2X

ידוע מתי 4X-AXZ נגרס ? (בהנחה שהוא לא קיים יותר) ואם כבר הזכרת את התרגילים של מכבי האש: פעם שרפו בתרגילים האלה מטוסי 707 מושבתים. אולי יש פרטים עליהם? תודה

kennedy

New member
בתרגיל האחרון ,שרפו 737 של ארקיע

שעלה לרש"ת 6000 דולר.המטוס שכב אח"כ כשבועיים לצידי מסלול 03/21, ונוסעים מבוהלים קראו כל פעם לדיילת לדווח לצוות המטוס על תאונה...... 707 שרפו בכמויות,לא סופרים אותם...

roy gabay

New member
אני הייתי בתרגיל הזה מהמשטרה- תרגיל

ענק היה אני אחפש לכם תמונות אני יביא את זה לפה שתראו

vitamin P

New member
איזה עצוב זה- מה הם עושים עם החלקים

?????? האם אפשר לקבל חלקים קטנים ולא חשובים כל כך אחרי שמפרקים מטוס כזה?
הם זרוקים איפשהו?

DannyJJ

New member
בפורום תחבורה ציבורית

כאן בתפוז יש כמה חברה שמצלמים ברחבי הארץ גרוטאות של אוטובוסים שנקנו פעם כרכב משומש ואחר כך נזרקו לכל מיני מקומות. אז אולי כדאי שגם פה ימכרו את המטוסים ואחר כך יזרקו אותם בכל מיני מקומות במקום לגרוס אותם? האמת היא שאני לא מתכוון ברצינות שיזרקו את המטוסים וגם לא את האוטובוסים כי זה למעשה מלכלך את ארץ ישראל אבל אולי באמת כדאי שיעשו איזה מוזיאון או מגרש וישמרו דוגמאות מהמטוסים? מה אתם אומרים?

למעלה