משהו מוזר ב-LMO

merywho

New member
משהו מוזר ב-LMO

אולי מישהו נתקל בדבר דומה ויוכל בבקשה לעזור לי להבין... בבקשה לעובד זר שהמעסיק הגיש, הוא רשם את השכר שהוא מציע לי כשכר חודשי (ברוטו) עכשיו אני רואה שב-LMO השכר רשום לפי שעה ואם מחשבים אותו לשכר חודשי יוצא שזה בערך - 20 אחוז יותר מהשכר החודשי שהמעסיק הציע לי.... בדקתי וראיתי שהשכר שנרשם באישור תואם לשכר הממוצע למקצוע הספציפי שלי כפי במופיע באתר של MARKET OPINION INFORMATION. השכר שהמעסיק הציע לי הוא בעצם נמוך מהשכר הממוצע אבל לא נמוך מהסף התחתון. לפי האתר של HRSDC ראיתי שכשהם נותנים את חוות הדעת אחד השיקולים זה שהשכר יהיה תואם לתעריף הנפוץ במקצוע. מישהו יודע האם משמעות הדבר היא שהוא חייב להעסיק אותי לפי השכר הממוצע שנרשם בחוות הדעת ? האם כמו שאני כפופה לתנאים של חוות הדעת הזו (למשל לא לעבוד במקום אחר או בתפקיד אחר) כך גם הוא כפוף לשכר שהם רשמו ? אמנם הסכמתי לעבודה בשכר שהוא הציע..אבל אני לא רוצה לעבור על החוק...
תודה מראש..

predoc

New member
כן ולא

קשה קצת לתת תשובה ברורה בלי לראות את הנתונים בעיקרון המעסיק צריך להעסיק אותך לפי הנתונים שמסר ב LMO אחרת הוא זה שעובר על החוק ולא את. הצהיר שהוא מעסיק עובד זר בתנאים מסויימים ובפועל משלם פחות נותן פחות תנאים . ( רימה את משרד העבודה ומנצל את עוזלת ידו של העובד הזר המסכן - את
) אבל משחק של 20% בן חישוב חודשי לחישוב לשעה יכול להיות בדרך בו הוא מחשב את שעות העבודה ליום , מספר ימי העבודה בשבוע ומספר ימי העבודה בחודש. האם זה 8 שעות 20 יום בחודש או 9 שעות עבודה 5 ימים בשבוע 4.5 שבועות בחודש אחד יוצא 160 שעות עבודה השני מעל 200...הפרש של מעל 25% בשכר החודשי שתחשבי הרי בניכם סגור על מסגרת תפקיד ושכר גלובלי לחודש או לשנה ולא על שעה פה שעה שם. ( אולי תוספת לשעות נוספות / תורנויות מקרים מיוחדים) לאור העובדה שמניח שהמטרה הבאה שלך זה מכתב מהמעסיק שיזרז לך את הPR לא נראה לי שנכון לפנות אליו כרגע בנושא הנ"ל בכל מקרה.

merywho

New member
ההבדל בנתונים

היי..תודה על הניסיון לעזור. אני רק רוצה לחדד משהו שאולי לא היה ברור. המעסיק הוא זה אשר מגיש את הבקשה להעסיק עובד זר והוא רושם בבקשה כמה הוא מתכוון לשלם לו (נגיד 5000 דולר בחודש לפי 40 שעות בשבוע). וזה באמת מה שהמעסיק מתכוון לשלם. (אם זה מה שהתכוונת כשרשמת "צריך להעסיק לפי הנתונים שמסר ב- LMO") ואז מגיע ה-LMO עצמו כחוות דעת חיובית, שמאשרת את הבקשה של המעסיק, ומפרטת בנספח את פרטי העובד המעביד, והעבודה. ושם באישור עצמו רשום תחת קטגוריית השכר נתוני שכר אחרים לגמרי מאשר מה שהמעסיק רשם בבקשה שהוא מתכוון לשלם (נגיד 37 דולר לשעה ו-37.5 שעות בשבוע, שיוצא בערך 6000 דולר בחודש ). מבדיקה הבנתי שהשכר שהם רשמו זה השכר הממוצע הרשמי במקצוע. השאלה היא האם הם החליטו שם במשרד העבודה שהם מאשרים את הבקשה אבל רק אם הוא ישלם לי את השכר הממוצע, ולא את השכר שהוא הציע. כמובן שאני אדבר עם המעסיק והכל יעשה ברוח טובה ובהסכמה, פשוט רציתי לאסוף קצת מידע קודם. אני גם אנסה לדבר עם מישהו בHRSDC. אני חושבת שאם הם מתייחסים לשכר שנקוב באישור עצמו כמחייב, אז אם אני אעבוד בעבור פחות, אני עלולה להיות שותפה לדבר עבירה... לא?

predoc

New member
ניסיון שני

כתבתי אתמול תשובה ...והכל נמחק....גררר.... לא היה לי כוח לרשום הכל מחדש ... ננסה היום ... אכן את צודקת המעסיק הוא שרושם את הבקשה וכמה הוא מוכן לשלם. אם התנאים שהוא מציע לעובד הזר לא מקובלים על HRSDC הם דוחים את הבקשה. אם התנאים קרובים לתנאים המקובלים על HRSDC הם מתקשרים למעסיק ושואלים אותו אם הוא מוכן להתאים את התנאים לתנאים שלהם כדי לקבל את האישור, ככה זה היה במקרה שלנו שהגשנו ממש לאחרונה LMO. (הגשנו LMO לעבודה שאישתי כבר עובדת בה מעל שנה על סמך אישור עבודה פתוח מצומד לשלי) ככה שהפקיד של HRSDC למעשה התמקח ושיפר את תנאי ההעסקה של אישתי שכר והטבות נלוות כולל ימי חופש מחלה מספר ימי עבודה ועוד. המעסיקה ( שאישתי בקשרים מאוד טובים וחבריים איתה ) סיפרה לנו על השיחה וצחקה על הנושא עם אישתי שהוא ממש התמקח איתה הפקיד של HRSDC. מה שמחייב את המעסיק זה מה שכתוב ב LMO בעיקרון זה אמור להיות מה שהוא סיכם עם HRSDC גם אם בבקשה שלו כתב HRSDC לא כתבו משהו מיוזמה שלהם. אני מבין את הרצון שלך לעוד 1000 דולר לחודש למשכורת , מי כמוני יודע שיש מה לעשות איתם. מאידך , מה שהוא סיכם איתך מחייב אותו כלפייך. אם אתם בקשר ממש טוב וחברי, אולי יכולה לפנות אליו בנושא. למרות ש 1000$ יותר לחודש בצורה חברית........נראה לי לא מעט כסף..... המלצה שלי ( ושוב דיעה אישית ולא שום עניין של חוקים ותקנות ) אל תתעסקי עם זה כרגע. תתחילי לעבוד או תמשיכי לעבוד...תקבלי ממנו את המכתב שיקדם לך את ה PR קבלי את ה PR ביד בעוד כחצי שנה ואז שאת מעמדה של כוח ויכולה לעבוד בכל מקום אחר תעלי את הנושא. מניח שלא יפטר אותך אם תעלי את הנושא וגם יש סיכוי יותר מקלוש שיתן לך את ה 1000 דולר הנוספים, אבל יכול להיות שסתם יצור אווירה לא נעימה. בכל מקרה בהצלחה ואגב...כבר התחילו להארגן בקבוצות לקראת מינויים לעונת הסקי הבאה עלינו לטובה בסייפריס...

merywho

New member
אוקי...

כמה עולה עכשיו מנוי שנתי? אני לא יודעת כמה פעמים אני אגלוש... שנה שעברה קצת דפקתי את הכתף
אז השנה אני אקח את זה יותר באיזי. אבל אם מתארגנת קבוצה אשמח לשמוע פרטים. איזה קטע שהם התמקחו עבור השכר של אשתך, לא נראה לי שהם התמקחו עם הבוס שלי, הוא אמר שהם לא דיברו איתו ורק שלחו את האישור למשרד. טוב, נראה מה יהיה..

merywho

New member
האם יש כאן אנשים שעברו תהליך LMO

שיכולים להגיד לי האם באישור LMO שלהם נקוב אותו השכר כמו שהמעביד רשם בבקשה להעסיק אותם ? גם אם התשובה היא כן. זה מאד יעזור. תודה.

תלתל11

New member
הי מרי

לא יודעת כמה זה יעזור לך - אצלי רשום השכר ב-LMO כשכר שנתי, ותחת "שעות עבודה" רשום N/A. לא ראיתי את הבקשה שהמעסיק הגיש, אבל מה שרשום ב-LMO תואם את מה שסוכם ביננו ומופיע בחוזה שלי.

למעלה