משהו מוזר (ואולי לא כל כך) ששמתי לב אליו

crowspin65

New member
משהו מוזר (ואולי לא כל כך) ששמתי לב אליו

יש איזושהי "תופעת עדר" באימוני ספינינג - קרי: מתאמנים "נעולים" על מדריך מסויים וממש מחרימים מדריכים אחרים לא פחות טובים. ולמה אני מעלה את הנושא? אתמול הלכתי באופן "ספונטני" (ממש... הרי התיק תמיד באוטו
לשיעור של מדריכה חדשה בסניף (לא בתחום). כבר הייתי בשיעור שלה ומאוד נהניתי. ציפיתי לשיעור מהנה, אבל במקומה הגיע המדריך שהשיעורים שלו תמיד מלאים וראו זה פלא... היו רק 5 אנשים בחדר!!! הזעיקו אותו ברגע האחרון להחליף אותה ולכן לא באו אנשים לאימון כי ידעו שהיא אמורה לאמן... כמובן שאי אפשר להכריח מישהו לבוא לאימון - ומילא אם המדריכה לא טובה, ניחא. אבל מדריכה טובה ומקצועית שבאים אליה בקושי 5-6 אנשים לשיעור? אגב, לדעתי המדריכה הנ"ל טובה יותר מאותו מדריך כוכב... מעניין אותי לדעת איך זה במועדונים אחרים. תמי, מחכה כבר לתחיית המתים המובטחת...

Tami661

New member
מה מוזר? התופעה או המתאמנים? כי התופעה הזו

לגמרי לא מוזרה ואנחנו חיים אותה מאז שחיים את הספינינג - אני באופן אישי, כבר 'התייאשתי'... זה כאילו מצב שלא ישתנה לעולם. גם אם גרמתי, במהלך שנות הפעילות הרבות שלי בענף, לעשרות (אולי אפילו מאות) מתאמנים לשנות את הגישה שלהם ו/או דעתם על מדריך מסויים, עדיין יקומו חדשים במקומם והתופעה פשוט לא ניתנת למיגור. מה שכן, מקרה כמו זה של אתמול, בו 'פיספסו' המתאמנים האדוקים את אלילם... עושה לי מה זה טוב
תחושת "נאאא... אכלתם אותם" (כאן התוכי היה מוסיף
)

לפעמים זה פועל גם לטובה

אכן התופעה קיימת גם במועדונים אחרים, אולם ברגע שמבצעים החלפה למאמן שכולם "נעולים עליו" יש מצב שאפילו מספר מצומצם של המתאמנים שלו ייהיו נוכחים בשיעור שלך ואז ...אותם מתאמנים כבר יפיצו את הבשורה אודות המאמן שמעביר שיעורים איכותיים. יום נפלא.

crowspin65

New member
מסכים, אבל פה זה היה הפוך

ההחלפה הייתה של מאמנת חדשה ע"י מאמן ותיק... ולכן זה היה כל כך בולט. וכמו שתמי אמרה, ההפסד כולו שלהם...

קטע מוכר בהחלט

אנשים הם יצורים של הרגלים והם יחסים מקובעים. ובכל זאת אני חושב שמי ש"טוב" (ועל מה זה טוב תהיה מחלוקת בין מתאמנים שונים) בסוף יהיה לו את הקהל שלו. בקיצור, בגדול זה משהו שיש בכל המועדונים ברמה זו או אחרת.

ennicka

New member
לא בטוחה שכזה מוזר

קודם כל יש את אפקט השעה - יש שעות שגם המדריך הנחשב ביותר ימצא את עצמו עם פחות מתאמנים דבר שני יש את עניין ה"מיהו מדריך טוב". עד היום אני בהלם מכמה מהמדריכים שנחשבים לטובים וממלאי אולמות, כי אני לא הייתי מסוגלת להשאר באימון שלהם (אולי תמורת תשלום ממש גבוה..) מכאן שלא בהכרח מי שבעינייך מדריך טוב הוא כזה בעייני "ההמונים" שנראה שמעדיפים מדריכי מסיבות שכל קשר בינם לאימון מקרי בהחלט בגדול אני מסכימה שיש מדריכים טובים שלא סומנו ככאלה ולכן אנשים מדירים רגליהם משיעוריהם, אני רק חושבת שזה לא עניין של החרמה כמו שזה עניין של רמת האימונים שירדה ומתאמנים שאוהבים את זה כך אגב, לי עצמי יוצא להעלם משעורים של מדריכים שפעם חשבתי שהם טובים, בשל ציוד בלוי של המדריך. אימון בו אני לא שומעת את המדריך, או שומעת שריקות של הרמקולים או ווליום גבוה יכול לגרום לי להתרחק משעורים שפעם פקדתי באדיקות. לגבי סוגיית רמת האימונים והמאמנים זה כבר נושא של מה קדם למה...

גם אצלי במכון התופעה מוכרת ../images/Emo4.gif

עד היום אני מוצאת עצמי תוהה איך מתאמנים רק עם מדריך אחד שלוש פעמים בשבוע ולא מתנסים אצל אחרים. כמובן שגם לי הפיבוריטים שלי שהאימונים שלהם הם בגדר MUST, אבל שמחה ומברכת על כל התנסות חדשה... הדבר שהכי מטריד אותי הוא כשנסחפים אחרי מדריך גרוע שהמתאמנים רואים בו מקצועי והולכים אחריו "באש ובמים", מדריך כזה עלול להסב נזק פיזי למתאמנים. אגב, מתוך ניסיון והתעניינות, לא מספיק להיות מדריך טוב (מקצועי), צריכים כריזמה, מוסיקה טובה ושעה נוחה... ועדיף שיהיה רוכב/ת כביש/שטח

גדעון8

New member
תופעה מוכרת ולעיתים מוגזמת בפראות

ניתקלתי בתופעה הזו אצלנו במכון(רב הפעלים והפלאים). החדר יכול להיות אטום. לא ממוזג. המדריך האלמותי ישב בג'ינס על כסא ויעביר הדרכה ו...האולם מפוצץ. תבוא מדריכה, פחות מנוסה אבל מאוד רוצה וחלק ירדו מהאופניים וילכו הביתה. גם אם יתברר בהמשך שהיא מעולה!!!! ההפסד של האסטניסטים.

yaniv450

New member
שטויות

בעיה של אנשים שבאים לאימון בגלל המדריך. צריך לבוא לאימון כדי להתאמן, לעבוד. אצלי למשל זה בא במקום רכיבה וזה ממש לא משנה לי איזה מדריך יהיה שם. אני מוציא את המקסימום משיעור ויהי מה. למה שלא אבוא לאימון בגלל מדריך? אני בעונש?

למעלה